Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ


Η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Ν. ΄Εβρου οφείλει να εκφράσει την απόλυτη ικανοποίησή της καθώς και τις ευχαριστίες της στα μέλη των Λεσχών Μοτοσικλετιστών Αλεξανδρούπολης, Φερών, Σουφλίου και Διδυμοτείχου, τη Λέσχη 4χ4 Σουφλίου, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ορεστιάδας, τους ποδηλάτες της Αλεξανδρούπολης και τους αθλητές στίβου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης για τη συμμετοχή τους στην 9η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών.

 Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Ν. ΄Εβρου θα πραγματοποιήσει αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης και στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στο Διδυμότειχο. Η αρτοκλασία καθιερώθηκε να γίνεται με αφορμή την γιορτή της Σοφίας, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας και στοχεύει στην ανάδειξη της αναγκαιότητας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και των μεγάλων ιδανικών που αυτή εμπεριέχει ως πράξη αλλά και κοινωνική διεργασία. 

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

ΜΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν τους ανήκει το μέλλον των παιδιών μας!

Ξεκίνησε η χειρότερη σχολική χρονιά όλης της μεταπολεμικής περιόδου, όπως κυνικά δηλώνουν οι κατ' εξοχήν υπεύθυνοι, το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και η Κυβέρνηση.  12 Σεπτεμβρίου του δεύτερου μνημονιακού έτους, το κουδούνι του αγιασμού χτυπάει για σχολεία με άδεια ταμεία, με εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικού προσωπικού και χωρίς βιβλία, για πρώτη φορά από το 1946.
Οι υποκριτικές δηλώσεις αγανάκτησης της κας Διαμαντοπούλου και οι προσπάθειες των κυβερνητικών στελεχών για μετακύλιση των ευθυνών σε άλλους θεσμούς και πρόσωπα, αδυνατούν να καλύψουν την αδιαφορία της κυβέρνησης για τους μαθητές της χώρας. Μιας κυβέρνησης που επέτρεψε, με απόλυτη γνώση της, εδώ και ένα τουλάχιστον χρόνο, να φτάσει στο απροχώρητο η υπόθεση των σχολικών βιβλίων, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο σχεδιασμός των περικοπών των δημοσίων δαπανών, της κατάργησης δημόσιων οργανισμών και της διευκόλυνσης των κάθε λογής κερδοσκόπων στο πλαίσιο της απόλυτης πειθάρχησης στο Μνημόνιο.
Η «θεραπεία» της τραγελαφικής αυτής κατάστασης με φωτοτυπίες και dvd, μόνον ως κοροϊδία εκ μέρους των εισηγητών του «νέου σχολείου» και της «ψηφιακής τάξης» και εις βάρος των μαθητών και των χειμαζόμενων οικογενειών τους, μπορεί να εκληφθεί. 

Οι ωραίοι, έχουν χρέη! Ποιοι δήμοι και πόσα χρωστάνε.

Αντιμέτωποι με πολύ μεγάλα χρέη βρίσκονται οι περισσότεροι δήμοι της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης.

 Αναλυτικά στο νομό Έβρου οι δήμοι έχουν τα εξής χρέη :

Δήμος Σουφλίου :   3.377.349 ευρώ και 1.983.882 ευρώ σε μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις .


Δήμος Σαμοθράκης : 1.558.707 ευρώ και  161.934 σε μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις .

Δήμος Αλεξανδρούπολης : 7.791.359 ευρώ μακροπρόθεσμες
και  9.772.057 ευρώ βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις .

Δήμος Διδυμοτείχου : 3.143.262 ευρώ μακροπρόθεσμες και 2.755.897 ευρώ βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις .

Δήμος Ορεστιάδας : 4.187.609 ευρώ και 2.141.883 ευρώ σε μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις .

Αναλυτικά οι πίνακες όλων των Δήμων


Απογύμνωσαν από δέντρα το Γυμνάσιο/Λύκειο του Σουφλίου Με πρωτοβουλία του Δήμου ( ;) , απογυμνώθηκε από δέντρα , πράσινο και φυσική ομορφιά δεκαετιών ο προαύλιος  χώρος του Γυμνασίου και Λυκείου Σουφλίου . Ελάχιστα είναι τα δέντρα που έμειναν και εκείνα με παρέμβαση κάποιων υπευθύνων του Σχολείου . Στο χώρο πλέον εκτός ότι λείπει η ομορφιά και τα δέντρα που χρόνια μαζί με τις γενεές μαθητών μεγάλωναν , υπάρχει πρόβλημα σκίασης όσο και θορύβου από τον περιφερειακό δρόμο . Ειδικά στις αίθουσες του λυκείου ο θόρυβος δεν είναι απλά ενοχλητικός αλλά και αφόρητος .
Ποιος είχε αυτή την καθόλου έξυπνη ιδέα  και γιατί απογύμνωσε από φυσική ομορφιά τον εκπαιδευτικό χώρο . Άλλοι προσπαθούν με κόπο και χρόνια να ομορφύνουν τα σχολεία και άλλοι τα αφήνουν με τσιμέντο μόνο . Κάποιος υπεύθυνα να δώσει απαντήσεις για τέτοιες άθλιες πράξεις . Και μην ακούσουμε ότι κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των μαθητών από την πυκνή βλάστηση και το ύψος των δέντρων ....

