Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

23% ΦΠΑ στην Εστίαση σημαίνει ‘’κλείνουμε στο σπίτι του αιχμάλωτο, τον φουκαρά τον Έλληνα’’.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ
Μέσα σε αυτή την πραγματικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, που βιώνει ο Ελληνικός Λαός, ως άμεσοι αποδέκτες των επιπτώσεων, εργοδότες, εργαζόμενοι και καταναλωτές, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να σηκώσουμε τα μανίκια και να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε αλληλοστηριζόμενοι, για να βγούμε, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες από την κρίση, έτσι ώστε να βγει και η Χώρα μας, το γρηγορότερο δυνατόν, από το τέλμα, που δυστυχώς κάποιοι την οδήγησαν.
Για την σημερινή κατάσταση που βρισκόμαστε, όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης, διότι όταν έπρεπε να είμαστε υποψιασμένοι με τους πολιτικούς, εμείς ανυποψίαστα τους ‘’εκλέγαμε’’, δίχως να σκεφτούμε ότι σήμερα, γι’ αυτή μας την επιλογή, θα ‘’κλαίγαμε’’.
Ελπίζουμε να αντέξει η πολύπαθη Χώρα μας και ο Λαός της, τις συνέπειες των νέων οικονομικών δεδομένων και δηλώνουμε συμπαραστάτες, σε όλους τους συναδέλφους μας, στους συνεργάτες μας εργαζόμενους, στους προμηθευτές μας και στο σύνολο των Ελλήνων καταναλωτών, με σκοπό την ταχύτερη δυνατή έξοδο, από τον ‘’ζυγό’’, που μιλιούνια ξένοι κατακτητές δεν κατόρθωσαν να επιβάλλουν σε τούτο το Έθνος, αλλά, τι ειρωνεία…. 300 ‘’Έλληνες’’ το … κατάφεραν.
Εμείς ως υπεύθυνη Διοίκηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης, μετά την έκτακτη Συνέλευσή μας, αποφασίσαμε να παρακαλέσουμε όλους τους συναδέλφους μας, Σύσκεψη για την αποτίμηση των ζημιών


Σύσκεψη για την αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Λευκίμης και την άμεση αντιμετώπιση αυτών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Αριστείδη Γιαννακίδη.
Τόσο ο κ. Γιαννακίδης όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη τόνισαν την άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και των απλών πολιτών, στον κοινό αγώνα περιορισμού και κατάσβεσης της πυρκαγιάς.
Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ δήλωσε συγκεκριμένα «Πάνω από όλα σμίξαμε και δώσαμε μια μάχη όλοι μαζί. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Εδώ μέσα διαβλέπω ανθρώπους που ήταν 24 ώρες το 24ωρο απ’ οίκω. Δεν ξέρω αν η ταυτότητα τους ήταν κράτος ή αυτοδιοίκηση, ήταν πάντως Εβρίτες. Θέλω να συγχαρώ όλη την κοινωνία των Εβριτών. Αποτελεί ένα πρότυπο για όλους μας σε μια συγκυρία όπου διακυβεύεται το αξιακό σύστημα. Είδα ανθρώπους με άλλα προτάγματα. Από τους απλούς ανθρώπους στην ορεινή περιοχή, μέχρι τους πλήρη αστικοποιημένους, όταν εγκυμονούσε κίνδυνος για τις Φέρες. Δεν ξέρω αν υπάρχει δυσαρμονία συνεργασίας Πυροσβεστικής και Δασαρχείου. Αυτό που βίωσα εγώ ήταν κάτι εξαιρετικά ποιοτικό και ικανοποιητικό. Η Πολιτική 

WWF : Η πυρκαγιά στον Έβρο – η επόμενη μέρα

Η πυρκαγιά στον κεντρικό Έβρο ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου 2011 και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 28 Αυγούστου. Σύμφωνα με την πρώτη επιτόπια καταγραφή του WWF Ελλάς, η έκταση που επηρεάστηκε από την πυρκαγιά ανέρχεται σε περίπου 60.197 στρέμματα εκ των οποίων τα 38.230 βρίσκονται εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου (9% της συνολικής έκτασης του ΕΠ).
Η επόμενη ημέρα αποκαλύπτει ένα μωσαϊκό καμένων και άκαυτων εκτάσεων, με τις δεύτερες να αποτελούν το 20-25% περίπου της συνολικής έκτασης. Οι εκτάσεις αυτές διασώθηκαν είτε λόγω των προσπαθειών πυρόσβεσης, ή λόγω της ύπαρξης μικτών ή και αμιγών συστάδων πλατύφυλλων που καθυστέρησαν και τελικά απέτρεψαν την έντονη καύση. Το επόμενο διάστημα το WWF Ελλάς θα ολοκληρώσει την αναλυτική αποτίμηση της έκτασης καθώς και της κατάστασής της, με τη βοήθεια και δορυφορικών εικόνων.
Αν και θα ακολουθήσει συστηματική παρακολούθηση των ειδών και των οικοτόπων, η ζημιά στη βιοποικιλότητα και στη σύνθεση των βιοτόπων του ΕΠ Δαδιάς εκτιμάται αρχικά ως μέτρια, καθώς στη μεγαλύτερή τους έκταση τα δάση ήταν νεαρά και πυκνά. Εντός Εθνικού Πάρκου από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν μικτά δάση κωνοφόρων-πλατύφυλλων κυρίως νεαρά πευκοδάση από 

Περί καταργήσεων και συγχωνεύσεων και συγχώνευση του ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ


