Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

«Παραίτηση Νευροχειρουργών ιατρών και καθυστέρηση διορισμού ιατρών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης».

Στις 14 Οκτωβρίου του 2010 με ερώτηση μας στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο τονίζαμε την αναγκαιότητα στήριξης και στελέχωσης της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης  καθότι το έργο που έχει επιφορτιστεί η συγκεκριμένη κλινική ξεπερνούσε τα όρια της Περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Υπενθυμίζουμε ότι η Νευροχειρουργική Κλινική, είναι η μοναδική στη Θράκη που εφημερεύει σε καθημερινή βάση και καλύπτει καθημερινά τακτικά και έκτακτα νευροχειρουργικά περιστατικά όλων των Νοσοκομείων της Θράκης, αλλά και άλλων νοσοκομείων  της Αν. Μακεδονίας και τελευταία μέσω του ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας ) περιστατικά από την υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι η  Μ.Ε.Θ  του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης διαθέτει σημαντικό  αριθμό κλινών και μπορεί να  υποστηρίξει σε συνεργασία με την Νευροχειρουργική Κλινική, βαριά περιστατικά που μπορεί να μεταφερθούν από την υπόλοιπη Ελλάδα στο Π.Γ.Ν.Α.

Τονίζαμε επίσης τα προβλήματα στελέχωσης με ειδικούς ιατρούς της Νευροχειρουργικής Κλινικής, το θέμα του αιτήματος έγκρισης χορήγησης πλήρους ειδικότητας Νευροχειρουργικής στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν.Α  καθώς και το θέμα της αύξησης των κλινών της κλινικής.

Ανακοίνωση της εταιρίας «Χρυσωρυχεία Θράκης»

Στα πλαίσια της αντικειμενικής και αμφίπλευρης ενημέρωσης των φορέων και κατοίκων της περιοχής, η εταιρεία μας θεωρεί ότι είναι επιβεβλημένο να απαντήσει στην πρόσφατη επιστολή του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σχετικά με την τοποθέτηση του για την αναστολή της διαδικασίας αδειοδότησης του Έργου Χρυσού Περάματος. Δημοσιεύουμε την παρούσα Ανακοίνωση, διότι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της εταιρείας μας για Ουσιαστικό και Ανοικτό Διάλογο, οι εκκλήσεις μας αυτές έχουν προσκρούσει σε Άρνηση Διαλόγου. Πριν αναφερθούμε στις επί μέρους απαντήσεις των λόγων που προβάλλονται στην επιστολή του κ. Περιφερειάρχη, είναι χρήσιμο να θέσουμε δημόσια τα εξής καίρια σημεία αναφορικά με την ταυτότητα του Έργου Χρυσού Περάματος:
1. Η Άμεση Επένδυση είναι της τάξεως των 150 εκατομμυρίων ευρώ, από την οποία θα δημιουργηθούν 200 νέες Άμεσες θέσεις εργασίας, και περίπου 800 έμμεσες θέσεις απασχόλησης. Σε βάθος πενταετίας θα επενδυθούν από την εταιρεία μας ακόμη 190 εκατομμύρια ευρώ στην περιοχή της Θράκης , η οποία αποδεδειγμένα έχει σημαντικά μεταλλευτικά αποθέματα πολυτίμων μετάλλων και θα αποτελέσει το έναυσμα για μεγάλες επενδύσεις στην ανάπτυξη του Ορυκτού Πλούτου της περιοχής , τομέας στρατηγικής εν δυνάμει σημασίας για την Εθνική Οικονομία.
2. Η επένδυση μας θα υλοποιηθεί με ίδια κεφάλαια, χωρίς εξωτερικό δανεισμό και χωρίς να ζητείται οποιαδήποτε επιχορήγηση από το Ελληνικό Δημόσιο. Η μητρική μας εταιρεία είναι η Eldorado Gold Corporation, στην οποία συμμετέχουν με σημαντικά μερίδια, μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι του εξωτερικού περιλαμβανομένων της Fidelity, Black Rock, και άλλων, που θα αποτελέσουν τους προπομπούς νέων επενδύσεων στην χώρα μας, και όχι μόνο στον Ορυκτό Πλούτο.
3. Η επένδυση μας είναι απολύτως συμβατή με τις Περιβαλλοντικές Προδιαγραφές και Απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής νομοθεσίας. Σε πλείστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως Σουηδία-Φινλανδία-Ισπανία, λειτουργούν ήδη εδώ και χρόνια, μεταλλεία χρυσού με την ίδια μέθοδο κατεργασίας που προβλέπεται και στην δική μας επένδυση.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συμμετέχει στην 76η ΔΕΘ