Μπορούσε να δοθεί και να γίνει σωστότερη παρέμβαση και όχι κόψιμο των περισσοτέρων .souflievros
Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν για το θέμα ! 

Ενιαίος Οργανισμός Παροχών Υγείας, ΕΟΠΥΥ

Το πρώτο στάδιο είναι αυτό που βρισκόμαστε σήμερα, δηλαδή ο ΕΟΠΥΥ θα στεγαστεί προσωρινά στο κτήριο της Γερανίου 42, είναι δυο κτήρια του ΙΚΑ το ένα θα αξιοποιηθεί λοιπόν για τη στέγαση του ΕΟΠΥΥ προσωρινά θα πάνε εκεί οι επιτελικές Υπηρεσίες, δηλαδή περίπου 60 άτομα. Αυτό θα γίνει άμεσα, τη Δευτέρα για να μπει σε μια πρώτη λειτουργία ο συγκεκριμένος φορέας.
Με αυτά τα άτομα ουσιαστικά θα προετοιμαστούν όλα τα στάδια από τώρα και μέχρι το τέλος του χρόνου. Το πρώτο στάδιο λοιπόν είναι η εγκατάσταση στο κτήριο, το λειτουργικό σχήμα το πρώτο το οποίο βέβαια θα διευρυνθεί στη συνέχεια με τις διαπιστωτικές πράξεις που θα γίνουν για τη μεταφορά του προσωπικού και αυτό θα γίνει σταδιακά, για να πάμε σε ένα κτήριο, στο κτήριο που θα στεγαστεί τελικά ο ΕΟΠΥΥ και οριστικά και είναι στην Κηφισίας.
Άρα θα έχουμε αυτό το μήνα όλη την προετοιμασία μετάβασης από το σημερινό σχήμα από το σχήμα που είχαμε πριν από το Σεπτέμβριο στο νέο σχήμα. Στο δεύτερο στάδιο που είναι ο Οκτώβρης θα έχουμε εξασφαλίσει –και αυτό γίνεται με προετοιμασία που ξεκίνησε από σήμερα- για να έχουν όλοι οι ασφαλισμένοι των τεσσάρων Ταμείων το ίδιο συνταγολόγιο.
Δηλαδή όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, τα 9.500.000 θα συνταγογραφούν με ενιαίο συνταγολόγιο. Πρόκειται για το συνταγολόγιο που σήμερα το έχει το ΙΚΑ και αυτό θα χρησιμοποιηθεί για όλους τους ασφαλισμένους.


Αντιρρήσεις ΓΕΝΟΠ για την είσπραξη του νέου τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ

Σε δηλώσεις με τις οποίες τονίζει πως «δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός» προχώρησε ο επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κάλεσε την κυβέρνηση να διαβεβαιώσει πως δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όποιον δεν καταβάλλει το ειδικό τέλος, το οποίο ανακοίνωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομικών.

Στην αντίθετη περίπτωση προειδοποίησε ότι η ΓΕΝΟΠ θα εμποδίσει την έκδοση των λογαριασμών και υπογράμμισε πως "δεν θα υλοποιούμε τις διακοπές ρεύματος για όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν το τέλος".

Είναι, πάντως, η πρώτη φορά που η ΓΕΝΟΠ προαναγγέλλει μια τέτοιου είδους παρέμβαση. Μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ οι πολίτες καταβάλλουν μια μεγάλη σειρά από φόρους και τέλη, όπως το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, οι δημοτικοί φόροι και τέλη, το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ αλλά και το ειδικό επίδομα για τους τελωνειακούς.

ε-νετ

Δήμοι που διαθέτουν αδικαιολόγητα τα απορρίμματα τους σε ΧΑΔΑ θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις κυρώσεις και θα επιβληθούν τα ανώτατα πρόστιμα

Σύσκεψη με θέμα την πρόοδο του προγράμματος παύσης λειτουργίας και αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας ΠΕΚΑ, Άρης Αλεξόπουλος.
Στη σύσκεψη τονίστηκε για ακόμα μια φορά ότι η άμεση παύση της λειτουργίας όλων των ενεργών ΧΑΔΑ και η υλοποίηση των έργων αποκατάστασης όλων των ανενεργών ΧΑΔΑ, είναι επιβεβλημένη τόσο για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος, όσο και για λόγους δημοσιονομικού συμφέροντος. Με δεδομένη τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας, ενδεχόμενη επιβολή οποιουδήποτε ύψους προστίμου από την Ε.Ε. θα αποτελούσε σημαντική έλλειψη αξιοπιστίας έναντι των προσπαθειών εξοικονόμησης πόρων που καταβάλλονται σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης και από τους πολίτες.