Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

«Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα εμποδίσει την έκδοση, αποστολή και είσπραξη του τέλους ακινήτων, καθώς και τη διακοπή του ρεύματος»


Η ΓΕΝΟΠ θα εμποδίσει την έκδοση, αποστολή και είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως και τη διακοπή ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν το πληρώσουν, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος σε συνέντευξη Τύπου.
Ανήγγειλε επίσης ότι το συνδικάτο θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της νομιμότητας του τέλους, κάλεσε τους καταναλωτές να μην το πληρώσουν σημειώνοντας ότι στο συμβόλαιο που έχουν υπογράψει με τη ΔΕΗ δεν προβλέπεται ότι η επιχείρηση θα εισέπραττε φόρους και παρουσίασε στοιχεία για εντυπωσιακή αύξηση των εντολών διακοπής ρεύματος, και των διακοπών που υλοποιήθηκαν, σε καταναλωτές που αδυνατούν να εξοφλήσουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού.
Ο κ. Φωτόπουλος έκανε λόγο σήμερα για εκβιασμό των καταναλωτών μέσω της ΔΕΗ, με την απειλή της διακοπής ηλεκτροδότησης και ανέφερε ότι η ΓΕΝΟΠ θα εμποδίσει με κάθε τρόπο και μέσο την επεξεργασία, έκδοση και αποστολή του ειδικού τέλους στους καταναλωτές, θα εμποδίσει την έκδοση εντολών διακοπής για όσους δεν πληρώσουν το τέλος και θα εμποδίσει την εκτέλεση της διακοπής ρεύματος από τεχνικούς της ΔΕΗ ή εργολάβων.
Σε ερώτηση δε για το ενδεχόμενο να υποστούν κυρώσεις όσοι δεν εφαρμόσουν τη νομοθεσία, ο κ. Φωτόπουλος απάντησε: «Ας μας απολύσουν. Οι νόμοι φτιάχνονται για να υπηρετούν τον πολίτη».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΝΟΠ στο διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου 2011 έχουν εκδοθεί 909.872 εντολές διακοπής ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για συνολική οφειλή που ξεπερνά το 1,4 δισ. ευρώ. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι 909.000 καταναλωτές καθυστερούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό, καθώς για τον ίδιο καταναλωτή μπορεί να έχουν εκδοθεί περισσότερες από μία εντολές διακοπής.

Πασχάλης Χριστοδούλου : Με αφορμή τη σύγκληση της Α΄ Γεν. Συνέλευσης της ΠΕΔ ΑΜΑΘ