Η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συμμετέχει και φέτος στην 76η ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη που ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011.
Φέτος, οι διοργανωτές επέλεξαν να φιλοξενηθούν στο Περίπτερο τα έξι Επιμελητήρια της Περιφέρειας προκειμένου να προβληθούν οι επιχειρήσεις και τα τοπικά προϊόντα, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.
Το κοινό που θα επισκέπτεται τον εκθεσιακό χώρο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στο περίπτερο 13 στη ΔΕΘ, θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από τα στελέχη της, για την πορεία του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονία – Θράκη 2007-2013» όπως και για το επιχειρείν στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.
Το Stand της Περιφέρειας ΑΜ-Θ θα είναι ανοιχτό όλες τις ώρες λειτουργίας της Έκθεσης μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.

Ρωσική «ψήφος» στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Η Ρωσία δεν εγκαταλείπει τον σχεδιασμό για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Transneft, εταιρίας διαχείρισης της λειτουργίας του αγωγού, Μιχαήλ Μπαρκόφ, στην εφημερίδα RBC Daily.

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της Transneft τονίζει ότι το πρόγραμμα κατασκευής του αγωγού παραμένει σε «καθεστώς ετοιμότητας». Ο αγωγός προορίζεται για τη μεταφορά αργού πετρελαίου από τη Ρωσία και την περιοχή της Κασπίας στο βουλγαρικό λιμάνι Μπουργκάς, στη Μαύρη Θάλασσα και στη συνέχεια διά ξηράς στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στο Αιγαίο, παρακάμπτοντας τον Βόσπορο και τα Δαρδανέλλια.

Παράλληλα, με δηλώσεις του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, το Σαββατοκύριακο, ο Μ. Μπαρκόφ υπογράμμισε ότι έχουν «παγώσει» οι εργασίες για το ανταγωνιστικό πρόγραμμα του πετρελαιαγωγού Σαμψούντα - Τσεϊχάν.

Η πρώτη σχετική συμφωνία υπογράφηκε το 2009 στο Μιλάνο, από τον τουρκικό όμιλο Τσαλίκ και την ιταλική Eni. Στο πρόγραμμα του μήκους 550 χλμ. και δυναμικότητας μεταφοράς μεταξύ 50 και 70 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων αγωγού, συμμετέχουν οι ρωσικές εταιρίες Transneft, Rosneft και Sovcomflot. «Το πρόγραμμα χαίρει της υποστήριξης της Τουρκίας, αλλά με την οικονομική έννοια δεν είναι υλοποιήσιμο.

Οι συνομιλίες έχουν παγώσει. Την μπάλα έχει πλέον η Τουρκία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Transneft, προσθέτοντας ότι η Αγκυρα πρέπει «να προσφέρει πιο ευνοϊκούς όρους».

Οι δηλώσεις έγιναν λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη, για τις 8 Σεπτεμβρίου, επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ στη Μόσχα. Δημοσίευμα στη Hurriyet Daily News & Economic Review ανέφερε ότι οι ρωσικές εταιρίες υποστηρίζουν πως το κόστος μεταφοράς αργού μέσω του αγωγού θα είναι τριπλάσιο του κόστους μεταφοράς του μέσω του Βοσπόρου.

http://www.inpost.gr

Τώρα άμεσες επενδύσεις με την εγγύηση της ΕΕ.Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, από τις Βρυξέλλες όπου μίλησε στην ημερίδα για την ελληνική οικονομία με τίτλο "Reset Greece. Rebuilding a competitive economy", την οποία διοργανώνει η Ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είμαι σήμερα εδώ, στις Βρυξέλες, για να συμμετάσχουμε ως Δημοκρατική Συμμαχία σε μία ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας. Είμαστε εδώ για να δώσουμε τη μάχη για την ανάπτυξη και να στηρίξουμε ένα νέο ξεκίνημα της ελληνικής οικονομίας.
Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή. Χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε, επιτέλους, ότι θα εφαρμόσει όσα ήδη έχει συμφωνήσει με την τρόικα. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και η κυβέρνηση δείχνει αδύναμη και ανίκανη να υλοποιήσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Αλλά και αυτές δεν είναι αρκετές.
Η αγορά στραγγίζει, στενάζει καθημερινά, γι' αυτό χρειαζόμαστε τώρα άμεσες επενδύσεις με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας καθώς και μείωση των φορολογικών συντελεστών, διότι διαφορετικά κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα.
Η Δημοκρατική Συμμαχία είχε παρουσιάσει αναλυτικά αυτές τις προτάσεις στο εναλλακτικό μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε. Δυστυχώς με την ατολμία και την αδράνεια της κυβέρνησης καθώς και την ανευθυνότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φτάσαμε στο σημείο ο λογαριασμός να μην βγαίνει».

ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ


ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΕΒΡΟΥ
ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ
  • Στις 10 Σεπτεμβρίου διαδηλώνουμε  ενάντια στο μνημόνιο,  στο  μεσοπρόθεσμο και στα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα.
  • Στις 10 Σεπτεμβρίου παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Το ναυάγιο των επιλογών κυβέρνησης - αστικού πολιτικού κατεστημένου - τρόικας αφήνει πίσω του κυριολεκτικά οικονομικά και κοινωνικά συντρίμμια και ερείπια.
Το μεσοπρόθεσμο μνημονιακό πρόγραμμα ρημάζει τα πάντα. Η ύφεση έχει πάρει ιστορικά πρωτοφανείς εφιαλτικές διαστάσεις. Η ανεργία έσπασε στη χώρα μας όλα τα μεταπολεμικά ρεκόρ και καλπάζει σε δυσθεώρητα ύψη! Οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων έχουν γενικευτεί. Χιλιάδες νέοι και νέες με πτυχία και μεταπτυχιακά διπλώματα αναζητούν εργασία ως μετανάστες στο εξωτερικό. Οι μισθοί μειώνονται δραστικά και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι συντάξεις με συνεχείς περικοπές μετατρέπονται σε απλά φιλοδωρήματα. Οι εργασιακές σχέσεις γίνονται λάστιχο. Το κοινωνικό κράτος έχει εξαερωθεί. Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις βάζουν μαζικά λουκέτο! Εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες πνίγονται! Ο δημόσιος και κοινωνικός πλούτος της χώρας ξεπουλιέται αντί πινακίου φακής. Ο προϋπολογισμός παρά τα σκληρά μέτρα και εξαιτίας τους, για άλλη μια φορά έχει εκτροχιαστεί και βρίσκεται εκτός των επίσημων στόχων! Νέα επαχθή μέτρα, στο πλαίσιο ενός μακάβριου φαύλου κύκλου «μέτρα – ύφεση – μέτρα», προετοιμάζονται ενόψει ΔΕΘ! 

Ημερίδα για τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης


Ημερίδα για τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό
της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
και η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος
«Μακεδονία – Θράκη 2007-2013»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011, στο Ξενοδοχείο Astir Egnatia στην Αλεξανδρούπολη, ημερίδα με την προεδρία του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Γεωργίας Νικολάου Μαυρανεζούλη.
Θέμα της ημερίδας: «Αναπτυξιακός σχεδιασμός Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και πορεία υλοποίησης Ε.Π “Μακεδονία –Θράκη” 2007-2013». Στην ημερίδα συμμετείχαν οι Δήμαρχοι του Έβρου, φορείς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
Μετά το τέλος της ημερίδας ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Στα πλαίσια της συνεργατικότητας που έχουν προσδιοριστεί μετά την ανάληψη της αρμοδιότητας διαχείρισης του ΕΣΠΑ, είπαμε ότι σε τακτά χρονικά διαστήματα όλοι οι τελικοί δικαιούχοι θα προσδιορίζουμε την εξέλιξη του προγράμματος. Όπως έχω πει θα υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο συνεργατικότητας και όσοι αποκλίνουν από το χρονοδιάγραμμα που έχουμε συναποφασίσει τότε θα υπάρξουν κι απεντάξεις των έργων. Έχουμε θεσμική υποχρέωση και ηθική ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μας μια σειρά από αναπτυξιακούς στόχους που έχουν ιεραρχηθεί, έχουν συγκεκριμενοποιηθεί από τις τοπικές κοινωνίες και τα θεσμοθετημένα συλλογικά όργανα, την στιγμή που έχουν τρόπο χρηματοδότησης, έχουμε υποχρέωση να τα τρέξουμε και να τα υλοποιήσουμε. Επίσης, έχει προκύψει ενόψει και της προπαρασκευής, όχι μόνο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, αλλά και της ερχομένης, να δούμε μια σειρά από έργα «σημαίες» ανά Περιφερειακή Ενότητα. Είναι αυτά τα έργα που θα προσδώσουν την προστιθέμενη αξία και το κοινωνικό οικονομικό πλεόνασμα.