Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ


Προκειμένου να υπάρξει η αρτιότερη προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση τυχόν πλημμυρικών φαινομένων κατά την χειμερινή περίοδο στον Έβρο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί υπό την Προεδρεία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σύσκεψη, την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, στις 10 πμ στην αίθουσα συσκέψεων της δημοτικής κοινότητας Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στις Φέρες.
Στην σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι Δήμων, συναρμοδίων φορέων της ΠΕ Έβρου και άμεσα εμπλεκομένων με το θέμα φορέων.

Απόσπασμα ομιλίας Φ. Πιπιλή στη Βουλή για το μεταναστευτικό και τον Έβρο


ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙΓ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Β’
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΗ’
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ:  […]
Να σας πω και κάτι με την ευκαιρία για να το ακούσει ο κόσμος μέσω της Βουλής. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Παπανικολάου –δεν αφορά εσάς, αλλά επειδή είστε μέλος της Κυβέρνησης καλό είναι να το γνωρίζετε και να το κινήσετε- ρώτησε την αρμόδια Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την κυρία Μάλστρομ, αναφορικά με την κατασκευή των πέντε απαραίτητων επιτέλους κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών σε διάφορες περιοχές που θα κριθούν και στο μέλλον.
Η κα Μάλστρομ, όταν γινόμαστε «ρόμπα» πανευρωπαϊκά και παγκοσμίως για τις όντως απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των λαθρομεταναστών, απάντησε στον Ευρωβουλευτή κ. Παπανικολάου «εμείς αυτήν την πολιτική τη στηρίζουμε τρελά και οικονομικά». Δήλωσε, μάλιστα, επισήμως ότι ουδέποτε το ελληνικό δημόσιο μέσω της Κυβέρνησης και δη ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Παπουτσής ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση τη χρηματοδότηση που υπάρχει ζεστή, προκειμένου να έχουμε αξιοπρεπή κέντρα και, εν συνεχεία, να δει η πολιτεία τι θα τους κάνει.
Σήμερα, η Εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ γράφει το πρωτάκουστο ότι στο φυλάκιο υποδοχής στο Τυχερό του Έβρου –έχω πάει κιόλας στην περιοχή και μπορώ να έχω εικόνα- δεν υπάρχουν τουαλέτες και το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει η δημόσια υγεία των ίδιων των εργαζομένων συνοριοφυλάκων, των κατοίκων του Τυχερού και της ευρύτερης περιοχής και των ίδιων, βεβαίως, των λαθρομεταναστών που είναι και φορείς, φταίνε-δεν φταίνε, ασθενειών.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Βουλευτού)
Επομένως, έκανα αυτή τη σύνδεση, για να σας πω ότι είναι τόσο σοβαρό το θέμα της νόμιμης μετανάστευσης που πρέπει με κάθε τρόπο να τη στηρίξουμε και είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που μας πνίγει όλους, που δεν επιτρέπεται ο κ. Σπυρόπουλος, ο Διοικητής του ΙΚΑ, μ’ αυτά τα προκλητικά που είπε και έκαναν περίγελο την Ελλάδα, την Κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα, να είναι ακόμα στη θέση του!

Εγκαινιάζεται η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών

Από τις 11 έως τις 14 Σεπτεμβρίου, το επίκεντρο της τοπικής αγροτικής ζωής θα βρίσκεται στην 16η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση στις Φέρες

Ανοίγει τις πύλες της η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών, που θα λειτουργήσει από την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου έως τις 14 του μηνός στο Δημοτικό Αμφιθέατρο και στο Δημοτικό Πάρκο Φερών.

Αντιπρόσωποι εταιρειών γεωργικών μηχανημάτων, γεωργικών εφοδίων, κτηνοτροφίας, αμπελουργίας, μελισσοκομίας και σαλιγκαροτροφίας, από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και κυρίως από τη Βουλγαρία θα συμμετέχουν στη φετινή Έκθεση, που θα εγκαινιαστεί στις 6:30 το απόγευμα της Κυριακής, στο Δημοτικό Θέατρο Φερών...»

Η Έκθεση φέτος αναβαθμίστηκε, με στήριξη και του τομέα της κτηνοτροφίας, ενώ υπάρχουν υπό επεξεργασία ιδέες για την ανάδειξη του πολιτισμικού και θρησκευτικού θησαυρού της Παναγίας Κοσμοσώτηρας.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της τετραήμερης Έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν τρεις ημερίδες, με θέματα: το καλάθι αγροτοδιατροφικών προϊόντων, τον αμπελο-οινικό τομέα του Έβρου και τις δασικές πυρκαγιές, όπου θα προσκληθούν ειδικοί για να μιλήσουν για τη μεγάλη πυρκαγιά του Έβρου και τις επιπτώσεις της στην Αγροτική Οικονομία.

