Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Άρης Γιαννακίδης: «Η συλλογικότητα στη δράση, μπροστά στις δυσκολίες, είναι καθήκον»


Το μήνυμα της ενότητας και της συλλογικότητας στη δράση ως καθήκον όλων, μπροστά στις προκλήσεις και στις δυσκολίες των συγκυριών, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης μιλώντας στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου 2011 στην Αλεξανδρούπολη, για τα πληρώματα των αεροσκαφών από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα κι εκπροσώπων των αρχών και των φορέων που συμμετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή της Λευκίμης.
Ο κ. Γιαννακίδης ευχαρίστησε θερμά  όλους όσους πήραν μέρος στη μεγάλη αυτή προσπάθεια υπογραμμίζοντας την πολύτιμη συνδρομή τους.
Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη, επισήμανε την αυτοθυσία όλων όσων συμμετείχαν στη μεγάλη και δύσκολη μάχη που δόθηκε για μια σχεδόν εβδομάδα κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. «Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της ψυχής μου για τη μεγάλη βοήθεια σας σ’ αυτή τη δύσκολη ώρα που πέρασε ο τόπος μας.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ


Το πρωΐ του Σαββάτου 27/8 αντιπροσωπεία του ΣΎΡΙΖΑ από τους Γιώργο Καΐσα , Δημήτρη Ρίζο και Τάκη Χαρίτου Περιφερειακού Συμβούλου Αν. Μακεδονίας-Θράκης επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές στην Λευκίμη του Έβρου και συνομίλησαν με τους κατοίκους της περιοχής.
Σε δηλώσεις του ο Περ. Σύμβουλος  Τ. Χαρίτου σημείωσε:
     Χρειάσθηκαν μόνο λίγες μέρες για να καταστραφούν ότι η φύση για πολλές δεκαετίες δημιούργησε. Πάνω από 60.0000 στρέμματα κυρίως πευκοδάσους που το μεγαλύτερο μέρος του ανήκει στο εθνικό πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης Σουφλίου καταστράφηκαν, προκαλώντας μεγάλες ζημίες στο φυσικό περιβάλλον αλλά και στην οικονομία της περιοχής.
Είναι αναγκαίο- όχι βέβαια αυτή την στιγμή που μαίνονται ακόμα οι φωτιές και εκατοντάδες άνθρωποι δίνουν τη μάχη με τις φλόγες- να αναζητηθούν τα αίτια που από μια μικρής έκτασης εστία προκλήθηκε μια τέτοια μεγάλης έκτασης καταστροφή.

Ο απολογισμός της καταστροφικής φωτιάςΘράκη νετ.

Πτώση των βάσεων μέχρι και πάνω από 3.500 μόρια

Η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 10 ετών καταγράφεται στα εφετινά στοιχεία των βάσεων εισαγωγής για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που δόθηκαν το πρωί στη δημοσιότητα από το υπουργείο Παιδείας. Πτώση εκατοντάδων μορίων παρατηρούνται ακόμη και οι περιζήτητες σχολές, που βρίσκονται σε κεντρικά Πανεπιστήμια. Από την άλλη πλευρά, συνολικά 7.000-8.000 άτομα θα μπουν εφέτος σε πανεπιστήμια με βαθμολογίες κάτω από τη βάση (80 ΤΕΙ και περίπου 20 ΑΕΙ).

Οι πτώσεις των βάσεων ξεπερνούν τα 3.000 σε πολλές σχολές. Η τελευταία ιατρική σχολή Θράκης έπεσε 642 μόρια και διαμορφώθηκε η βάση της στα 18.369 μόρια. Η μόνη ιατρική σχολή που έμεινε σε επίπεδα πάνω από 19.000 μόρια είναι της Αθήνας και εκεί η βάση έπεσε, σε σχέση με πέρυσι 300 μόρια , φτάνοντας στα 19.153.

Η Νομική Αθήνας έπεσε κατά 285 μόρια (18.608 μόρια), ενώ στη Θεσσαλονίκη η ίδια σχολή έπεσε 311 μόρια (18.449). Εντυπωσιακή είναι η πτώση των βάσεων στα Τμήμα των Πολυτεχνείων, που ξεπέρασαν σε ορισμένες περιπτώσεις τα 2.000 μόρια. Συγκεκριμένα το Τμήμα Μηχανολόγων Περιβάλλοντος Θράκης, έπεσε κατά 2.658 μόρια (βάση 14.533). Το Τμήμα πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου που είναι από τα περιζήτητα τμήματα η βάση έπεσε 758 μόρια 18.483. Η σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ. Πολυτεχνείου έπεσε κατά 598 μόρια και έφτασε τα 21.715, ενώ η αντίστοιχη σχολή στο Βόλο, έπεσε 1246 μόρια και έφτασε 20.2003.
http://www.tovima.gr/files/1/2011/08/29/AEI-H-90.pdf

Σήμερα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Απο τις 08:00 και μετά θα είναι γνωστά σήμερα Δευτέρα 29 Αυγούστου τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από το πρωί της ίδιας μέρας να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr/ πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).


Ταυτόχρονα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.