Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Σχετικά με τη διαφήμιση των ΙΕΚ ΔΟΜΗ και του Athenian College

Παραπλανητική και παράνομη χαρακτηρίζει το  Υπουργείο Παιδείας τη διαφήμιση των ΙΕΚ ΔΟΜΗ και του Athenian College, που κυκλοφόρησε με τίτλο « ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ».
Σημειώνεται ότι τα ΙΕΚ ΔΟΜΗ και το  Athenian College έχουν κληθεί εγγράφως από το Υπουργείο Παιδείας από την Τρίτη 30-8-2011 να αποσύρουν αμέσως τη σχετική διαφήμιση.
Όπως σημειώνει η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φώφη Γεννηματά, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση θα ανακληθούν οι άδειες λειτουργίας, όπως άλλωστε θα γίνει και για κάθε άλλο ανάλογο φορέα που θα προβεί σε παράνομη διαφήμιση. Η Φώφη Γεννηματά με επιστολή της στο Athenian College, όχι μόνο ζήτησε την απόσυρση της διαφήμισης, αλλά και την αποκατάσταση της αλήθειας με τη δημοσίευση στον τύπο  σαφών και πλήρων διευκρινίσεων.

Η Φώφη Γεννηματά έχει δώσει εντολή στον Γενικό Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης κ. Ε. Μπάκα να εξετάσει το περιεχόμενο όλων των διαφημίσεων των ΙΕΚ, καθώς και το περιεχόμενο του δημοσιεύματος της εφημερίδας REALNEWS για το ΙΕΚ ΔΟΜΗ. Επίσης έχει δώσει εντολή στο ΕΚΕΠΙΣ να εξετάσει το περιεχόμενο όλων των διαφημίσεων των Κολλεγίων

Η Συνέντευξη Βενιζέλου στον Ν . Χατζηνικολάου και στον Realfm

 Ποιους νομίζουν ότι πείθουν ;

  REAL 31.08.2011 by Evaggelos Venizelos

Μεταφορά του Στρατολογικού γραφείου της Αλεξανδρούπολης στην Κομοτηνή

Σε ερώτηση που απηύθυνε η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε « σχετικά με την μεταφορά του Στρατολογικού γραφείου της Αλεξανδρούπολης στην Κομοτηνή», ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος ρητά και κατηγορηματικά διαβεβαιώνει ότι: « Το Στρατολογικό Γραφείο της Αλεξανδρούπολης θα μεταφερθεί στην Κομοτηνή και από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η λειτουργία του».

Δ. Σακελλάρης: Η οικονομική κρίση μετατρέπεται σε κρίση Δημοκρατίας

Ενθουσιασμός επικράτησε μετά από τη συναινετική υπερψήφιση του νομοσχεδίου-πλαισίου για την ανώτατη εκπαίδευση που επί της ουσίας αντικαθιστά τον νόμο 1268/82 που κατοχύρωνε τον εκδημοκρατισμό των πανεπιστημίων.
Το πανηγυρικό ύφος των σκληρότερων εκφραστών του νεοφιλελευθερισμού αντί να προκαλέσει προβληματισμό στην κυβέρνηση, ελήφθη από αυτήν ως απόδειξη μίας περήφανης νίκης των δυνάμεων του εκσυγχρονισμού. Η προπαγάνδα έχει όμως και τα όριά της!
Πρώτον, η πρόβλεψη παροχής πτυχίου-πιστοποιητικού, ελαστικού περιεχομένου, σε τρία χρόνια, αποτελεί υποβάθμιση της αξίας των πτυχίων, και μετατόπιση των όποιων επαγγελματικών δικαιωμάτων στα επί πληρωμή μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (Αγγλοσαξονικό μοντέλο)
Δεύτερον, υπάρχει ασάφεια ως προς τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, κι ως εκ τούτου ο βασικός χρηματοδότης, δηλαδή ο «ιδιώτης», θα καθορίζει ανάλογα, όχι μόνο την παρεχόμενη γνώση, αλλά και την έρευνα, η οποία αποκόπτεται από την κοινωνική αναγκαιότητα.

Σιντριβάνι ελπίδας στον Προβατώνα

«Θέλουμε να δώσουμε στους νεκρούς πίσω την αξιοπρέπειά τους. Κανείς νεκρός, κανείς αγνοούμενος δεν πρέπει να μείνει ανώνυμος», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Welcome to Europe, που αναλαμβάνει και την πρωτοβουλία να κατασκευάσει ένα σιντριβάνι μνήμης για εκείνους που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, έχασαν τη ζωή τους ή είναι αγνοούμενοι στην προσπάθεια αναζήτησης μίας ασφαλέστερης ζωής στην Ευρώπη.
Το σιντριβάνι-πηγάδι “σταγόνα ελπίδας”, θα κατασκευαστεί στον Προβατώνα, όπου στις 6 χθες το απόγευμα προγραμματίστηκε και εκδήλωση μνήμης «στο όνομα των αγνοουμένων και των νεκρών του Έβρου». Το σιντριβάνι, εκτός από σημείο μνήμης θα δίνει και μία σταγόνα ελπίδας στους διερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Δίκτυο Welcome to Europe, απευθύνοντας κάλεσμα στους πολίτες να παραβρεθούν  το απόγευμα στον Προβατώνα, στο δρόμο προς Τυχερό.
ερτ 

Καταγγελία Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Την απουσία, εδώ και ένα μήνα, των ιατρικών κλιμακίων του υπουργείου Υγείας στα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών στον Έβρο και τη Ροδόπη, καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Όπως επισημαίνει η Οργάνωση, τα κλιμάκια, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, διέκοψαν τις εργασίες τους στους συγκεκριμένους χώρους, «όπου είναι αναγκαία η ιατρική περίθαλψη, η ψυχοκοινωνική υποστήριξη και η ανθρωπιστική βοήθεια».
Να σημειωθεί ότι εδώ και δύο εβδομάδες περίπου, οκταμελής ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα παρέχει τις υπηρεσίες της στους μετανάστες που κρατούνται σε τμήματα Συνοριακής Φύλαξης αλλά και στα κέντρα κράτησης του Φυλακίου και της Βέννας, ενώ ξεκίνησε και δραστηριότητες για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής που επικρατούν στους χώρους αυτούς. «Βλέπουμε μία αναμφισβήτητη ανάγκη για τις ομάδες μας να βρίσκονται εκεί, καθώς κανένας άλλος δε βρίσκεται σε θέση αυτήν τη στιγμή να φροντίσει γι’ αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε η συντονίστρια επείγουσας παρέμβασης της Οργάνωσης, Ιωάννα Περτσινίδου, απευθύνοντας έκκληση στις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές να διασφαλίσουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους χώρους κράτησης, κατάλληλη διαμονή, επαρκή διανομή τροφής, ρούχων και ειδών προσωπικής υγιεινής καθώς και επαρκή προαυλισμό.
ερτ