Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ


Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δ. Βίτσας ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, αποτελούμενη από τον Περιφερειάρχη  Α. Γιαννακίδη, τον Αντιπερειφερειάρχη Γ. Ούστογλου, εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους όλων των περιφερειακών παρατάξεων και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευαγ. Λαμπάκη
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εκδήλωσε την συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των πολιτών και των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης της Θράκης, που κατόρθωσαν μέχρι σήμερα να αναχαιτίσουν προσπάθειες διεθνών μεταλλευτικών εταιριών να εγκαθιδρύσουν βιομηχανία εκμετάλλευσης χρυσού στις περιοχές Σαπών και Περάματος, 20 χιλ δυτικά ως βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα. Θα επαναφέρει το ζήτημα στη Βουλή και στην Ευρωβουλή. Θα απαιτήσει να μην εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, προτείνοντας συγχρόνως ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής που θα αναπτύσσει θέσεις εργασίας στην αγροτική οικονομία και θα προστατεύει συγχρόνως το περιβάλλον.     

Σύσκεψη για το παρεμπόριο στην Κομοτηνή


Άρης Γιαννακίδης: «Υπάρχει πολιτική βούληση
και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος»

 Σύσκεψη για ζητήματα που αφορούν στον έλεγχο του παρεμπορίου, μετά και από την ψήφιση του Ν.3982/11, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Αυγούστου, στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή, παρουσία του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και των εμπλεκόμενων συναρμόδιων υπηρεσιών προς το συγκεκριμένο θέμα.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτη Ξυνίδη. Στόχος της σύσκεψης η αξιοποίηση της εμπειρίας των φορέων και η υποβολή προτάσεων, οι οποίες θα γνωστοποιηθούν στα συναρμόδια υπουργεία, με στόχο την εξειδίκευση συγκεκριμένων ενεργειών για την πάταξη του παρεμπορίου.

Κάτι από τα παλιά !

Ένα έντυπο , εμπορικής συναλλαγής του 1935  (εισαγωγών - εξαγωγών ) που πραγματοποιούνταν στο Σουφλί εκείνη την εποχή με ναυλωμένα ατμόπλοια μας απέστειλε ο φίλος Μιλτιάδης Δημητριάδης και τον ευχαριστούμε πολύ .Τους 700.000 έφτασαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοιΑύξηση 23% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010 και κατά 1,82% σε σύγκριση με τον Ιούνιο σημείωσε τον Ιούλιο ο αριθμός των ανέργων που έχουν εγγραφεί στο μητρώο του ΟΑΕΔ.
Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο οργανισμός για τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού ξεχωρίζουν:

Για την ανεργία

- Η κατά 40,5% αύξηση στον αριθμό των μακροχρόνια ανέργων στο τελευταίο 12μηνο, οι οποίοι ανήλθαν σε 268.000.

- Στην Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται το 36% των εγγεγραμμένων ανέργων, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία αναλογεί το 20,4%.

- Η ηλικιακή ομάδα 30-54 ετών έχει την ισχυρότερη εκπροσώπηση, καθώς σε αυτή αντιστοιχεί το 62,7% των ανέργων.

Για τις προσλήψεις και τις απολύσεις

Βάσει του στατιστικού δελτίου του ΟΑΕΔ κατά τον Ιούλιο ανακοινώθηκαν 81.773 προσλήψεις, αριθμός μειωμένος κατά σχεδόν 20% σε σχέση με τον Ιούνιο και κατά 12% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2010. Επίσης:

- Κατά τον Ιούλιο κατατέθηκαν 24.000 απολύσεις εργαζομένων που είχαν σύμβαση αορίστου χρόνου, αριθμός μειωμένος κατά 10% σε σύγκριση με τον Ιούνιο.

- Οι καθαρές ροές μισθωτής απασχόλησης, δηλαδή οι προσλήψεις μείον τις απολύσεις, τις λήξεις συμβάσεων και τις παραιτήσεις, έφτασαν τις 743, έναντι 1.059 πέρυσι και 6.524 τον Ιούνιο.

ε-νετ

Το ΥΠΕΚΑ διαβεβαίωσε την δέσμευση του Πρωθυπουργού για την επένδυση του χρυσού στην Θράκη

Απόλυτα ικανοποιημένα επέστρεψαν από την Αθήνα τα μέλη της αποστολής που συναντήθηκαν με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το θέμα της εξόρυξης χρυσού.

Η αποστολή αποτελούνταν από θεσμικούς φορείς, τους υπουργούς, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Ροδόπης και του Έβρου, τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες και τους δήμαρχους Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης.

Οι συμμετέχοντες στην συνάντηση έλαβαν την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει την υπόσχεση που είχε δώσει ο πρωθυπουργός τον Ιανουάριο από την Κομοτηνή ότι «αν δεν το θέλουν οι τοπικές κοινωνίες δεν θα επιβάλουμε εμείς καμία επένδυση».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Άρης Γιαννακίδης, δήλωσε ότι ο περιφερειακός και αναπτυξιακός σχεδιασμός για την περιοχή δεν συνάδει με την επένδυση των χρυσορυχείων, ένα ζήτημα που, όπως είπε, «ταλαιπωρεί» την περιοχή εδώ και 15 χρόνια.

