Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με τη διανομή των σχολικών βιβλίων

Επειδή ορισμένα από τα βιβλία θα καθυστερήσουν να φτάσουν στα σχολεία μας, το Υπουργείο Παιδείας έχει οργανώσει, όλες εκείνες τις υποστηρικτικές ενέργειες και το υλικό που χρειάζεται, έτσι ώστε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν χωρίς να επιβαρυνθούν οι οικογένειες
Δημοσιογράφος: Οι σχολικές επιτροπές έχουν χρήματα;
Έχουν προβλεφθεί όλα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών

Ο Παπανδρέου ως «φοιτητοπατέρας»…

Καθώς ο Παπανδρέου δέχεται εισηγήσεις για την διάλυση της ΠΑΣΠ καλό είναι να θυμηθούμε τι έχει πει ο ίδιος στην ΣΤΗN ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΣΠ. Όχι ότι αλλάζει κάτι με αυτό το άρθρο. Όλοι ξέρουν ότι ο άνθρωπος  αυτός είναι παπατζής ίσως και  μυθομανής.
Το άσυλο, φίλες και φίλοι, αυτό το ιερό δικαίωμα της ακαδημαϊκής κοινότητας, το ιερό δικαίωμα για το οποίο πάλεψαν οι δικές μας γενιές, που είναι το δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης, της ελευθερίας της έκφρασης, αυτό το ιερό δικαίωμα, είναι αιχμάλωτο δυο αντιλήψεων, που το καταργούν.
Η μία, είναι της Νέας Δημοκρατίας, που θέλει την Αστυνομία να περιφρουρεί τους φοιτητές, το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Η άλλη, είναι αυτή που θέλει διάφορα γκρουπούσκουλα να καταργούν την ελευθερία έκφρασης και σκέψης στην πράξη, εντός του Πανεπιστημίου.
[...]
 Για  αυτό, εμείς, έχουμε δεσμευτεί απέναντι στη νέα γενιά, στο φοιτητή και στη φοιτήτρια, για ένα Πανεπιστήμιο με δημόσιο έλεγχο, σε σύνδεση με την παραγωγή και τις ανάγκες της χώρας.
Ένα Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, ανοιχτών οριζόντων, ίσων ευκαιριών.
Δημόσια δωρεάν παιδεία, με το 5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος να πηγαίνει στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.
Και θέλω να ξέρετε ότι, θα είμαι κι εγώ πάντα κοντά σας σ? αυτόν τον κοινό μας αγώνα, τον αγώνα για μια άλλη Ελλάδα. Της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της διαφάνειας, της ανάπτυξης. Μια Ελλάδα σοσιαλιστική και δημοκρατική. Μια Ελλάδα που θα ανοίγει προοπτικές στη νέα γενιά.
Θα είμαι πάντα κοντά σας και σας εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτή τη μεγαλειώδη πρώτη Συνδιάσκεψη της ΠΑΣΠ.

