Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λευκίμη Έβρου
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Λευκίμη Έβρου, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που κατακαίει από χθες ανεξέλεγκτα την περιοχή.
Ειδικότερα, μετά από το σχετικό αίτημα του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Αριστείδη Γιαννακίδη, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρου Μπούφη, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας η οριοθετημένη περιοχή Λευκίμη-Σαράντα Σπίτια- Ερείπια Βυρίνης-ερείπια Κιτρινόπετρας-Ύψωμα Καρβουνιάρης-Μέλια-Β. Οικισμού Κοίλων-Ερείπια Αμυγδαλιάς.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 47 πυροσβεστικά οχήματα με περίπου 140 άνδρες, τέσσερα καναντέρ και δύο ελικόπτερα.
Όλες οι δυνάμεις της περιφέρειας και των δήμων της περιοχής με τη συνδρομή μηχανημάτων, αλλά και ο στρατός έχουν κινητοποιηθεί για τη διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών.
Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι έχουν αποτεφρωθεί 28.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες, ενώ αν η φωτιά επεκταθεί θεωρείται ότι θα απειληθούν και κτηνοτροφικές μονάδες.
Τηλεφωνική επικοινωνία Αντ.Σαμαρά- Χρ.Παπουτσή
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή, είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα των πυρκαγιών και ιδιαίτερα για εκείνες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νομό Έβρου.

http://www.naftemporiki.gr

Aδειοδοτήσεις γεωτρήσεων και γενικότερα τη χορήγηση αδειών χρήσης υδάτων.


Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Αυγούστου 2011, σύσκεψη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Γιώργου Ούστογλου, με θέμα τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και κυρίως τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης 150559/10-6-2011 (ΦΕΚ Β/1440/16-6-2011) σχετικά με τις αδειοδοτήσεις γεωτρήσεων και γενικότερα τη χορήγηση αδειών χρήσης υδάτων.
Στη σύσκεψη παρέστησαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού, των τμημάτων Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων, της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς και της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
  1. Θέματα διαδικαστικά και αρμοδιοτήτων για τις υφιστάμενες περιφερειακές ενότητες

Η ημιμάθεια, είναι χειρότερη από την αμάθεια


Η ημιμάθεια, είναι χειρότερη από την αμάθεια, δεδομένου ότι ο αμαθής διατηρεί μια αμεσότητα πρόσληψης της πραγματικότητας, που ο ημιμαθής έχει χάσει.

Ημιμαθείς και οι συντάκτες της τελευταίας ανακοίνωσης του Γραφείο Τύπου της «Περιφερειακής Αναγέννησης», όπου ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Παυλίδης, «εγκαλεί» μέσα από αυτήν τον Περιφερειάρχη, για «νέα κρούσματα προκλητικής αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς». Ο λόγος, ο «αποκλεισμός» του κ. Παυλίδη από τις συνεδριάσεις του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νομαρχίας Ξάνθης «Η Στήριξη».

Καλό θα είναι οι επιτελείς του Γραφείου Τύπου, να ενημερωθούν από τον κ. Παυλίδη, ότι στην σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν συμμετέχει ο ίδιος!

Σύμφωνα με τον Αριθμό Απόφασης 67/2011 του Περιφερειακού Συμβουλίου, την οποία υπερψήφισε και η «Περιφερειακή Αναγέννηση», στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν οι κ.κ. Αριστείδης Γιαννακίδης, Φώτης Καραλίδης, Ιρφάν Ουζούν, Συρματένια Τσούλου – Τσαγκαλίδου, Μπαράν Μπουρχάν, Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης και Πηνελόπη Μιχαηλίδου. Το παραπάνω επιβεβαιώνεται και από το Πρακτικό Νο15/20-4-2011 της συνεδρίασης του Δικτύου.

Ορισμένοι δεν έμαθαν τίποτα από τα 12 χρόνια άσκησης εξουσίας και δεν μπορούν σήμερα να είναι τιμητές της νομιμότητας με τόσο προκλητικό τρόπο. Όταν η ημιμάθεια συναντά την ανεπάρκεια τους … ο Θεός να βάλει το χέρι του!

«Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια», πόση αλήθεια σε μια μόνο φράση. Όλοι το ξέρουμε, λίγοι το καταλαβαίνουν και ακόμα λιγότεροι προσπαθούν μήπως και το αποφύγουν.

Παρουσίαση σχεδίου νόμου για το πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων

Το  σχέδιο νόμου για το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοσίων Υπαλλήλων, παρουσίασε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας.
Όπως  τόνισε ο κ. Ρέππας, «οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχουν λόγο να επιζητούν να μένουν στο απυρόβλητο και να βαρύνονται και να σκιάζονται από μια εικόνα που αδικεί την προσπάθειά τους και την εν γένει παρουσία τους στη δημόσια διοίκηση. Οι υπάλληλοι που είναι συνεπείς και κάνουν τη δουλειά τους επιζητούν και οφείλουν να πρωτοστατούν στην εγκαθίδρυση διαδικασιών αξιολόγησης και ελέγχου. Για να στρατευθούμε στον αγώνα που συμπυκνώνεται στο μήνυμα που εκπέμψαμε από την πρώτη στιγμή για τη δημόσια διοίκηση και τους δημόσιους υπαλλήλους: «από την απαξίωση στην καταξίωση».
 Έχει παγιωθεί η αντίληψη», ανέφερε ο Υπουργός, «πως εκφυλιστικές λειτουργίες και παθογένειες στη δημόσια διοίκηση δεν ελέγχονται και δεν τιμωρούνται. Οι καθυστερήσεις και η παραπομπή στις καλένδες, αλλά και η απροκάλυπτη συγκάλυψη σε κάποιες περιπτώσεις καθώς και η επιβολή ποινών χωρίς την απαιτούμενη κλιμάκωση οδηγούν σε ηθική απαξίωση του κράτους και των λειτουργών του. Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν είναι επαρκές, αφού δεν εγγυάται την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα και ταχύτητα στην αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων».

Έβρος: Προληπτικές εκκενώσεις οικισμών λόγω πυρκαγιάς

Εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί Κοίλα και Μελία στον Έβρο, ένα ίδρυμα που φιλοξενεί παιδιά από το εξωτερικό, καθώς και τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Λουτρά, λόγω της φωτιάς που επικράτησε στην περιοχή Λευκίμμη. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός είναι για σήμερα Πέμπτη ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Μάλιστα ένα από τα τρία μέτωπα της φωτιάς κατευθύνεται προς το σημαντικό δάσος της Δαδιάς, ανέφερε το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου στις 8 το απόγευμα. Το δεύτερο μέτωπο κινείθηκε δυτικά με κατεύθυνση προς Πεσσάνη και το τρίτο νοτιοδυτικά με κατεύθυνση προς την Μελία και τα Ραντάρ.

Την πυρκαγιά έθεσε  υπό έλεγχο ισχυρή δύναμη με 60 πυροσβέστες, 26 οχήματα, επτά πεζοπόρα τμήματα, έξι αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Οι ρίψεις νερού από αέρος δεν  σταματήσαν  τη νύχτα.

Στις προσπάθειες βοήθησαν  μηχανήματα της περιφέρειας, ο στρατός, το δασαρχείο και εθελοντικές οργανώσεις, ωστόσο το έργο τους δυσκόλευαν  οι βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, έντασης 5 με 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά έχει κάψει περίπου 3.000 στρέμματα, κυρίως δρύες, καθώς και ένα μαντρί με μεγάλες ποσότητες ζωοτροφών.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, κρατούνται τρία άτομα κρατούνται και ανακρίνονται, χωρίς όμως να υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ενδεχόμενου δόλου για εμπρησμό.

Οι 60 κάτοικοι των οικισμών Κοίλα και Μελία απομακρύνθηκαν με λεωφορείο του δήμου.


Προειδοποίηση για την Πέμπτη

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα Πέμπτη σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο κίνδυνος θα είναι πολύ υψηλός στην Αττική, τη Βοιωτία, την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, το Νότιο και Βόρειο Αιγαίο, καθώς και στη Σαμοθράκη.

skai-vima