Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

Βρείτε όλα τα σχολικά βιβλία σε ψηφιακή μορφή


Δεν χρειάζονται φωτοτυπίες , απλά κατεβάστε τα και τυπώστε τα , μόνοι σας ..μέχρι να δοθούν τα βιβλία στους μαθητές ..
http://digitalschool.minedu.gov.gr/ Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε τα βιβλία στο Ψηφιακό Σχολείο
http://digitalschool.minedu.gov.gr/ 


ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ιστοσελίδα του υπουργείου είναι σε δοκιμαστική λειτουργία και ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, «το Ψηφιακό Σχολείο είναι βασικό συστατικό του οράματος του Νέου Σχολείου. H χρήση των Νέων Τεχνολογιών γίνεται ο καταλύτης για την αλλαγή:

α) του περιεχομένου των Προγραμμάτων Σπουδών και της σχολικής γνώσης
β) της διδασκαλίας και της μάθησης
γ) της σχέσης εκπαιδευτικών και μαθητών
δ) της σχέσης γονιών και σχολείου.

"Η δημιουργία του ψηφιακού σχολείου αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για να ανακτήσει το ελληνικό σχολείο την ανταγωνιστικότητά του στον ευρωπαϊκό χώρο. Η βασική πρόκληση που καλείται αυτό να αντιμετωπίσει σήμερα είναι η ουσιαστική ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία όλων των μαθημάτων αλλά και στη σχολική ζωή ευρύτερα" δηλώνει το ΥΠΠΑΙΔ.

Ορεστιάδα: Δερμεντζόπουλος για Συνοριακούς Φύλακες

Εάν προτίθεται να προβεί στην αναβάθμιση της υπηρεσιακής και υλικοτεχνικής υποδομής των Συνοριακών Φυλάκων του Έβρου, καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων στο Σώμα, ερωτά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.
Στην ερώτηση που κατέθεσε, ο βουλευτής σημειώνει ότι «πέραν των άθλιων και επικίνδυνων συνθηκών στα Κέντρα Φύλαξης Λαθρομεταναστών, παρατηρείται και σημαντική υποχρηματοδότηση για την προμήθεια εξοπλισμού και μέσων». Επικαλείται δε και σχετικό έγγραφο της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, η οποία κάνει λόγο για «άμεση και επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης του εξοπλισμού και των μέσων».
ερτ

Πτώση του τζίρου -25% στις θερινές εκπτώσεις

Πτώση του τζίρου που ανέρχεται στο -25%,την μεγαλύτερη της τελευταίας τριετίας κατέγραψαν οι φετινές θερινές εκπτώσεις στην αγορά της Αλεξανδρούπολης σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή μείωση που δεν ξεπέρασε το -15%, ενώ η πτώση της αγοραστικής δύναμης κυμάνθηκε από -30% έως -45%, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών.
«Όλα αυτά τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που έλειψαν τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο από τα ταμεία των καταστημάτων μας, δημιουργούν σοβαρά αλυσιδωτά προβλήματα στο χονδρεμπόριο, τη μεταποίηση, το εισαγωγικό εμπόριο ,ενώ φέρνουν σημαντικές απώλειες στην απασχόληση ,τη ρευστότητα, την απόδοση ΦΠΑ, αλλά κα σε άλλες οικονομικές υποχρεώσεις», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΑ ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

Ξεμπλοκάρει το Leader

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιολόγηση των 38 προτάσεων-επενδυτικών σχεδίων που έχουν κατατεθεί στη «Δημοσυνεταιριστική Έβρος» για ένταξη στο τοπικό πρόγραμμα Leader 2007-2013, μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις που έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ομαλή υλοποίηση του προγράμματος.
Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί αφορούν τον κεντρικό και νότιο Έβρο και είναι προϋπολογισμού 10.116.546 ευρώ, με τη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 5,8 εκ. Να σημειωθεί ότι για το ξεμπλοκάρισμα του τοπικού προγράμματος Leader, ενημέρωσε τη βουλευτή Έβρου, Ελένη Τσιαούση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής.

Ξεκινάνε οι εγγραφές στα τμήματα χορού του χορευτικού συλλόγου Αγ. Ιωάννης ο Πρόδρομος στο Τυχερό

Από τις 13 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2011, ο Λαογραφικός χορευτικός σύλλογος Αγ. Ιωάννης ο Πρόδρομος θα μπορεί να δέχεται εγγραφές ατόμων, στα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών.
Τα τμήματα αφορούν παιδιά, εφήβους, νέους και ενήλικες.

Και εδώ που τα λέμε γιατί να έρθετε ;
ΔΙΟΤΙ:
Ο χορός είναι ένα από τα πιο συναισθηματικά μέσα έκφρασης. Συνδυάζει τη μουσικότητα με την επιδέξια κίνηση αλλά και το συναισθηματισμό. Τα άτομα που ασχολούνται με τον χορό αποκτούν καλή σχέση με το σώμα τους και μαθαίνουν πως να εκφράζουν τα συναισθήματα τους διαμέσου της κίνησης. Είναι γνωστό ότι όσοι ασχολούνται με τον χορό αποκτούν πειθαρχία και καλό ανάστημα. Ο χορός είναι ένας από τους πιο ωραίους τρόπους χαλάρωσης αλλά και εκτόνωσης στην καθημερινή απαιτητική ζωή.
Στο χορό, το λεξιλόγιο απαρτίζεται από κινήσεις που διαδέχονται αρμονικά η μία την άλλη, γι´ αυτό και θεωρείται το ιδανικό μέσο έκφρασης των συναισθημάτων. O χορός, με λίγα λόγια, είναι μια μορφή επικοινωνίας πιο άμεση από το λόγο και ίσως γι´ αυτό πιο πλήρης.
 
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη/Τετάρτη και Πέμπτη από 15:30 εώς 19:30 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο από 9:00 εώς της 13:00 στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Ώς έναρξη των μαθημάτων ορίζεται η Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 19:00, στο χώρο του Γυμνασίου/Λυκείου Τυχερού.
Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:
Μπαμπαλιάς Γιώργος τηλ: 6947610662
Βαλκάνης Κώστας τηλ: 6944501686