Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Το βλέμμα εκτός Ελλάδας , Έλληνα ...

Εγκατέλειψα την Ελλάδα προ εφταετίας. Τις καλές εποχές δηλαδή.
Ολυμπιακοί, ευρωπαϊκό, Eurovision και καφάσια οι άδειες σαμπάνιες στη Μύκονο. «Που πας;», με ρωτούσαν απορημένοι οι φίλοι μου. «Πουθενά δεν θα βρεις καλύτερα!». Τώρα πια η στάση τους έχει αλλάξει. «Μη τυχόν και γυρίσεις! Καλά είσαι εκεί. Δεν παλεύεται εδώ η κατάσταση.».

Όχι, ουδεμία αίσθηση διορατικότητας είχα για τα δεινά που έμελε να ακολουθήσουν. Προφήτης δεν είμαι, πόσο δε μάλλον σοφός. Πολύ απλά δεν είχα «δόντι», κομματικό μέσο, γνωριμίες ή οικογενειακή επιχείρηση.
Αλλά ούτε και τη διάθεση να ανταγωνιστώ αυτούς που τα είχαν. Με λίγα λόγια, καμία τύχη. Είχα ανάγκη από ένα σύστημα που να προστατεύει τον πολίτη από την ανομία. Ένα σύστημα που να αποδέχεται ως αλήθεια το αυτονόητο, να επιβραβεύει το άριστο και να απορρίπτει τον παραλογισμό.
Τα κουβαδάκια μου, δηλαδή, και σε άλλη παραλία!

Θα μου πείτε τώρα, δικαίως, «τι δουλειά έχεις εσύ να εκφέρεις άποψη για τα τεκταινόμενα; Τι σε κόφτει; Αφού είσαι αμέτοχος, δεν σε αγγίζουν ούτε το μεσοπρόθεσμο, ούτε οι οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων.»  Οι πιο παθιασμένοι θα βιαστούν να με κρίνουν. «Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λες. Δεν κάθεσαι στα αυγά σου εκεί στο Λονδίνο και άσε μας εμάς να κάνουμε ό,τι νομίζουμε.» Σωστό, εν μέρει. Αλλά επειδή ακριβώς είμαι αμέτοχος διαθέτω και το εξής πλεονέκτημα. Βλέπω τα πράγματα αποστασιοποιημένος από πάθη και συγκινησιακές φορτίσεις.
Με ψυχρή λογική. Κι έτσι λογικά και ψυχρά επιθυμώ να εκφράσω την ακόλουθη απορία προς άπαντες αγανακτισμένους. Μα, αλήθεια, πραγματικά δεν γνωρίζετε ποιοι τα φάγανε τα λεφτά; Δεν έχετε την παραμικρή ιδέα ποιοι είναι οι κλέφτες, οι ψεύτες κι οι λωποδύτες; Θέλετε να τους ξετρυπώσετε, το γνωρίζω, μα πολύ φοβάμαι πως ψάχνετε σε λάθος κρυψώνες. Ας σας δώσω εγώ λοιπόν μερικά παραδείγματα (συγχωρέστε μου τις γενικεύσεις, προφανώς και υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις):

Τα γκρεμισμένα και καθαρισμένα για τα οποία θα γίνει διαγωνισμός ...στο Δ.Σουφλίου (;)

Αυτά είναι τα γκρεμισμένα και καθαρισμένα για τα οποία θα διενεργήσει δημοπρασία ο Δήμος Σουφλίου κατόπιν εορτής ; Αν όχι να μας πουν σε ποια αναφέρονται .. Οι συγκεκριμένες εργασίες υλοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 2011 ..
Αίτηση ένταξης στο fast track κατέθεσαν τα Χρυσωρυχεία Θράκης! Στις 12 Αυγούστου αξιολογείται η επένδυση από το ΥΠΕΚΑ


Άρχισαν να ενεργοποιούνται τα γρανάζια για την αδειοδότηση της επένδυσης των Χρυσωρυχείων Θράκης στο Πέραμα του Έβρου, μετά την αίτηση που υπέβαλε η εταιρία για να ενταχθεί το project στη διαδικασία fast track του Invest in Greece.