Σχετικά με το νόμο περί καταργήσεων και συγχωνεύσεων των οργανισμών και συγκεκριμένα για τις πληροφορίες που αναφέρονται στην συγχώνευση του ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ δηλώνουμε την ανησυχία μας για τη διάλυση αυτού του χρήσιμου και μάλιστα αυτοχρηματοδοτούμενου εργαλείου της οικονομίας μας που προσφέρει πολύτιμο έργο, στον προϋπολογισμό, στην αλυσίδα δραστηριοτήτων του γάλακτος και του κρέατος, στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και φυσικά των καταναλωτών.
Η ανησυχία μας έγκειται στα εξής:
·                Στο νέο μηχανισμό που θα πραγματοποιεί τον σημαντικό έλεγχο του γάλακτος και τη διασφάλιση της εγκυρότητας και αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων.
·                Την πιθανή αύξηση του κόστους των υποχρεωτικών αναλύσεων του νέου ελεγκτικού μηχανισμού και τη μετακύλιση αυτού στην τιμή του τελικού προϊόντος για τους καταναλωτές.  
·                Τη διασφάλιση των καταναλωτών από τις «ελληνοποιήσεις» γάλακτος και κρέατος καθώς επίσης και από τις παράνομες χρήσεις γάλακτος.
Στο όνομα της κρίσης δεν επιτρέπεται η πλήρης ισοπέδωση των πάντων προς όφελος πιθανών οικονομικών συμφερόντων μεγαλοεισαγωγέων. Η προστασία της τσέπης και πάνω απ’ όλα της υγείας του καταναλωτή δεν χαρίζεται ούτε διαπραγματεύεται.  Πιστεύουμε ότι η αυτοτέλεια και η συνέχιση της λειτουργίας ενός τέτοιου οργανισμού είναι αναγκαία για την προστασία τόσο της κτηνοτροφίας μας όσο και των καταναλωτών που είμαστε όλοι εμείς.

Από το Δ.Σ.
της ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΒΡΟΥ

Αιτήσεις για λαϊκές του Έβρου

Μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου θα έχουν το χρονικό περιθώριο οι παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στα κατά τόπους Τμήματα Εμπορίου, εάν επιθυμούν να λάβουν τις κενές θέσεις ή να βελτιώσουν τις ήδη κατεχόμενες στις λαϊκές αγορές των δύο πόλεων. Στη Λαϊκή της Αλεξανδρούπολης έχουν καταγραφεί 61 κενές θέσεις, ενώ στη λαϊκή της Ορεστιάδας, οι κενές θέσεις είναι 88.
Εν τω μεταξύ, μέχρι τις 16 του μηνός ισχύει και η προθεσμία για τις ενστάσεις που πιθανόν θα θελήσουν να υποβάλλουν οι παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές επί των καταστάσεων θέσεων των δύο λαϊκών και του σχετικού τοπογραφικού πίνακα, που έχουν αναρτηθεί στην είσοδο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και στα δύο δημοτικά καταστήματα.
ert

Ξεκινά η διανομή γεωργικής γης

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου για τους πρώτους τέσσερις νομούς της βόρειας Ελλάδας, και από τις αρχές Οκτωβρίου σε όλες της περιφέρειες της χώρας, ξεκινούν οι διαδικασίες διανομής δημόσιας γεωργικής γης έναντι συμβολικού ενοικίου σε νέους αγρότες, ακτήμονες, γεωργούς με μικρό κλήρο και κτηνοτρόφους. Εχθές, εν όψει υλοποίησης του προγράμματος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, είχε συνάντηση με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, με τους οποίους συζήτησε τη συνολική πολιτική γης που θα παρουσιαστεί και στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Όσον αφορά τις εκτάσεις που θα διανεμηθούν, ο κ. Σκανδαλίδης διευκρίνισε ότι είναι απόλυτα “καθαρές”, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα είναι απόλυτα διαφανής και η διαδικασία επιλογής των αγροτών, που θα γίνει με βάση τα συγκεκριμένα κριτήρια που έχουν καθοριστεί και τα οποία θα κοινοποιηθούν άμεσα.

FITCH: ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch σε ανακοίνωσή του προειδοποιεί ότι το επερχόμενο rollover θα προκαλέσει υποβάθμιση του ελληνικού IDR από CCC σε C.
Η βαθμολογία αυτή υποδεικνύει πως είναι πολύ πιθανή η χρεοκοπία της χώρας βραχυπρόθεσμα ενώ μετά το πέρας της διαδικασίας ανταλλαγής των ομολόγων η Fitch θα δώσει νέες αξιολογήσεις στους καινούργιους τίτλους.
Σύμφωνα με τον οίκο, το rollover θα αποτελέσει εμπόδιο στην εμπιστοσύνη των αγορών για την Ελλάδα και κάνει την χώρα «άπιαστη» στον τομέα της φερεγγυότητας.
Παρόλο που η μείωση των επιτοκίων και η παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης της Ελλάδας, «οι νέες αξιολογήσεις πιθανότατα θα είναι low non-investment grade - χαμηλής, μη επενδυτικής διαβάθμισης -»
Επίσης, ο Fitch αναφέρεται στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας τον Ιούλιο, στην αβεβαιότητα για το ρόλο των ιδιωτών επενδυτών σε οποιαδήποτε μελλοντική χρηματοδότηση, καθώς και στην περαιτέρω επιδείνωση των μακροοικονομικών προοπτικών της χώρας. Ωστόσο, κρίνει ότι μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, οι ανησυχίες έχουν αμβλυνθεί.
Τέλος διεθνής οίκος αξιολόγησης θεωρεί ότι απόφαση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) να αγοράζει κρατικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά θα αυξήσει σημαντικά την ευελιξία και την αποτελεσματικότητά του Ευρωπαϊκού Ταμείου στη προσπάθεια του για την σταθερότητα της Ευρωζώνης.