Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Εκσυγχρονισμό ζητούν οι συνοριακοί φύλακες στον ΈβροΕκσυγχρονισμό ζητούν οι συνοριακοί φύλακες στον Έβρο
Tην ανάγκη να εκσυγχρονισθούν τα μέσα αντιμετώπισης και αποτροπής της εισόδου μη νόμιμων μεταναστών στην χώρα μας, υπογραμμίζει, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων νομού Έβρου. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης, Χαράλαμπος Παντελίδης, ο Έβρος αποτελεί τη μεγαλύτερη πύλη εισόδου λαθρομεταναστών της Ευρώπης, καθώς από την περιοχή διέρχεται το 85% των λαθρομεταναστών. Συγχρόνως δε, τα μέσα που χρησιμοποιούν οι συνοριοφύλακες, είναι ελλιπή και απαρχαιωμένα, ενώ η διαχείριση του όλου θέματος στηρίζεται αποκλειστικά στο ζήλο, το φιλότιμο και την ευαισθησία των συνοριοφυλάκων. Από το 2005, τόνισε ο κ. Παντελίδης, η Ένωση έχει ζητήσει επανειλημμένα την προμήθεια και διάθεση στα Τμήματα της Συνοριακής Φύλαξης, αστυνομικών σκύλων περιπολίας και ανίχνευσης για την διευκόλυνση του έργου μας.
Επίσης ένα άλλο πάγιο αίτημα είναι η προμήθεια και διάθεση συμβατικών οχημάτων για την παρακολούθηση και σύλληψη κυκλωμάτων μεταφοράς λαθρομεταναστών, καθώς και η ανανέωση του στόλου των μεταγωγικών οχημάτων (VAN) με τα οποία γίνονται οι καθημερινές συλλήψεις και μεταγωγές των κρατουμένων,
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων, «μία ακόμη εικόνα που στιγματίζει την χώρα μας και έχει επισημανθεί από τους επιτελείς της FRONTEX που επιχειρούν εδώ και δύο χρόνια στον νομό μας, είναι η έλλειψη T.V.V. (VΑΝ εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες) με αποτέλεσμα τα ειρωνικά σχόλια των ευρωπαίων αξιωματικών της FRONTEX για τους Έλληνες συναδέρφους που με κάμερες χειρός και πάνω σε παροπλισμένους στρατιωτικούς πύργους προσπαθούν να ελέγξουν τα σύνορα στον πολύμηνο και δριμύ χειμώνα του Έβρου».
Σύμφωνα με τον κ. Παντελίδη, αυτό που χρειάζεται για να επιτευχθεί η σωστή αντιμετώπιση του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης στον Έβρο, είναι η προμήθεια μέσων που θα αναβαθμίζουν την υπηρεσιακή και υλικοτεχνική υποδομή των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης.
Εφ. «Η Γνώμη-http://www.thrakinea.g

Περιορίζεται η χρήση αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού από τους βουλευτές . Απο τους Δημάρχους , όχι ;

Ομόφωνα δεκτή έγινε από το Σώμα η απόφαση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, να περιοριστεί η χρήση αυτοκινήτων μεγάλων κυβικών στους βουλευτές.

Η απόφαση προβλέπει ότι δεν θα ξεπερνούν τα 1.400 κυβικά τα αυτοκίνητα που χορηγούνται με τη μέθοδο λίζινγκ στους βουλευτές της Αθήνας και τα 1.800 κυβικά εκατοστά για τους βουλευτές της περιφέρειας.


Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται, όπως τόνισε ο κ. Πετσάλνικος, ότι θα εξοικονομηθούν κονδύλια ύψους 1,5 εκ ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Δέκα λόγοι για να εξεγερθείς


1. Γιατί έχεις αξιοπρέπεια. Δεν είσαι ζώο. Και δεν ανέχεσαι να σου φέρονται σαν τέτοιο. Είσαι άνθρωπος και απαιτείς σεβασμό. Δε θα ανεχθείς πια άλλα ψέματα. Σε κοροϊδεύουν συνεχώς και σε φτύνουν στα μούτρα και αυτό δε θα το ανεχθείς άλλο.

2. Γιατί δε φοβάσαι να ζήσεις. Ξέρεις ότι ο κόσμος δε φτιάχτηκε για εσένα παρά τα όσα λένε στις διαφημίσεις. Ξέρεις ότι είσαι μια μικρή μονάδα μιας μυρμηγκοφωλιάς που σε ένα ψηφιδωτό ανθρώπων που αποτελούν αυτό που ονομάζουμε ανθρωπότητα. Μια κουκκίδα που έχει αποστολή να λάμπει και όχι να τρεμοπαίζει... Και ξέρεις ότι κάποτε θα πεθάνεις. Και για το λόγο αυτό χαίρεσαι το δώρο της ζωής. Με πάθος. Και όταν ο θάνατος έρθει να σε βρει, τότε, έχοντας ζήσει, ήρεμα θα τον δεχθείς χωρίς να τον φοβάσαι.

3. Γιατί δε θα επιτρέψεις στους σημερινούς ισχυρούς να διαμορφώσουν μια χειρότερη ανθρωπότητα από τη σημερινή και γιατί πιστεύεις ότι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο αξίζει να ζήσεις και να πεθαίνεις είναι το να παραδόσεις έναν κόσμο ίδιο - αν όχι καλύτερο - από αυτόν που βρήκες. Εναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας και όλα εκείνα τα παιδιά που θα έρθουν όταν εμείς θα έχουμε φύγει..

Monopoly for Greeks by Greeks


Φυλάκιο Έβρου: «Ξύλο και βασανιστήρια, αυτό είναι συνηθισμένο στην Ελλάδα»

Λίγες ημέρες μετά την εξέγερση των κρατούμενων μεταναστών στο Φυλάκιο του Έβρου, νέες καταγγελίες αποκαλύπτουν τις απάνθρωπες συνθήκες εγκλεισμού ανθρώπων που το μόνο τους έγκλημα είναι ότι προσπάθησαν να μεταναστεύσουν.
Οι συγγενείς κάποιων Σύριων προσφύγων που κρατούνται στο Φυλάκιο, επικοινώνησαν εχθές με τα μέλη του αντιρατσιστικού δικτυού “Welcome to Europe” στη Γερμανία, μεταφέροντας τις καταγγελίες των κρατουμένων.
«Μιλήσαμε σήμερα με κάποιον που αφέθηκε πριν από λίγες ημέρες από τη φυλακή στο Φυλάκιο», ανέφεραν. «Στην αρχή, δεν ήθελε να μιλήσει. Δεν ήθελε να μας στεναχωρήσει, εμένα και την οικογένεια μου, με όλα αυτά που του συνέβησαν. Εγώ όμως του είπα: “Πες μου όλη την αλήθεια. Οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν τι συμβαίνει εκεί μέσα!”
Παίρνουν φαγητό μια φορά την ημέρα. Το φαγητό είναι μετά βίας αρκετά για να επιβιώσουν. Το πόσιμο νερό είναι βρώμικο. Μέσα από τη βρύση βγαίνει χώμα. Οι τουαλέτες είναι βρώμικες. Δεν υπάρχει καθαρός αέρας. Δεν υπάρχει εξαερισμός.
Μία φορά το μήνα τους επιτρέπεται να βγουν έξω στην αυλή. Ποτέ δεν βλέπουν το φως του ήλιου και είναι πάντα κλειδωμένοι στο κελί τους. Στις 46 ημέρες που κρατήθηκε, βγήκε μόνο δύο φορές έξω για να αναπνεύσει. Η μία φορά, ήταν στην 3η Σεπτεμβρίου, όταν η φυλακή καιγόταν (σ.σ. η μέρα της εξέγερσης, βλ. παρακάτω). Εκείνη την ημέρα έπρεπε να σταθεί για τέσσερις ώρες στον ήλιο, χωρίς σκιά πουθενά. Συλλογική τιμωρία;