Μετά το τέλμα που βρισκόταν το όλο project από τον Σεπτέμβριο του 2009 για την έγκριση της προκαταρκτικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το Invest in Greece προώθησε τον σχετικό φάκελο της επένδυσης.
Στις 12 Αυγούστου αναμένεται να συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων Οικονομίας, ΠΕΚΑ, Ανταγωνιστικότητας για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο η αξιολόγηση της επένδυσης.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Μαρκόπουλος, ευελπιστεί ότι στο επόμενο δίμηνο θα έχει δοθεί το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της επένδυσης. Επισημαίνει ότι πέρα από τον προϋπολογισμό των 150 εκατ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας θα επενδυθούν στην περιοχή συνολικά 190 εκατ. ευρώ. Οι άμεσες θέσεις εργασίας υπολογίζονται σε 200, ενώ εκτιμά ότι η έμμεση απασχόληση θα ανέλθει σε επιπλέον 800 άτομα.

Έλληνες Δημαγωγοί: Από τον Κλέωνα στον Ανδρέα και από τον Γιώργο στον Αντώνη!


  Κι αν με τον πρώτο μάλλον έχουμε ξεμπερδέψει λόγω ιστορικής απόστασης και λόγω του δεύτερου επιβιβαστήκαμε στον "Τιτανικό", τον τρίτο όπου νάναι τον αποβιβάζει το άρμα της εξουσίας αφού "λεφτά" δεν "υπήρχαν" τελικώς, με τον τέταρτο θα ξεμπερδέψουμε δύσκολα.
    Ομολογώ ότι  ανέμενα ένα λαϊκίστικο και δημαγωγικό λόγο εκ μέρους του κ. Σαμαρά, στο βαθμό που η κοινωνία αναζητά έστω και για ψυχολογική στήριξη, παρηγορητική ρητορική στην κατάσταση όπου περιήλθε η ελληνική οικονομία. Ποτέ όμως δεν θα σκεφτόμουν ότι ο κ. Σαμαράς θα ενέπλεκε στον πολιτικό του λόγο το ενδεχόμενο μια συνταγματικής αναθεώρησης, γεγονός σημειακό, θεσμικά ουσιώδες και πολιτικά σημαντικό ώστε να κερδίσει λίγους ακόμα πόντους στο παιχνίδι της επιμήκυνσης της λαϊκής ευαρέσκειας. Επιπλέον αν ο πολιτικός λόγος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκρυσταλλώνεται μοναδικά μέσα από τις προτάσεις της για το συνταγματικό χάρτη, τότε το μέλλον της χώρας διαγράφεται μάλλον μελανό.    Ας έρθω όμως στο θέμα. Πρόσφατα η Νέα Δημοκρατία με πολύ βαρύγδουπους τίτλους και εκφράσεις όπως  "να ανοίξει ο δρόμος για τη Νέα 

Εγκαινιάστηκε το κέντρο ημέρας αυτιστικών ατόμων στο Δωρικό της Αλεξανδρούπολης


Το Κέντρο Ημέρας Αυτιστικών Ατόμων στο Δωρικό της Αλεξανδρούπολης εγκαινίασε ο ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης.
Το κέντρο κτίσθηκε από δωρεές φορέων και κυρίως ιδιωτών, με πρωτοβουλία του Συλλόγου γονέων και φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου "Άγιος Βασίλειος", σε οικόπεδο που προσέφερε ο δήμος Τραϊανούπολης. Τα εγκαίνια του έγιναν παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Ο υφυπουργός Υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης, επαίνεσε την προσπάθεια του Συλλόγου και της προέδρου Λίτσας Μαυρίδου, τονίζοντας ότι στην προσπάθειά τους θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση του υπουργείου.

Για την ένταξη του εξοπλισμού του κεντρου και τη δημιουργία ξενώνα στο ΕΣΠΑ έκανε λόγο από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Αρης Γιαννακίδης.
e-net.gr