Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Χαμαλίδης, με αφορμή την ολοκλήρωση της 17ης Συνάντησης Νέων Άρδας 2011

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Αρχή» κ. Χαμαλίδης, με αφορμή την ολοκλήρωση της 17ης Συνάντησης Νέων Άρδας 2011, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Θα ήθελα να δηλώσω την αντίθεσή μου για την ενέργεια κάποιων θερμόαιμων παρευρισκόμενων στην τελετή λήξης της 17ης Συνάντησης Νέων, να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για τη διοργάνωση, με πέταγμα μπουκαλιών και με κατάβρεγμα της προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. κ. Ροροπούλου. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να επιλέξουν άλλον τρόπο για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, η οποία είναι δικαιολογημένη σε μεγάλο βαθμό.
Στη διάρκεια αυτής της διοργάνωσης, έγιναν αισθητές οι λανθασμένες επιλογές της προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. και του δημάρχου Ορεστιάδας, για τον τρόπο οργάνωσης της εκδήλωσης. Η ανεπάρκεια ήταν κάτι παραπάνω από φανερή, οι καλλιτεχνικές επιλογές σε μεγάλο βαθμό αποτυχημένες, η διαχείριση με αρκετά κενά, παραλείψεις, παρατυπίες. Το φιλότιμο 2-3 ανθρώπων δεν φτάνει για μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.
Ήταν αναπόφευκτο, η αγανάκτηση κι η απογοήτευση του κόσμου, να εκφραστεί σε κάθε παρέα που ήρθε στον Άρδα. Ακόμη και στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, τα αρνητικά σχόλια είναι απίστευτα.
Ο θεσμός αυτός φαίνεται ότι έχει φτάσει σε οριακά σημεία συνέχειας ή μη. Είναι ανάγκη να αναθεωρηθούν πολλά πράγματα και να επαναπροσδιοριστούν οι στόχοι και οι επιδιώξεις του.
Η εκδήλωση αυτή αφορά σε συνάντηση νέων κι έτσι πρέπει να οργανώνεται και ν’ αντιμετωπίζεται στη βασική της δομή. Η γεωγραφική θέση της περιοχής, απαιτεί την ύπαρξη διασυνοριακού χαρακτήρα στη συνάντηση και για τους φορείς και καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν, αλλά και για τους πολίτες που θα παρακολουθήσουν.
Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, πρέπει να γίνει απολογισμός της εκδήλωσης και να ανοίξει ο διάλογος για τη σωτηρία και βελτίωση του θεσμού. Η συνάντηση νέων στον Άρδα είναι πάνω από δημοτικές παρατάξεις και δεν είναι πεδίο προσωπικής προβολής και πολιτικών επιδιώξεων.

Συλλήψεις ατόμων για σύσταση ‘Εγκληματικής Ομάδας, η οποία προέβαινε στην καλλιέργεια και πώληση κάνναβης και στη διάπραξη κλοπών

Εξιχνιάστηκαν δεκαεπτά (17) περιπτώσεις κλοπών Κατασχέθηκαν εικοσιένα (21) δενδρύλλια κάνναβης
Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου και του Τμήματος Ασφαλείας Διδυμοτείχου εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν στην καλλιέργεια και πώληση κάνναβης, καθώς επίσης και στη διάπραξη κλοπών.
Συνελήφθησαν την 1-08-2011, στη Γιαννούλη Σουφλίου δύο από τα μέλη της ομάδας, ένας 18χρονος και ένας 17χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί ναρκωτικών», διότι κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης να καλλιεργούν δενδρύλλια κάνναβης, από κοινού με μία 39χρονη ημεδαπή, η οποία επίσης, συνελήφθη .
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι η 39χρονη καλλιεργεί στην οικία της, από κοινού με τον 17χρονο και τον 18χρονο, δενδρύλλια κάνναβης, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν κατ΄ οίκον έρευνα, στην οποία μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Είκοσι ένα (21) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 0,05 έως 2,10 μέτρα
  • Πέντε (5) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 146,2 γραμμαρίων
  • Δύο (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη και καπνό, συνολικού βάρους 21,5 γραμμαρίων
  • Μία (1) μηχανική ζυγαριά ακριβείας
  • Δύο (2) σιδερογροθιές
  • Ένα (1) ζευγάρι γάντια
  • Δύο (2) κουκούλες ( full face)
  • Δύο (2) διαρρηκτικά εργαλεία
  • Ένα (1) μαχαίρι συνολικού μήκους 31 εκατοστών
Ακολούθως, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες άνδρες, από κοινού με δύο ακόμη ημεδαπούς, ηλικίας 21 και 22 ετών, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, η δράση της οποίας ξεκινά από τον Μάρτιο του 2011 και περιλαμβάνει την καλλιέργεια και πώληση κάνναβης, καθώς επίσης και τη διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου και του Διδυμοτείχου.
Ειδικότερα, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από Μάρτιο του 2011 έως Ιούλιο του 2011 είχαν διαπράξει συνολικά δεκαεπτά (17) κλοπές σε καταστήματα, κατά τις οποίες, μεταξύ άλλων, είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 2.395 ευρώ και μεγάλο αριθμό πακέτων τσιγάρων.
Προανάκριση ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου και το Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου.

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso, την ακόλουθη επιστολή:
Αγαπητέ Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επιστολή σας της 3ης Αυγούστου 2011.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας για τη σημασία των αποφάσεων που ελήφθησαν στη συνάντηση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων των χωρών της Ευρωζώνης, στις 21 Ιουλίου. Εφόσον οι εν λόγω αποφάσεις εφαρμοστούν κατά έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο, θα μας εξοπλίσουν με όλα αυτά τα θεσμικά και οικονομικά εργαλεία, που είναι απαραίτητα για την ταχεία αντιμετώπιση της κρίσης δημοσίου χρέους της Ευρωζώνης.

Συμμερίζομαι, επίσης, την άποψή σας ότι οι πρόσφατες εξελίξεις αντανακλούν κατά κύριο λόγο έναν αυξανόμενο σκεπτικισμό σε ό,τι αφορά τη συστημική ικανότητα της ζώνης του ευρώ να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη κρίση. Γι’ αυτό  ακριβώς πιστεύω ότι, εκτός από την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν στις 21 Ιουλίου, θα χρειαστεί συνεχής προσπάθεια για περαιτέρω θεσμική αναβάθμιση, έτσι ώστε να είμαστε πάντα μπροστά από τις εξελίξεις και όχι πίσω από αυτές.

Τέλος, θα ήθελα να προσθέσω ότι,  οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τους ηγέτες, θα πρέπει να προχωρήσουν στην πράξη από τα αρμόδια ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα καθώς και από τα κράτη – μέλη, και προπαντός, από τα εθνικά κοινοβούλια, όπου αυτό είναι απαραίτητο.
Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να σας μεταφέρω την πεποίθησή μου ότι θα ενεργήσουμε με αποφασιστικότητα για το σκοπό αυτό, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, για αυτά τα κρίσιμα, για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ζητήματα.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Α. Παπανδρέου