Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Εποικοδομητική συνάντηση στην Αθήνα της Ένωσης Περιφερειών με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί


-Μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη
-Ενημέρωσε για τις αποφάσεις τα Σωματεία Ταξί της Περιφέρειας


Καθοριστικό ρόλο μεταξύ της κυβέρνησης και  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί προκειμένου για την εκτόνωση της κρίσης που έχει δημιουργηθεί αποφάσισαν να διαδραματίσουν οι Περιφερειάρχες της χώρας σε συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα στην Αθήνα η Ένωση Περιφερειών, μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη, σε μια προσπάθεια να λειτουργήσουν σαν γέφυρα και να τεθεί τέλος στις κινητοποιήσεις. Για το περιεχόμενο της συζήτησης και το καλό κλίμα που επικράτησε ανάμεσα στους περιφερειάρχες και τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί που συμμετείχαν στη συνάντηση μίλησε ο κ. Γιαννακίδης στους εκπροσώπους των Σωματείων Ταξί της Περιφέρειας ΑΜ-Θ τους οποίους δέχτηκε στο κτίριο της Περιφέρειας στην Κομοτηνή,  αμέσως μόλις επέστρεψε στην Αθήνα.  

Δηλώσεις Ροροπούλου για το Φεστιβάλ του Άρδαhttp://www.thrakinea.gr

Αλλαγή στο λογότυπο του ΠΑΣΟΚ!!!

http://piazzadelpopolo.blogspot.com 

Όπως όλα δείχνουν το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά τον ιστορικό πράσινο ήλιο από το λογότυπο του. Οι νέες πρακτικές και πολιτικές του κόμματος οδηγούν τους επικοινωνιολόγους, που έχουν εγκατασταθεί στην Ιπποκράτους, στην αλλαγή του. Μάλιστα τα πρώτα προσχέδια, που παραπέμπουν στην πράσινη ανάπτυξη είναι έτοιμα και βρίσκονται στα χέρια του Πρωθυπουργού. Η Piazza έχει στα χέρια της ένα από τα λογότυπα!!!
 
 

Εγκαίνια Εκδηλώσεων- Φεστιβάλ Γνάφαλα 2011

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
Κουκουλόσπιτο, 21:30
Διάρκεια Εκθέσεων 28/07-28/08/11
Ώρες λειτουργίας 11:00-14:00 & 17:00-21:00
Ζωγραφική, Σχέδιο, Κέντημα, Βίντεο, Φωτογραφία

-Έκθεση Καλλιτεχνών "Στη Χώρα του Ποτέ"
-Έκθεση Καλλιτεχνών "Ταυτότητα"
-Παιδικές Δραστηριότητες "Παιδιά και Δημιουργίες"


2ήμερο Ανοιχτής Συζήτησης

"Ταυτότητες της Θράκης"
Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011
Πλατεία Σουφλίου, 21:00
Προβολή ντοκιμαντέρ «Πολύ μιλάς.. Πολύ κλαίς» - Δημήτρης Κιτσικούδης

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011
Πλατεία Σουφλίου, 21:00
Προβολή ντοκιμαντέρ «Πομάκοι»- Έλενα Χόρτη

Πριν και μετά τις προβολές των ντοκιμαντέρ, σημαντικές προσωπικότητες του τόπου , οι σκηνοθέτες των ταινιών και απλοί άνθρωποι θα συζητήσουμε για το θέμα της Ταυτότητας της Θράκης σε μια προσπάθεια για προσδιορισμό και καθορισμό της.

2ήμερες Παιδικές Δραστηριότητες

Δημόσια Διαβούλευση επι των Αγορανομικών Διατάξεων


Εισάγουμε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το σύνολο της υφιστάμενης αγορανομικής νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία της αγοράς με στόχο τη ριζική ανανέωση και προσαρμογή της στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες της οικονομίας, των επιχειρήσεων και βεβαίως των καταναλωτών. Δυστυχώς, οι αναθεωρήσεις των προηγούμενων χρόνων ήταν πάντοτε αποσπασματικές και ποτέ στο σύνολο της κείμενης νομοθεσίας, δεν διέπονταν από ενιαίο πνεύμα, σπανίως λάμβαναν υπόψη την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, μα κυρίως αγνοούσαν βασικές αρχές και έννοιες του Ανταγωνισμού. Όλα αυτά σήμερα, δεν μπορούν να είναι αποδεκτά. Η νομοθεσία που διέπει και στηρίζει τη λειτουργία της αγοράς οφείλει να είναι σύγχρονη, λιτή και περιεκτική. Γι’ αυτό το λόγο, σας καλούμε να συμμετάσχετε σε μια καινοτόμο διαδικασία συνδιαμόρφωσης της νέας αγορανομικής νομοθεσίας, υποβάλλοντας παρατηρήσεις, σχόλια, ιδέες και προτάσεις, μέχρι την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011. Το σύνολο των απόψεων που θα συγκεντρωθούν, θα αξιολογηθούν από ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων και θα αποτελέσουν τη βάση για την τελική τροποποίηση και απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου που σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε εώς το τέλος του 2011.