Για απόλυτα ενωτικό κλίμα μεταξύ των εκπροσώπων της Θράκης σε ότι αφορά τα επιχειρήματα που ανέπτυξαν στον Υπουργό έκανε λόγο, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Οι φορείς θα αποστείλουν στον κ. Παπακωνσταντίνου γραπτό κείμενο με τις θέσεις και τα επιχειρήματα τους.
http://www.inpost.gr

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Συνάντηση αντιπροσωπείας των Οικολόγων Πράσινων με αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τα μεταλλεία χρυσού


Συνάντηση για το θέμα των μεταλλείων χρυσού στη Θράκη πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ αντιπροσωπείας των Οικολόγων Πράσινων και των εκπροσώπων της περιφερειακής αυτοδιοίκησης Αν. Μακεδονίας-Θράκης, μετά από αίτημα των τελευταίων. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των ΟΠ, Ορέστης Κολοκούρης, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, Γιώργος Τσέκος, η επιστημονική υπεύθυνη της Θεματικής Ομάδας αυτοδιοίκησης και μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου, Νάγια Παπαλιάκου, ο νομικός σύμβουλος, Λευτέρης Παπαγιαννάκης και το μέλος της Θ.Ο αυτοδιοίκησης, Ευαγγελος Σπινθάκης, και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρη Γιαννακίδη, των αντιπεριφερειαρχών καθώς και εκπροσώπων από όλες τις παρατάξεις του συμβουλίου και του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελου Λαμπάκη.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν να συμπαραστέκονται στον αγώνα της τοπικής κοινωνίας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, επισημαίνοντας πως τα πάγια αιτήματα κατά των μεταλλείων είναι ομόφωνα και ανεξάρτητα από τις πολιτικές και ιδεολογικές τοποθετήσεις των παρατάξεων στα αιρετά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης, 


Το Περιθώριο του Γιώργου Κιουρτίδη


Το Περιθώριο

                     Φορούσαν το χαμόγελο των φίλων.
                                      Τους δώσαμε τα κλειδιά ν’ ανοίξουν τις πόρτες
                                                 στο δίκιο και στις ίσες ευκαιρίες
                                                 και κείνοι
                                     κλείδωσαν τις προσδοκίες μας στο περιθώριο ˙
                                                 μαζί... και μας!
                          Μας χλεύασαν! Και πέταξαν τα κλειδιά ˙
                                                Οι ουτιδανοί!
                                                                                             
Στην αρχή οργίζεσαι.
Μετά θλίβεσαι.
Στη συνέχεια
κάνεις προσπάθεια
να κρατηθείς
να μην ξεκαρδιστείς στα γέλια
βλέποντας να χοροπηδούν πάνω
στην προσωρινότητά τους
οι αστείες φιγούρες του ναρκισσισμού.

Με τον καιρό…
μαθαίνεις!
Κοιτάζεις τη ζωή
από τη γωνία της κατανόησης και της υπομονής.
Η προσπάθεια απαξίωσης και περιθωριοποίησης
πλέον δεν σε αγγίζει!

Γιατί  -ξέρεις-
η ζωή σου είναι μοναδική
και αυτό που αξίζει
είσαι εσύ!

                                                             4 Αυγούστου 2011
                                                       Από τη γωνιά του περιθωρίου
                                                            Γιώργος Κιουρτίδης
                                                           Συγγραφέας

O ΔΗΜ.Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης καταγγέλει

Ο Τομέας Παιδείας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης καταγγέλει  την ανεύθυνη απόφαση – θέση του Υπουργείου Παιδείας , που για μια ακόμη φορά παραβλέπει το συμφέρον των παιδιών (μαθητών) και των οικογενειών τους και επιδιώκει να γίνει αρεστό και μόνο στα συμφέροντα του Δ.Ν.Τ., τα οποία και εξυπηρετεί  ανελλιπώς, εις βάρος του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος «αποκεφαλίζοντας» αυτή τη φορά το Αθλητικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης.

Σταματούν να λειτουργούν τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης, μολονότι δια στόματος της Υπουργού Παιδείας και με σχετική εγκύκλιο, υπήρχε η υπόσχεση, ότι για παιδαγωγικούς λόγους θα συνεχιζόταν η λειτουργία τους για το σχολικό έτος 2011/2012.

Τελικά, άλλο ένα προχειροδουλευμένο σχέδιο που έρχεται να ολοκληρώσει τον ραγιαδισμό της Κυβέρνησης στην Τρόικα ,αλλά και να γεμίσει τον λαό με πικρία, καθώς βλέπει το Υπουργείο, που υποτίθεται πως έπρεπε να νοιάζεται για τα παιδιά , για τους νέους και τους δασκάλους τους , να πληρώνει για στημένα στοιχεία που αφορούν την Ελληνική Εκπαίδευση, μια υπόθεση που κατήγγειλε και η ΟΛΜΕ, καθώς στοιχεία που δημοσίευσε ο ΟΟΣΑ, ήταν κατά παραγγελία του Υπουργείου και κόστισαν 127.653 ευρώ, με στόχο να μεθοδευτεί το πρόγραμμα του Δ.Ν.Τ. στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα και των τριών βαθμίδων.