Αν οι εκλογικές διαδικασίες είναι η κορύφωση μιας διεργασίας, ώστε η επιλογή να γίνεται με βάση αρχές, ιδέες,  προτάσεις, προπάντων όμως μια ηθική στάση απέναντι στα πράγματα κι αν αυτό αποτελεί συστατικό στοιχείο μιας δημοκρατικής λειτουργίας, τότε η Α΄ Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) ΑΜΑΘ που συγκαλείται, ελπίζω,  την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011, πόρρω απέχει από το να χαρακτηρισθεί ως δημοκρατική.   
Η Γ.Σ της οποίας η Ημερήσια Διάταξη, τηρώντας κατά γράμμα το ΠΔ 75/2011, αναλίσκεται σε εκλογικές διαδικασίες, χωρίς να έχει προηγηθεί μια συζήτηση, μια δημόσια τοποθέτηση, όλων όσων θα εκτεθούν ως υποψήφιοι και όχι μόνον αυτών, ώστε να γνωρίζουν οι εκπρόσωποι στη Γ.Σ. ποιους θα επιλέξουν και σε τι να προσδοκούν. Οι παλιότεροι λέγανε ότι δεν αγοράζουν γουρούνι στο σακί.  Οι εκπρόσωποι των Δήμων προφανώς θα πράξουν το αντίθετο. Για του λόγου το αληθές, χαρακτηριστικές είναι οι τελευταίες δύο σειρές της πρόσκλησης: Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι κατά την προσέλευσή τους, στον τόπο της Γενικής Συνέλευσης να φέρουν μαζί τους δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Είναι φυσικό αφού δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.
Άραγε η γραφειοκρατία πως αλλιώς θα μπορούσε να θέσει στο περιθώριο, τις φωνές εκείνες που αποκαλύπτουν τις ευθύνες όλων όσων τις αποποιούνται, και ταυτόχρονα προτείνουν;
Χάνεται μια ιστορική ευκαιρία, η αυτοδιοίκηση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να υπερβεί τις αγκυλώσεις, τα γραφειοκρατικά τερτίπια, τις κομματικές λίστες, τους αποκλεισμούς και να αποφύγει την εμμονή στη δημιουργία συνθηκών μιας δημοκρατίας καρικατούρας. 
Το καθολικό αίτημα και οι ανάγκες της κοινωνίας για το πέρασμα στην 4η Ελληνική Δημοκρατία, με ισχυρά πολιτικά, αναπτυξιακά και κοινωνικά υποκείμενα τις περιφέρειες, όπως φαίνεται έχουν ισχυρές αντιστάσεις στο χώρο των κομματικών εξουσιών που επιμένουν στο παλιό.
Το να μιλήσει κανείς για επανάληψη της ιστορίας με τις ίδιες λογικές και αντιλήψεις που μας οδήγησαν στο τέλμα (το δις εξαμαρτείν….) , νομίζω ότι παραπέμπει στη φράση «στου κουφού την πόρτα…». 
Λυπάμαι αλλά σ’ αυτή την παρωδία δημοκρατίας μου είναι αδύνατο να  συμπράξω.
*Εκπρόσωπος από το Δήμο Σουφλίου στη Γ.Σ της ΠΕΔ
  Πρώην Πρόεδρος ΤΕΔΚ Έβρου                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
Σουφλί, Σεπτέμβριος 2011                                         

Στην Ορεστιάδα προπονητής ο Παναγιώτης Τσακμάκης


Ο Α.Ο. Ορεστιάδας ήρθε σε συμφωνία για τη θέση του προπονητή της ομάδας βόλεϊ ανδρών, με τον Παναγιώτη Τσακμάκη. Του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο που ανέλαβε και να βοηθήσει τα μέγιστα για περισσότερες επιτυχίες της ομάδας καθώς και για την ανάδειξη νέων ταλέντων από την περιοχή του Β. Έβρου.
Πρόκειται για προπονητή που αυτή είναι η αποκλειστική του εργασία και δίνει μεγάλο βάρος στην εξεύρεση και ανάδειξη νέων ταλέντων, όπως όταν ήταν προπονητής στο Σουφλί όπου παίκτες που ανέδειξε παίζουν στον Εθνικό Αλεξ/πολης σήμερα αλλά και την τελευταία τριετία που ήταν στις ακαδημίες του Ηρακλή και του Άρη όπου προπόνησε και ανέδειξε πολλά νέα ταλέντα του βόλεϊ.

Τσακμάκης Παναγιώτης 
Γεννημένος στο Σουφλί το 1965.
1996-1998 βοηθός προπονητή στην ΑΕΚ
1998-1999 Α΄ προπονητής στην ΑΕΚ
2000-2001 Α΄ προπονητής στην ΑΕΚ 
2001-2002 Α΄ προπονητής στην Αγ.Παρασκευή Β΄Εθνική
2002-2006 Α΄ προπονητής στον Έβρο Σουφλίου και στις Ακαδημίες
2007-2008 Α΄ προπονητής στην Δόξα Αγ. Παύλου Β΄Εθνική
2008-2010 Α΄ προπονητής στον Μέγα Αλέξανδρο Β΄Εθνική
2008-2009 Προπονητής στις Ακαδημίες του Ηρακλή
2010-2011 Προπονητής στις Ακαδημίες του Άρη

http://www.elthraki.gr/details.php?id=2555

Το Σουφλί δεν εκλείπει από επαγγελματίες ξέρετε ...