Η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών διοργανώνεται με επιτυχία κάθε Σεπτέμβριο από το 1996. Αφορμή για το ξεκίνημά της στάθηκε η ανάγκη προώθησης των τοπικών προϊόντων, η προβολή των αγροτικών επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής της Θράκης, η ανάδειξη των περιφερειακών αγροτικών και γυναικείων συνεταιρισμών, καθώς και η ανάπτυξη του αγροτουρισμού.

Σκοπός της είναι η τόνωση της επιχειρηματικότητας, η γνωριμία του αγροτικού πληθυσμού και του κοινού γενικά με τις νέες τεχνολογίες και τις ευρωπαϊκές προοπτικές του κλάδου.

http://alexpolisonline.blogspot.com

H Ελλάδα εισήγαγε ελαιόλαδο από τη Γερμανία

To 2010, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Αρχή, η Ελλάδα εισήγαγε ελαιόλαδο αξίας 1,5 εκατομμυρίων ευρώ από τη Γερμανία και μάλιστα μέλος της ΓΕΣΑΣΕ εκτίμησε πως το ελαιόλαδο που εισήχθη ενδεχομένως να ήταν ελληνικό!

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στον "skai.gr", το μέλος της ΓΕΣΑΣΕ τόνισε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της σε ελαιόλαδο καθώς, όπως είπε, έχει εγκαταλειφθεί εν μέρει η παραγωγή λόγω των χαμηλών τιμών, έτσι η χώρα καταλήγει να κάνει εισαγωγές ακόμα και από ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, που δεν διαθέτει ούτε ένα δέντρο ελιάς!

Την ίδια ώρα, έκθεση του εμπορικού γραφείου της χώρας στην Κίνα διαπιστώνει ότι υπάρχουν συνεχείς και αυξανόμενες ανάγκες για εξαγωγές ελληνικού ελαιόλαδου

Δημοσιοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών νομικών προσώπων προς το Δημόσιο

Σε εφαρμογή της ΠΟΛ 1185/2011 δημοσιοποιείται κατάσταση νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα με βασική οφειλή προς το Δημόσιο άνω των 150.000 € και διευκρινίζουμε τα εξής:
Στην κατωτέρω κατάσταση η βασική οφειλή εμφανίζεται σε δύο στήλες σύμφωνα με την πηγή προέλευσής της (Δ.Ο.Υ. / Τελωνείο).
Τα στοιχεία της κατάστασης αντλήθηκαν με βάση τα οριζόμενα στο αρθρ. 2 ΠΟΛ 1185/2011 με ημερομηνία εξαγωγής 5/9/2011, αφορούν σε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών με ημερομηνία λήξης έως 5/9/2010 και με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως την ημερομηνία άντλησης 5/9/2011.


Στην κατωτέρω κατάσταση δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής και οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρθ.3 ΠΟΛ 1185/2011.
Συμπεριλήφθηκαν όμως πλέον των οφειλών που αφορούν σε Κ.Α.Ε. προϋπολογισμού και οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στους κωδικούς αριθμούς εσόδων που αφορούν στα Κεφάλαια Ασφαλίσεως Χρηματοδοτήσεων εκ Κεφαλαίων ή εγγυήσει του Ελληνικού Δημοσίου (ΚΑΧ-ΚΕΕΔ) και σε καταργούμενους ειδικούς λογαριασμούς οι οποίοι βάσει αποφάσεων υπάγονται στα έσοδα προϋπολογισμού.
Η άντληση των στοιχείων, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICIS όπως αυτά ενημερώνονται και συντηρούνται από τις Δ.Ο.Υ./ Τελωνεία σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική ΠΟΛ 1185/2011.
Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η ενημέρωση των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICIS από τις ΔΟΥ/Τελωνεία κατά την ημέρα άντλησης δεν ταυτίζεται με τα διαθέσιμα στις υπηρεσίες αυτές στοιχεία, τότε ενδεχομένως να μην υπάρχει ορθή αποτύπωση των ανά οφειλέτη αντλούμενων στοιχείων ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Η αποκατάσταση των περιπτώσεων αυτών θα γίνει μετά την δημοσιοποίηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 της ΠΟΛ 1185/2011 σχετικά με τη διαδικασία άρσης/διόρθωσης δημοσιοποίησης εγγραφής.

http://www.gsis.gr/debtors/kerdoskopika-np.html