Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

Συνάντηση εργασίας διοργανώνει ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλης Τιμοσίδης


Συνάντηση εργασίας διοργανώνει ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλης Τιμοσίδης με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια και το ΚΕΕΛΠΝΟ, την Πέμπτη 4 Αυγούστου και ώρα 11:00 πμ, στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αλεξανδρούπολης,  με αντικείμενο την παρακολούθηση των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου.
Στη συνάντηση κλήθηκαν να συμμετάσχουν: ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακών Ενοτήτων της ΑΜΑΘ και Δήμαρχοι.

Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ: ΤΟΥΣ ΤΗΝ... "ΕΙΠΕ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ...

Στην έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων που φιλοξενούνται κάθε χρόνο στην περιοχή Χίλια της Ορεινής Ροδόπης βρέθηκε όπως κάθε χρόνο ο Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος ο οποίος και παραδοσιακά απευθύνει χαιρετισμό στη γιορτή που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θρησκεία των μουσουλμάνων. Ωστόσο μέχρι ο ίδιος να πάρει το λόγο προηγήθηκε πλήθος ομιλητών οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό στην τουρκική γλώσσα χωρίς μάλιστα μετάφραση στην ελληνική. Το θέμα αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Εβρίτη Βουλευτή ο οποίος και μεταξύ των άλλων δήλωσε: " Υπάρχουν πράγματα σε αυτή τη γιορτή που μου αρέσουν και πράγματα που δε μου αρέσουν. Μέχρι στιγμής αν δεν ήταν ο συνάδελφός μου από τη Ροδόπη Αχμέτ Χατζηοσμάν, δε θα είχα κατανοήσει
τίποτα από τους χαιρετισμούς. Γιατί θυμάμαι κάθε χρόνο εδώ υπήρχε μετάφραση. Όχι όμως και φέτος. Τα λέγαμε στα τούρκικα αλλά τα λέγαμε και στα ελληνικά. Εγώ παραδείγματος χάριν δεν ξέρω τούρκικα και δεν πρόκειται να μάθω- και λόγω ηλικίας-. Και δεν είμαι ο μοναδικός. Υπάρχουν πολλοί .άνθρωποι εδώ που τιμούν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις και που είναι μόνον Ελληνόγλωσσοι. Προτείνω λοιπόν να συνεχίσουμε αυτό που κάθε χρόνο κάνουμε. Να λέμε τις ομιλίες και στις δύο γλώσσες."  Η παρέμβαση αυτή πρέπει να σημειώσουμε ότι ανάγκασε τους διοργανωτές της εκδήλωσης να επιστρατεύσουν μεταφραστή, ο οποίος και μετάφρασε τις υπόλοιπες ομιλίες από τα Τουρκικά στα Ελληνικά. Να θυμίσουμε ότι οι εκδηλώσεις των λεγόμενων Μπεκταστσήδων στα Χίλια της Ροδόπης, προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες μουσουλμάνους αλλά και επισκέπτες από τη γειτονική Τουρκία, ενώ στα πλαίσια των εκδηλώσεων αναβιώνει και το έθιμο της πάλης.


Στο Διδυμότειχο ο αγώνας συνεχίζεται ! Στις 3 Αυγούστου στον γκισέ για το αγροτικό πετρέλαιο


ImageΑπό τη Δευτέρα 1 Αυγούστου ξεκινά η διαδικασία πίστωσης προς την ΑΤΕ του ποσού που αφορά την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Agronews, ενώ τα χρήματα θα αρχίσουν να μπαίνουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το απόγευμα της Τρίτης 2 του μήνα, προκειμένου να είναι διαθέσιμα για τους παραγωγούς από το πρωί της Τετάρτης 3 Αυγούστου.
Όπως προκύπτει από τους συντελεστές του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, η διαφορά του φόρου που επιστρέφεται να είναι αυξημένη από τα 0,392 ευρώ ανά λίτρο στα 0,412 ευρώ ανά λίτρο. Εάν θέλουμε να υπολογίσουμε το ποσό της επιστροφής πολλαπλασιάζουμε τον συντελεστή του πίνακα που δημοσιεύει το Agronews με το 0,412-0,012=0,391 ευρώ ανά λίτρο και στη συνέχεια με τον αριθμό των στρεμμάτων.
Έτσι, ένας βαμβακοπαραγωγός με 100 στρέμματα θα λάβει φέτος 0,391x32x100=1.251,20 ευρώ ή 12,512 ευρώ το στρέμμα, ενώ πέρυσι είχε λάβει 0,371x36x100=1.335,60 ευρώ ή 13,356 ευρώ το στρέμμα.
Αντίστοιχα, έχουμε για το σκληρό σιτάρι 16x0,391=6,256 ευρώ το στρέμμα (πέρσι: 6,9776 ευρώ το στρέμμα), για το καλαμπόκι 10,948 ευρώ το στρέμμα (πέρσι: 11,13 ευρώ το στρέμμα) και για τα αιγοπρόβατα 1,1339 ανά ζώο (πέρσι 0,88298 ανά ζώο). Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και πλέον είναι θέμα ημερών να υπολογιστούν τα ποσά της επιστροφής ανά δικαιούχο αγρότη από το ΚΕΠΠΥΟ.

“Τι ‘χες Γιάννη, τι ‘χα πάντα…”

Ελλάδα, 1986: Την εποχή που είχαμε μπει στο «τούνελ» και ψάχναμε για το «φως», ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει τη φράση: «Καταναλώνουμε περισσότερα από όσα παράγουμε». Αν και συζητήθηκε αρκετά, στην πράξη κανείς δεν έλαβε κανένα μέτρο, ούτε και η Κυβέρνηση. Τότε ο γελοιογράφος Κ. Μητρόπουλος με χρηματοδότη την ελληνική Pirelli κυκλοφόρησε το ημερολόγιο που θα δείτε παρακάτω. Παρεμπιπτόντως η Pirelli (Hellas) έχει φύγει εδώ και καιρό από την Ελλάδα και πήγε στην Τουρκία…

Εγκαινιάστηκε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας

Εγκαινιάστηκε η νέα Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της νέας Υπηρεσίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 173.
Σύμφωνα με το θεσμικό της πλαίσιο, αποστολή της νέας Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι η πρόληψη, έρευνα και καταστολή:
- Των εγκλημάτων κατά της οικονομίας και κυρίως αυτών που τελούνται σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων του Δημοσίου και της εθνικής οικονομίας γενικότερα ή εμφανίζουν τα χαρακτηριστικά του οργανωμένου εγκλήματος.
- Των εγκλημάτων που διαπράττονται μέσω της χρήσης του διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
Η νέα Υπηρεσία συντίθεται από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ στελεχώνεται με έμπειρους Αξιωματικούς και προσωπικό από αντίστοιχες Υπηρεσίες του Σώματος, καθώς και Αξιωματικούς Ειδικών Καθηκόντων που προσελήφθηκαν πρόσφατα γι΄ αυτό το σκοπό.