Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011

Νέες περικοπές ή συναίνεση

Η «μαύρη τρύπα» είχε ήδη οδηγήσει σε εμπλοκή με την τρόικα, η οποία έπληξε την αξιοπιστία της κυβέρνησης σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη στιγμή. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες οι δανειστές ζήτησαν από την κυβέρνηση:

1.
Ακύρωση όλων των προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν το 2010 και το 2011, καθώς και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

2.
Νέα αύξηση των έμμεσων φόρων σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα, καθώς και αύξηση του φόρου στα είδη πολυτελείας.

3.
Νέο και σκληρότερο Ασφαλιστικό. Ορισμένες πληροφορίες μιλούν ακόμη και για νέες αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

4.
Περικοπές προνοιακών επιδομάτων.

5.
Ακόμη περισσότερες καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών του δημόσιου τομέα.

Το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση περιγράφεται από την ίδια τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης μετά το τέλος της συνεδρίασης.
«Αν δεν ληφθούν και δεν εφαρμοστούν τώρα οι δύσκολες αποφάσεις, αυτό που θα συμβεί θα είναι πράγματι δραματικό και θα συμβεί ερήμην της χώρας μας ή ακόμη και ερήμην της ευρωζώνης» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Λοιπόν, άκου μαλάκα…Από την ημέρα που ανέβασα αυτό το πράγμα για να γράφω δεν έχω δει ούτε μια φορά τα στατιστικά του. Δεν έχω ιδέα ούτε καν πώς τα βρίσκουν και τα διαβάζουν. Το έχω ξαναγράψει στο πρώτο κείμενο που ανέβασα εδώ, έγραφα σε ένα έντυπο, αλλά την ημέρα που μου είπαν να κόψω την κριτική στο καθεστώς και-αν-μπορώ-να-γράφω-καμιά-καλή-κουβέντα, σηκώθηκα κι έφυγα. Έχασα λεφτά, αλλά τον κώλο της συνείδησής μου τον κράτησα. Γι’ αυτό κι έχω βαρεθεί τα λαμόγια και μπορώ να τα βρίζω όπως γουστάρω. Γι’ αυτό, ούτε ζητάω ούτε παραχωρώ άλλοθι.
Νομίζω ότι αυτά που γράφω τα διαβάζουν λίγοι και καλοί. Αυτό το έχω καταλάβει κι από τα μέιλ που παίρνω. Επειδή, όμως, οι ρουφιανάκοι δε λείπουν και κάποιοι ηδονίζονται με τα μπινελίκια, επίτρεψέ μου σήμερα φίλε να γράψω κάτι για τον αναγνώστη του Πάσχου, του Μπάμπη και του κάθε άρρωστου νεοσιχάματος που κάνει παιχνίδι βρώμικο στο twitter και στο facebook και μπορεί να περνάει κι από δω να «δει τι παίζει».
 
Λοιπόν, άκου μαλάκα…
Ετοιμάζεστε να ξαναπαίξετε το ίδιο παιχνίδι εκβιασμού για να μας πάρετε κι άλλο το κεφάλι με νέα μέτρα. Θα μας πείτε πάλι τα γνωστά ότι δε θα υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν μισθοί δημοσίου και συντάξεις. Θα ξαναπείτε ότι τα λεφτά τα τρώνε οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Ξέρω ότι θα βρείτε ευήκοα ώτα ηλιθίων που θ’ αρχίζουν να καταριούνται τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Περιοδεία Γεωργίας Νικολάου στον Βόρειο Έβρο

Σε υπηρεσίες του κεντρικού και του βορείου Έβρου, που ανήκουν στην αρμοδιότητα της περιφερειακής ενότητας Έβρου, περιόδευσε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011, η αντιπεριφερειάρχης, Γεωργία Νικολάου.

Η κ. Νικολάου έχει επαφές με τους υπηρεσιακούς παράγοντας προκειμένου να ενημερωθεί για τα πιθανά προβλήματα λειτουργίας των υπηρεσιών, ενώ ολοκλήρωσε την περιοδεία της στις Καστανιές, όπου είδε από κοντά την κατάσταση σχετικά με την εγκαταλελειμμένη Οικοτουριστική Μονάδα που βρίσκεται στο περιφραγμένο παρόχθιο δάσος.
Σε ότι αφορά το θέμα της λύσης και εκκαθάρισης του Δικτύου Διασυνοριακής Συνεργασίας Νομαρχιών Ελλάδας – Βουλγαρίας και Τουρκίας, με έδρα τη Νέα Ορεστιάδα, η κ. Νικολάου σχολίασε, «δε νομίζω να πιστεύει κανείς ότι για ένα τέτοιο Δίκτυο, θα προχωρούσαμε στην εκκαθάρισή του, εάν δεν είχαμε εξασφαλίσει τη διάδοχη κατάσταση».
Ο σχεδιασμός της περιφέρειας, όπως παρουσιάστηκε στο συμβούλιο, είναι, η διάδοχη κατάσταση του Δικτύου να έχει τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ.), «ο οποίος θα περικλείει στο καταστατικό και στο Σύμφωνο Συνεργασίας το πνεύμα και την ουσία των σκοπών και των δραστηριοτήτων όλων των επιμέρους εταιρειών διασυνοριακής και διαπεριφερειακής συνεργασίας, με αποκλειστικό στόχο την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής».
Να σημειωθεί ότι η θέση της περιφερειακής ενότητας Έβρου αναφορικά με την έδρα του νέου φορέα που προωθείται, είναι αυτή να παραμείνει στη Νέα Ορεστιάδα, «όπου υπάρχουν ήδη και οι κατάλληλες υποδομές».
 
http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2011/09/blog-post_4379.html

Η γυναίκα του Λοβέρδου διορίστηκε στο δημόσιο

Η κυρία στη φωτογραφία λέγεται Πηνελόπη Παπαιωάννου, τα τελευταία χρόνια λέει ότι είναι αγιογράφος ενώ από το 1993 μέχρι το 2009 ήταν αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
Στις 12 Νοεμβρίου 2010 με την απόφαση των υπουργών Ντόλιου, Σαχινίδη και Ρέππα, “διορίστηκε” στο δημόσιο και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εσωτερικών σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση.
Όλα τα παραπάνω θα είχαν την αξία ενός ακόμα “νόμιμου” ρουσφετιού εαν η κυρία Παπαιωάννου δεν ήταν η σύζυγος του Υπουργού Υγείας Ανδρέα
Λοβέρδου. Ιδού και το ΦΕΚ για να μην υπάρχουν παρερμηνείες.