Δείτε και τις υπόλοιπες δαπάνες στη διαύγεια που δίνει ο Δήμος Σουφλίου εκτός Δήμου Σουφλίου ..

http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_soufliou/ada/4%CE%918%CE%A8%CE%A915-8%CE%A4%CE%9Ahttp://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_soufliou/ada/4%CE%915%CE%9D%CE%A915-%CE%A63%CE%A8
http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimos_soufliou/ada/4%CE%91%CE%A7%CE%A7%CE%A915-2%CE%9C6
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΠΑΛΛΑΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ 1.350,00 28/06/2011
ΠΑΛΛΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕΓΑΦΩΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 1.309,00 28/06/2011
ΠΑΛΛΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΓΑΦΩΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 1.277,00 28/06/2011

Ειδικό τέλος και στους πολιτικούς γάμους : Όχι μόνο στην Αλεξανδρούπολη αλλά και στο Σουφλί

Ειδικό τέλος για τους πολιτικούς γάμους, ύψους από 30 έως και 160 ευρώ ανά τελετή, επιβάλλουν το τελευταίο διάστημα πολλοί δήμοι της χώρας. Το εντάσσουν στα ανταποδοτικά τέλη, επικαλούμενοι την αύξηση των λειτουργικών εξόδων τους λόγω της κατακόρυφης αύξησης των πολιτικών γάμων σε σχέση με τους θρησκευτικούς, που είναι απόρροια και της οικονομικής κρίσης. Για να δικαιολογήσουν, μάλιστα, το «τέλος γάμου», συνοδεύουν τη γαμήλια τελετή με μια σειρά από παροχές, όπως δώρα προς τους νεόνυμφους, ζωντανή μουσική, οπτικοακουστικά εφέ κ.ά.


Η εξέλιξη προκαλεί «εξαγωγές» γάμων από τους τόπους κατοικίας των νεονύμφων σε άλλους δήμους όπου δεν υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση, πέραν των παραβόλων των 36 ευρώ (2 Χ 18 ευρώ) που προβλέπει η νομοθεσία. Το γεγονός αυτό με τη σειρά του φέρνει φαινόμενα «ντόμινο», με πολλούς δήμους να υποχρεώνονται να επιβάλλουν κι αυτοί το τέλος για να ανακόψουν τους «εισαγόμενους» από γειτονικές περιοχές.

Από την άλλη, στους περισσότερους δήμους όπου έχει θεσμοθετηθεί το πρόσθετο τέλος προβλέπεται χαμηλότερη τιμή για τους δημότες και υψηλότερη για τους μη δημότες, ενώ σε άλλους όπως της Νέας Σμύρνης υπάρχει επιβάρυνση μόνο στους μη δημότες.

Τον τίτλο του «πρωταθλητή» σε ό,τι αφορά το ύψος της πρόσθετης επιβάρυνσης διεκδικεί ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Εκεί, τα τελευταία δύο χρόνια, οι δημότες Αλεξανδρούπολης πληρώνουν 120 ευρώ επιπλέον για την τέλεση του γάμου τους, ενώ το κόστος για τους μη δημότες φτάνει τα 160 ευρώ.


Τον περασμένο Ιούλιο επέβαλε «τέλος γάμου» και ο γειτονικός Δήμος Σουφλίου, ορίζοντας την τιμή του στα 50 ευρώ για τους δημότες και στα 100 για τους «εισαγόμενους». «Ερχόταν κατά δεκάδες από την Αλεξανδρούπολη για να παντρευτούν εδώ χωρίς κόστος και αποφασίσαμε να βάλουμε κι εμείς», είπε στο «Εθνος» ο δήμαρχος Σουφλίου, Ε. Πουλιλιός.

2.175.000.000 φωτοτυπίες