Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

Δήμος Σουφλίου : 50 ευρω μηνιαίως τα τροφεία του Παιδικού Σταθμού για όλους τους γονείς

Το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του προ-τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου ηταν  σχετικά με την καταβολή τροφείων του παιδικού σταθμού .
Ο Πρόεδρος και εισηγητής προτείνει να καταβάλλεται το ποσό των 50 € μηνιαίως.
Το Δ.Σ. ύστερα από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε
υπόψη του την εισήγηση του Προέδρου
Αποφασίζει ομόφωνα
1.Καθορίζει τα τροφεία σε 50 € μηνιαίως για όλους τους γονείς.
2.Εξαιρούνται της καταβολής οικογένειες με κοινωνικοοικονομικά
προβλήματα καθώς και οι πολύτεκνες.
3.Για κάθε δεύτερο παιδί θα καταβάλετε το ήμισυ της εισφοράς.
Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 26 / 2011

50χρονος αγρότης η αρχή της καταστροφής ...

Με την κατηγορία του εμπρησμού εξ αμελείας, 50χρονος αγρότης, καταδικάσθηκε από το αυτόφωτο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης σε φυλάκιση πέντε ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ. Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίσθηκε ότι η φωτιά στην Λευκίμη, απ’ όπου την Τετάρτη ξεκίνησε το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς, προκλήθηκε από τους σπινθήρες που έβγαναν από την εξάτμιση του τρακτέρ του. Ο αγρότης που κατάγεται από τη Ρούσα Έβρου, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, καταβάλλοντας ως εγγύηση 3.000 ευρώ.

Παρανάλωμα του πυρός 70.000 στρέμματα στον Έβρο

Καταστροφικές διαστάσεις λαμβάνει η μεγάλη πυρκαγιά που για τέταρτη ημέρα κατακαίει ανεξέλεγκτη δασικές εκτάσεις και καλλιέργειες στο νότιο τμήμα του νομού Έβρου.
Οι νεώτερες εκτιμήσεις της Πολιτικής Προστασίας κάνουν λόγο για περίπου 70.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες που αποτεφρώθηκαν από την πύρινη λαίλαπα που επί 70 ώρες, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.
Οι εναέριες δυνάμεις κατάσβεσης, από χθες έχουν ενισχυθεί με επτά αεροπλάνα καναντέρ, εκ των οποίων τα τέσσερα αφίχθησαν στην περιοχή από την Γαλλία και την Ισπανία, στο πλαίσιο της έκκλησης για συνδρομή μέσων από το εξωτερικό. Επίσης, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν και τέσσερα ελικόπτερα. Το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων που επιχειρούν από νωρίς το πρωί στις εστίες της πυρκαγιάς είναι δέκα καναντέρ και τέσσερα ελικόπτερα
Την ίδια ώρα περισσότεροι από 200 πυροσβέστες με 68 οχήματα από ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, με την συνδρομή μηχανημάτων της περιφέρειας, του στρατού, των δήμων και του δασαρχείου.
Σοβαρό πρόβλημα για τις δυνάμεις κατάσβεσης αποτελούν οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή, καθώς και οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, στα διάφορα μέτωπα της φωτιάς.


© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

Να ανοίξει το παρόχθιο Δάσος Καστανεών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ανοιχτή συζήτηση διοργανώνει την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα,  η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Οικοτουριστική Μονάδα και το Παρόχθιο Δάσος Καστανεών στον ποταμό Άρδα, μπροστά στη φυλασσόμενη είσοδο της, εγκαταλελειμμένης  οικοτουριστικής μονάδας.
Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Οικοτουριστική Μονάδα και το Παρόχθιο Δάσος Καστανεών ζητούν να «ανοίξει» άμεσα το παρόχθιο δάσος και να είναι ελεύθερη η πρόσβαση σε αυτό ,να βγει το θέμα της οικοτουριστικής μονάδας από τα «κλειδωμένα συρτάρια» της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου  και να δημοσιοποιηθούν οι προθέσεις, προτάσεις και σκέψεις από το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, το περιφερειακό συμβούλιο Αν. Μακεδονίας- Θράκης και τους βουλευτές του νομού.
ert

Ψάρι και κρασί προσελκύουν Τούρκους τουρίστες στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη

Να χρησιμοποιήσει όλα τα «όπλα» της για να προσελκύσει επιπλέον τουρίστες από την Τουρκία επιθυμεί η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Έτσι, εκτός από τους ιστορικούς χώρους και τις καθαρές παραλίες της περιοχής, στη «μάχη» ρίχνονται το ελληνικό φαγητό και το κρασί, μιας και οι γείτονες έχουν τη φήμη των καλοφαγάδων.
Σε μια προσπάθεια να διαδοθούν ακόμη περισσότερο στην Τουρκία- και ιδιαίτερα στην Κωνσταντινούπολη- οι ελληνικές γεύσεις και το κρασί πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού - Τουρισμού της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κωνσταντίνου Παπακοσμά, με τον Σερίμ Οσμάν (Serim Osman), συγγραφέα και αρθρογράφο σε θέματα διατροφής και ποτών, και τη Νιλουφέρ Τρίκαχγια (Nilufer Tarikahya), γενική γραμματέα Ελληνοτουρκικού Σωματείου «Δάφνη».
 «Η Κωνσταντινούπολη είναι μια αγορά-στόχος για εμάς και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε όλα τα όπλα μας. Έχουμε το πλεονέκτημα της Εγνατίας Οδού, όπου μπορεί κάποιος να επισκεφτεί γρήγορα την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη και τη Θάσο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουμε μια αύξηση επισκεπτών από τη γειτονική χώρα. Εκτός από οργανωμένες εκδρομές, έχουμε και αρκετούς μεμονωμένους τουρίστες, που έρχονται τα Σαββατοκύριακα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης κ.Παπακοσμάς.
Οι Τούρκοι επισκέπτες φαίνεται πως δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στο φρέσκο ψάρι, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύεται στην Ελλάδα. «Οι Τούρκοι ενδιαφέρονται για το καλό ψάρι που μπορούν να φάνε στην περιοχή μας και από την έρευνα που έγινε βρίσκουν τις τιμές ιδιαίτερα προσιτές», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης.

http://www.amna.gr

Γιαννακίδης για τη μεγάλη φωτιά στην περιοχήΘράκη νετ