http://papaioannou.wordpress.com

Το 2014 έτοιμος ο κάθετος άξονας

Για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ορμένιο (Ελληνοβουλγαρικά σύνορα) μήκους 130 χιλιομέτρων μέσα στο 2014, δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης εχτές από την Αλεξανδρούπολη. Όπως τόνισε ο υπουργός έχει πλέον αποπαγιδευτεί το τμήμα 14 χιλιομέτρων από την Μάνδρα μέχρι τους Ψαθάδες έργο 50.εκ ευρώ περίπου το οποίο είχε σταματήσει το καλοκαίρι του 2009 όπου η Εγνατία είχε προχωρήσει στην έκπτωση του και στην αποκατάσταση του αναδόχου και αναμένεται η έγκριση της σύμβασης από το ελεγκτικό συνέδριο για να ξεκινήσει η κατασκευή του, ενώ εδώ και δυο μήνες έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες για την κατασκευή των 41 χιλιομέτρων από το Αρδάνιο μέχρι την Μάνδρα.
Ο κ Μαγκριώτης επισκέφθηκε το πρωί τα έργα που εκτελούνται στον Έβρο , ενώ σε σύσκεψη που ακολούθησε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος στην Αλεξανδρούπολη με την συμμετοχή του περιφερειάρχη ΑΜΘ κ Γιαννακίδη , του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ Ευάγγελου Λαμπάκη και του προέδρου του ΟΛΑ κ Παν.Τσέκη, στο επίκεντρο βρέθηκαν ο περιφερειακός της Αλεξανδρούπολης και το λιμάνι. Πρόκειται, όπως τονίσθηκε για δύο σημαντικά έργα τα οποία θα χρηματοδοτηθούν τόσο από το ΠΕΠ ΑΜΘ, όσο και από τα τομεακά προγράμματα του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. «Είμαστε σε μια μεγάλη προσπάθεια να ενταχθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στα διευρωπαϊκά δίκτυα», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ Μαγκριώτης υπογραμμίζοντας ότι, «το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει μια ιδιαίτερη γεωοικονομική σημασία και γεωστρατιγική για την χώρα μας, ωστόσο για να κερδίσει αυτόν τον ρόλο-όπως είπε- θα πρέπει να συνδυαστεί με τις ανάγκες των χωρών της Μαύρης θάλασσας». Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη των έργων τόσο για τον περιφερειακό όσο και για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ,εξέφρασε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης, τονίζοντας ότι, « Πρόκειται για μεγάλα έργα της Αλεξανδρούπολης η οποία θα έχει πλέον πνευμόνια για να αναπνέει».
ερτ

9η Λαμπαδηδρομία των Αιμοδοτών


Η 9η Λαμπαδηδρομία των Αιμοδοτών ξεκίνησε στις 27 Αυγούστου 2011 από τα Σέρβια Κοζάνης να μεταφέρει το μήνυμα της αγάπης, το μήνυμα της ζωής, της ελπίδας, της αφύπνισης, του ανθρωπισμού σε όλη την Ελλάδα.

Στον Έβρο η Λαμπαδηδρομία θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011 από την Ένωση Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. Τη φλόγα θα μεταφέρουν μέλη των Λεσχών Μοτοσικλετιστών Έβρου και ποδηλάτες της Ορεστιάδας και της Αλεξανδρούπολης.

Το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας είναι:
-Στις 10.00΄ αναχώρηση από το Ορμένιο με κατεύθυνση την Ορεστιάδα. Η πορεία των μοτοσικλετιστών θα περάσει από τα Δίκαια, Ρίζια, Καστανιές, Βύσσα, Καβύλη και θα αφιχθεί στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας στις 12.00΄.
-Αναχώρηση από Ορεστιάδα με προορισμό το Διδυμότειχο. Άφιξη στις 13.00΄. 
-Αναχώρηση από το Σουφλί στις 17.00΄ με προορισμό τις Φέρες, δια μέσου του Τυχερού.
-Στο κόμβο του Αρδανίου συνάντηση με τους μοτοσικλετιστές της Λέσχης Φερών.
-Άφιξη στις Φέρες 18.00΄ στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο.
-Αναχώρηση από Φέρες 18.45΄ με μοτοσικλετιστές της Λέσχης Αλεξ/πολης,  άφιξη στην Αλεξανδρούπολη στην Πλατεία του Φάρου περίπου στις 19.30΄.

Επιστολή Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στον Υπουργό Οικονομικών για το 12% της επιδότησης του κόστους μισθοδοσίας

Ζητά το μέτρο να διαχυθεί σε ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Την ανάγκη άμεσης καταβολής των υπολειπόμενων δόσεων του ευεργετικού μέτρου της επιδότησης κατά 12% του κόστους μισθοδοσίας των επιχειρήσεων  της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ζητά με επιστολή του προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης.

Στην επιστολή που κοινοποιείται και στον Υπουργό Εργασίας, περιγράφεται το ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο που προέκυψε μετά και την συνάντηση επιμελητηριακών, πολιτικών και αυτοδιοικητικών φορέων η οποία  έγινε πρόσφατα στην Κομοτηνή και καταλήγει στην πρόταση για ενιαίο ποσοστό επιδότησης σε ολόκληρη την Περιφέρεια στα πλαίσια μίας και αδιαίρετης περιφερειακής αναπτυξιακής λειτουργίας.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής: