Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Παρών δηλώνει ο Λάκης .. (Απόστολος Φωτιάδης )

Μάλλον δεν έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα ότι ο κόσμος τους έστειλε στο σπίτι και θα στείλει ακόμα περισσότερους . Παρών δηλώνει ο Απόστολος Φωτιάδης στο πολιτικό σκηνικό για τις ενδεχόμενες εκλογές που ίσως πραγματοποιηθούν το προσεχές Φθινόπωρο αν και εκφράζει την αντίθετή του , λέγοντας ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή και συγκυρία για εκλογές . Όλα αυτά σε δηλώσεις του στη Θράκη Νετ στους Χρήστο Χατζημίση και Δημήτρη Πέτροβιτς .

Κατάργηση των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) στο νομό Έβρου

του Νικήτα Παπαπαντελή

Με αισθήματα πικρίας και απογοήτευσης πληροφορηθήκαμε -κάτι φυσικά που δεν ήταν και έκπληξη- την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) και στην Αλεξανδρούπολη, ακολουθώντας αυτά του Σουφλίου, του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας.

Δυστυχώς, η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί μια δυσάρεστη εξέλιξη που εκθέτει βάναυσα έναντι του κοινωνικού συνόλου το σχολικό αθλητισμό. Αποτελεί δε μια δυσάρεστη εξέλιξη: ...

α. Για τους μαθητές και τους γονείς τους που με πολλές στερήσεις (οικονομικές, χρόνου, μετακίνησης, κ.α.) στήριξαν την περίσσεια διάθεση των παιδιών τους να ασχοληθούν επιπρόσθετα και στο χώρο του σχολείου, με το άθλημα της αρεσκείας τους.

β. Για τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής - Προπονητές αθλημάτων που επένδυσαν αγωνιστικά, προπονητικά, εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά στην αγάπη των παιδιών-αθλητών τους για τον αθλητισμό.

γ. Για την αγωνιστική και αθλητική εξέλιξη και προοπτική, τόσο των παιδιών αυτών, όσο και του αγωνιστικού αθλητισμού της περιοχής, δεδομένου δε ότι ο επιπροσθέτως αυτός χρόνος προπόνησης, αποτελούσε ένα σημαντικό προπονητικό & εκπαιδευτικό μέσο, συμπληρωματικά με την προπονητική διαδικασία το απόγευμα

Nέο site : Σουφλί Social

Επισκεφτείτε το νέο πλήρες site για το Σουφλί ... Σουφλί Social .
Θα βρείτε πληροφορίες , νέα , προορισμούς , καταστήματα εστίασης , ξενοδοχεία , εμπορικά , διασκέδασης αλλά και ποικιλία θεμάτων και πληροφοριών για την περιοχή του Σουφλίου .
Εμείς να ευχηθούμε καλή αρχή , μεγάλη επισκεψιμότητα και είμαστε μαζί σας . 

http://www.souflisocial.gr/

Επικοινωνία μέσω της γεύσης και του κρασιού


Τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού – Τουρισμού Κωνσταντίνο Παπακοσμά επισκέφθηκαν ο Serim Osman, συγγραφέας και αρθογράφος για θέματα διατροφής και ποτών και η Nilufer Tarikahya, μέλος του Ελληνοτουρκικού Σωματείου «Δάφνη» και συζήτησαν μαζί του για τρόπους επικοινωνίας των δύο λαών μέσω της γεύσης και του κρασιού.

Πρότειναν τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σε ένα διακρατικό πρόγραμμα στο οποίο θα μετέχουν χώρες της Βαλκανικής αλλά και της Μαύρης Θάλασσας και θα έχει στόχο την κοινή προσέγγιση μέσω των τροφίμων αλλά και του τρόπου παρασκευής και φύλαξης αυτών.

Επίσης, ανταλλάχθηκαν απόψεις για κοινές εκδηλώσεις τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και σε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με έμφαση στο ψάρι και στις γεύσεις που προέρχονται από αυτό. Επίσης πρότειναν την προβολή των τοπικών κρασιών στην Κωνσταντινούπολη, μιας και εκεί είναι ιδιαίτερα φημισμένα.

ΣΣ: Στη φωτογραφία ο κ. Serim Osman, η κ. Nilufer Tarikahya, οι συνεργάτες του γραφείου του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Πεσυρίδου και κ. Δαλάκα και ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Παπακοσμάς

Συσκέψεις για το παρεμπόριο


Συσκέψεις για ζητήματα που αφορούν στον έλεγχο του παρεμπορίου, μετά και από την ψήφιση του Ν.3982/11, θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα υπό τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη.
Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 23 Αυγούστου 2011 στις 11:00 στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή (Γ. Κακουλίδου 1), όπου έχουν προσκληθεί οι εμπλεκόμενες συναρμόδιες υπηρεσίες ως προς το συγκεκριμένο θέμα και την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011 στις 10:00 στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, όπου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι, οι Ομοσπονδίες – Σύνδεσμοι και οι Ενώσεις Βιοτεχνών και Εμπόρων, τα Επιμελητήρια, καθώς επίσης οι Ενώσεις Καταναλωτών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. 

Αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τα προβληματικά ασθενοφόρα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και του Κέντρου Υγείας Σουφλίου

Παρά τις  αλλεπάλληλες επερωτήσεις   με θέμα την κατάσταση των ασθενοφόρων οχημάτων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης καθώς και εκείνων του Κέντρου Υγείας  Σουφλίου, που μάλιστα χρονολογούνται από την περίοδο της  προηγούμενης Υπουργού Υγείας  κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου (πρώτη επερώτηση στις 01/06/2010 η όποια σημειωτέον δεν απαντήθηκε ποτέ ) , διαπιστώνουμε μια σειρά  γεγονότων που πλέον   απαιτούν να λάβουν πειστικές απαντήσεις από τους καθ ύλην αρμοδίους. 
Συγκεκριμένα σε απάντηση παλιότερης ερώτησης που κατατέθηκε   στις 11 Οκτώβριου του 2010  , σχετικά με τα προβληματικά ασθενοφόρα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Κέντρου Υγείας Σουφλίου είχαμε λάβει την διαβεβαίωση από πλευράς  του Υφυπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Τιμοσίδη ότι «στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης έχει δοθεί η αρ. 17946/18-10-2010 έγγραφη εντολή, να προκηρύξει διαγωνισμό για δύο ασθενοφόρα, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Νοέμβριο του 2010»