13 και 14 Αυγούστου το Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού.

947a2e9a659683bc.jpg

Τα αυγουστιάτικα βράδια στο Τυχερό Έβρου, αποκτούν λάμψη και ρυθμό! Ηip hop, pop, rock και νεανική μουσική, θα πλημμυρίσουν το Τυχερό, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Αυγούστου, στο 9ο Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού, που διεξάγεται στο Οικοτουριστικό Κέντρο δίπλα στη Λίμνη.

Οι συναυλίες ξεκινούν στις 9:30 μ.μ. κάθε βράδυ με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ και όπως και τις προηγούμενες χρονιές, φιλοδοξούν να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα με κέφι, χορό, νεανικούς ρυθμούς και απολαυστική μουσική.
Το φετινό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥSTAVENTO
ΟIΩΝΟΣ
NO REASON

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΜΠΛΕ
ΕΥΑ ΚΑΝΑΤΑ & ACID ANGELS
PRESTIGE

9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΥΧΕΡΟΥ
μια πρωτοβουλία της Νεολαίας Τυχερού… Να είστε όλοι εκεί……
Με την ευγενική χορηγία:
AMSTEL, SHARK ENERGY DRINK, FORTHNET, DEKA NUTS ΔΕΛΗΠΟΥΛΙΟΣ, EXCELLENGE, PYRSOS SECURITY, HOTEL-ΚΑΦΕ ΑΒΑΛΙ, ΔΙΚΤΥΟ SUPER MARKET PROTON-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, HOTEL ΘΡΑΣΣΑ, ΡΟΗ ΥΔΡΕΥΣΗ-ΘΕΡΜΑΝΣΗ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ, ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, SUPER MARKET PROTON BΟΛΟΒΟΤΣΗΣ, AUTO GAS-ΠΡΑΤΗΤΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ-ΥΛΙΚΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΦΟΙ ΜΑΚΡΗ-ΤΥΧΕΡΟ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΥΧΕΡΟΥ, STOCK CENTER ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΥΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΙNFO : ΖΑΠΑΡΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 6945154148/e-evros.gr

Η τάφρος που οχυρώνει τη Θράκη

 Σε μια εποχή βαθιάς ύφεσης και κατήφειας στην Ελλάδα, ένα μεγάλο αμυντικό τεχνικό έργο ύψιστης στρατηγικής σημασίας που εκτελείται αποκλειστικά από στελέχη και προσωπικό και με σχεδιασμό και πόρους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και συγκεκριμένα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όχι μόνον έρχεται να δώσει το αισιόδοξο παράδειγμα για τη δυνατότητα μιας εντελώς διαφορετικής, εξαιρετικά παραγωγικής, ιδιαίτερα ανταγωνιστικής και όχι παρασιτικής λειτουργίας του δημόσιου τομέα, αλλά, το  κυριότερο, να ανατρέψει ριζικά τα δυσμενή γεωγραφικά δεδομένα σε ένα κρίσιμο πεδίο της άμυνας του ελλαδικού χώρου.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα που εκτελείται στη χώρα, σε χάραξη παράλληλη με τον ποταμό Εβρο: μια αντιαρματική τάφρος συνολικού μήκους 120 χιλιομέτρων, πλάτους 30 μέτρων και βάθους επτά η οποία καθιστά τον ποταμό απροσπέλαστο από τα υφιστάμενα στρατιωτικά και τεχνικά μέσα, καθώς το χάσμα δεν μπορεί να γεφυρωθεί από αυτά που έχουν μέγιστη εμβέλεια γεφύρωσης 26 μέτρων.
Φυσικά, η τάφρος του Εβρου δεν αποτελεί πανάκεια για το ιδιαίτερα σύνθετο αμυντικό πρόβλημα της χώρας, όμως, σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό διασφαλίζει αμυντικά για πρώτη φορά τη Θράκη, ενώ, ταυτόχρονα, θα συμβάλλει στην απελευθέρωση σημαντικού αριθμού δυνάμεων που, μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα είναι δυνατόν να αναπτυχθούν σε περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας όπου είναι απολύτως αναγκαίες.
Την ίδια στιγμή, η τάφρος θωρακίζει αποτελεσματικά την Ελλάδα και από τις λαθρομεταναστευτικές ροές, οι οποίες και έχουν ήδη μηδενιστεί στα σημεία που το έργο έχει κατασκευαστεί ή αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται, γεγονός τόσο σημαντικό, που θα μπορούσε να αποτελεί και αυτοτελή λόγο για την κατασκευή του.
Το έργο περιλαμβάνει και γέφυρες, οι οποίες όμως ελέγχονται από την ελληνική πλευρά. Η κατασκευή της τάφρου αντιμετωπίζει ένα από τα σημαντικότερα αμυντικά προβλήματα του ελλαδικού χώρου των τελευταίων δεκαετιών. Ετσι, η απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου, του οποίο Το Βήμα φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το πλήρες σχεδιάγραμμα χάραξης, κρίνεται ως κορυφαίας σημασίας για την ελληνική άμυνα αλλά και για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.