Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011

Απάντηση Προέδρου Περιφερειακού συμβουλίου στη Περιφερειακή Αναγέννηση


Σχετικά με το Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Αναγέννησης που αφορά στο θέμα της «αλλοίωσης απόφασης» του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Η Στήριξη» στην Π.Ε. Ξάνθης επισημαίνονται τα παρακάτω:

  1. Υπάρχει αναρτημένη στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» - πράξη απορρέουσα εκ του Νόμου – η σχετική υπ΄ αρίθμ. Αποφ.του Π.Σ  67/2011 στην οποία αναφέρεται ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο εκ μέρους της Μείζονος Αντιπολίτευσης συμμετέχουν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης και Μπαράν Μπουρχάν. Με βάση αυτή την απόφαση την οποία συνυπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλογικού Οργάνου έγινε η συγκρότηση του Δ.Σ. στο οποίο συμμετέχουν σύννομα οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αναγέννησης όπως προκύπτει εκ του καταστατικού του Δικτύου. Δεν υπήρξε επομένως κανένας αποκλεισμός σε  ότι έχει να κάνει με την συμμετοχή της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο.
  2. Από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης προκύπτει ότι τα ονόματα που ορίστηκαν στην συνεδρίαση του Π.Σ. είναι των κ.κ. Παυλίδη Γεωργίου και Μπαράν Μπουρχάν και όχι των κ.κ. Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη και Μπαράν Μπουρχάν που ανεγράφησαν στην απόφαση εκ παραδρομής. Παραδρομή βέβαια που αφορούσε όνομα Περιφερειακού Συμβούλου και όχι την εκ του καταστατικού συμμετοχή της παράταξης της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Αναβάθμιση ηλεκτρονικών υπηρεσιών προσωρινής δήλωσης απόδοσης φόρου

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών έθεσε σε λειτουργία αναβαθμισμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προσωρινής δήλωσης απόδοσης φόρου.
Η υπηρεσία με τον γενικό τίτλο «Προσωρινή Δήλωση Απόδοσης Φόρου και Τελών Χαρτοσήμου» μετά την αναβάθμιση της καλύπτει τέσσερις ομάδες από προσωρινές περιοδικές δηλώσεις απόδοσης φόρου και τελών χαρτοσήμου ανάλογα με το είδος του εισοδήματος.
Συγκεκριμένα η αναβαθμισμένη εφαρμογή περιλαμβάνει τις εξής υπηρεσίες.
1. Εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις: μισθοί μελών διοικητικού συμβουλίου ΑΕ και εταίρων ΕΠΕ που δεν είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, παρακράτηση φόρου για προμήθειες μεσιτείες, αμοιβές σε μη επιτηδευματίες, παρακράτηση φόρου για αμοιβές που καταβάλλουν δημόσιες υπηρεσίες, παρακράτηση φόρου για αμοιβές διαμεσολάβησης πωλήσεων αμοιβαίων κεφαλαίων και παρακράτηση φόρου στα κέρδη που εισπράττει φορολογούμενος, κάτοικος Ελλάδας, από αλλοδαπή εταιρεία περιορισμένης ευθύνης.
2. Εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες
3. Εισόδημα από ελευθέρια επαγγέλματα: παρακράτηση φόρου από αμοιβές ελευθέριου επαγγέλματος και προκαταβολή φόρου επί των ποσών αναφοράς των εργολαβικών και μερισμάτων των δικηγόρων.
4. Λοιπά Εισοδήματα: παρακράτηση φόρου σε αμοιβές τρίτων όταν εκδίδεται απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης, παρακράτηση φόρου από εκμεταλλευτή ΤΑΧΙ και παρακράτηση φόρου και τελών χαρτοσήμου σε εισοδήματα.

Live Συναυλία με τις ( Μέλισσες )


Το Summer Club Destijl υποδέχεται 
2o Χίλ Προβατώνας - Τυχερού
την Κυριακή 28 Aυγούστου για μια και  μόνο εμφάνιση τις ( Μέλισσες ) 
που θα μας ταξιδέψουν με ελληνικές κ ξένες
Pop & Rock Επιτυχίες.

<< Λόγο πληρότητας του μαγαζιού η συναυλία θα γίνει στο προαύλιο χώρο του Summer Club Destijl >>
Τιμή Εισόδου 10 €

Εκκενώνονται οικισμοί Κοίλα και Μελιά στη Λευκίμη λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς

Εκκενώνεται ο οικισμός Κοίλα και Μελιά στη Λευκίμη Έβρου, λόγω της μεγάλης φωτιάς που εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Αριστείδη Γιαννακίδης. Υπενθυμίζεται ότι η περιφέρεια κήρυξε χθες οκτώ οικισμούς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Με εναέριες ενισχύσεις από το εσωτερικό, αλλά και από ξένα κράτη, θα προσπαθήσουν οι πυροσβέστες να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που  κατακαίει περιοχές του Έβρου, έχοντας ήδη αποτεφρώσει περισσότερα από 30 χιλιάδες στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες.

Στη περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ με «ριπές» που φτάνουν και τα 8 μποφόρ, όπως λένε αξιωματικοί της Πυροσβεστικής δυσχεραίνοντας σημαντικά τις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς.

Τα μέτωπα έχουν διασπαστεί σε μικρά τμήματα των 50, 70 και 100 μέτρων και ο στόχος των πυροσβεστών είναι να μην απειλήσουν οι φλόγες κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο με δική τους πρωτοβουλία κάποιοι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να μην κινδυνεύσουν. Επίσης δεν υπάρχει κίνδυνος για το δάσος της Δαδιάς.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να επιχειρήσουν στον Έβρο τα δυο γαλλικά πυροσβεστικά αεροσκάφη που ήρθαν στην Ελλάδα μετά από σχετικό αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενώ το βράδυ αναμένονται στην Αλεξανδρούπολη άλλα δυο ισπανικά κανανταίρ τα οποία θα ξεκινήσουν ρίψεις νερού από το πρωί του Σαββάτου εφόσον βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η πυρκαγιά.

Στην περιοχή αυτή τη στιγμή στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος 108 πυροσβέστες με 47 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 80 ατόμων, 30 εθελοντές, 15 υδροφόρες των Δήμων ενώ ρίψεις νερού κάνουν έξι αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα.

Από χθες έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η περιοχή που περιλαμβάνει τις κοινότητες Λευκίμη, Σαράντα Σπίτια, Ερείπια Βυρίνης, Ερείπια Κιτρινόπετρας, Ύψωμα Καρβουνιάρης, Μέλια, Β. Οικισμού Κοίλων και Ερείπια Αμυγδαλιάς.skai.gr-vima,gr

Από τη Δευτέρα τα δελτία κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου ξεκινά, μέσω των ΚΕΠ, διαδικασία χορήγησης στους δικαιούχους του ΟΓΑ των δελτίων κοινωνικού τουρισμού εκδρομικού προγράμματος και δωρεάν παροχής βιβλίων.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, προκειμένου να ενημερωθούν αν κληρώθηκαν. Οι δικαιούχοι του Εκδρομικού- Επιμορφωτικού Προγράμματος νέων αγροτών θα λάβουν τα Δελτία τους με συστημένη επιστολή από τον ΟΓΑ.
Το χρονικό διάστημα που θα μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν χρήση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού ξεκινά από την παραλαβή τους και διαρκεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2012. Των δελτίων για τα προγράμματα των εκδρομών και της δωρεάν παροχής βιβλίων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011.
Οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ για τα συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ τουριστικά καταλύματα, τουριστικά γραφεία και βιβλιοπωλεία.

e-net