Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜ-Θ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ

Συνεδρίασε στην Κομοτηνή την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011 το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Τα μέλη του Συμβουλίου και μετά από σχετική εισήγηση του μέλους της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης - Έβρου κατά του Χρυσού, Ανέστη Στρατιάδη, διατύπωσαν για μία ακόμη φορά, κατά συντριπτική πλειοψηφία -δύο λευκά  και  ένα παρών την κάθετη και κατηγορηματική αντίθεσή τους στην οποιαδήποτε επενδυτική δραστηριότητα εκμετάλλευσης χρυσοφόρων κοιτασμάτων στην περιοχή.
Επίσης συμφώνησαν να συσταθεί μία διαπαραταξιακή και διαθεσμική επιτροπή φορέων  που σε άμεσο χρόνο, θα ενημερώσει δια ζώσης στην Αθήνα την πολιτική ηγεσία της χώρας και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, για την κατηγορηματική αντίθεση των τοπικών κοινωνιών πάνω στο ζήτημα.
Να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση παρέστησαν και τοποθετήθηκαν αρνητικά απέναντι στις επενδύσεις χρυσού, οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης και Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης.
Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου επίσης ενημερώθηκαν για το ατύχημα σε βιομηχανική μονάδα στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, για τις ενέργειες των εμπλεκομένων υπηρεσιών  τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων σε αυτήν. Τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν ομόφωνα την οδύνη τους για τον θάνατο του νεαρού εργαζόμενου καθώς και τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του.

Αιφνιδιαστική εκκένωση της πλατείας Συντάγματος παρουσία των ΜΑΤ

Επιχείρηση απομάκρυνσης των σκηνών από την πλατεία Συντάγματος έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων με τη συνδρομή της αστυνομίας.
Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε περίπου στις 8 το πρωί του Σαββάτου.
Περίπου 20 φορτηγά του Δήμου Αθηναίων με τη συνδρομή της αστυνομίας απομάκρυναν πανό και σκηνές που βρίσκονταν από τον Μάιο στην πλατεία Συντάγματος. Οι σκηνές βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος από τον Μάιο.
Η επιχείρηση αποκατάστασης της εικόνας της πλατείας πραγματοποιήθηκε με εντάσεις.

Παρουσία έξι διμοιριών των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε αιφνιδιάστικά η εκκένωση της πλατείας Συντάγματος, μετά από δύο μήνες και κατόπιν εντολή δημάρχου Γ. Καμίνη. Ενταση στο σημείο και έξι προσαγωγές

Απομάκρυνση σκηνών

Άλλωστε, την απομάκρυνση των καταληψιών είχε προαναγγείλει την Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Είχε τονίσει ότι οι άνθρωποι που διαμένουν στην πλατεία δεν έχουν σχέση με τους διαδηλωτές.
Υπενθυμίζεται, ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις σκηνές και τα πανό στην πλατεία Συντάγματος διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Ελένη Ράικου με την εντολή να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Ενταση κατά την απομάκρυνση
Όλα έγιναν λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς τα ΜΑΤ έπιασαν στον ύπνο τους "Αγανακτισμένους" που έχουν κατασκηνώνει στο Σύνταγμα εδώ και δύο μήνες περίπου.
Η πλατεία περικυκλώθηκε από έξι διμοιρίες των ΜΑΤ. Παρόντες ήταν και δυνάμεις της δημοτικής αστυνομίας αλλά και εισαγγελέας.
Σε λίγα λεπτά μέσα έγινε η επέμβαση, με τα ΜΑΤ να καταστρέφουν και να ξηλώνουν τις σκηνές και να πετάνε τα πράγματα των "Αγανακτισμένων", ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ξηλώθηκε και το αυτοσχέδιο ιατρείο.
Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με έξι προσαγωγές, σύμφωνα με τις πρώτες πληφορορίες της αστυνομίας, ενώ τις σκηνές και άλλα αντικείμενα των αγανακτισμένων, φορτώθηκαν φορτηγά του δήμου Αθηναίων που κυριολεκτικά εισέβαλαν στην πλατεία και λίγο αργότερα απομακρύνθηκαν.

news24.gr

Υπ. Υγείας: Κέρδος 80% απέφερε η πρώτη Ηλεκτρονική Δημοπρασία για τις προμήθειες των νοσοκομείων

Διενεργήθηκε χθες, 29.07.2011, στα Γραφεία της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (Ε.Π.Υ), του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Υ.Υ.Κ.Α), η πρώτη Ηλεκτρονική Δημοπρασία (e-Αuction), για την προμήθεια 3 δραστικών ουσιών με 5 κατηγορίες και με προϋπολογισθείσα δαπάνη 2.167.573,00 ευρώ, όπως υπολογίστηκε με βάσει τις υφιστάμενες τιμές του Δελτίου Τιμών Φαρμάκων και τις αιτούμενες ανάγκες τριών Νοσοκομείων (ΓΝ Ευαγγελισμού, ΓΝ Γεννηματά και ΓΝ Ασκληπιείου Βούλας).

Ο ανωτέρω ηλεκτρονικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε και διενεργήθηκε στις 8 Ιουλίου 2011, με τη συμμετοχή ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών. Συνολικά, συμμετείχαν 14 εταιρείες ενώ μετά την Αξιολόγηση των Δικαιολογητικών Συμμετοχής, των Τεχνικών Προσφορών και των αρχικώς υποβληθεισών Οικονομικών Προσφορών, συνέχισαν και συμμετείχαν στη χθεσινή Ηλεκτρονική Δημοπρασία (e-Αuction) 11 εταιρείες.

Οι επιτευχθείσες τιμές που προέκυψαν από την Ηλεκτρονική Δημοπρασία (e-Αuction) κατέληξαν τελικώς σε δαπάνη 436.834,14 ευρώ, ήτοι μείωση 79,85% του αρχικού προϋπολογισμού, εξοικονομώντας για το Ελληνικό Δημόσιο συνολικό όφελος 1.730.738,86 ευρώ.

Η ολοκλήρωση της πρώτης Ηλεκτρονικής Δημοπρασίας (e-Αuction) δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες για σημαντική μείωση του κόστους των προμηθειών του ΕΣΥ με τη γενικευμένη αξιοποίηση της μεθόδου αυτής στο Σύστημα Προμηθειών.

H Συναυλία κορoϊδία του Σαββόπουλου στον Άρδα

Μεγάλωσε καθώς φαίνεται ο Διονύσης Σαββόπουλος και θέλει να εξασφαλίσει τα γεράματα με αρπαχτές συναυλίες κοροϊδεύοντας τον κόσμο με εμφανίσεις αστραπή . Διάρκειας μόνο 45 λεπτών η εμφάνισή του στον Άρδα σε ένα κατάμεστο από κόσμο χώρο που βρέθηκε εκεί , από όλο τον Έβρο και ακόμα πιο μακριά για να ακούσει το Νιόνιο . Δυστυχώς όμως μετά τις τελευταίες του δηλώσεις , περί μεταναστών και άλλων ο Σαββόπουλος έρχεται , για άλλη μια φορά να αποδείξει ότι ούτε ο ίδιος σέβεται την ιστορία του και τις δημιουργίες του και κυρίως τον κόσμο που συμπορεύεται μαζί του τα τελευταία 40 χρονια.. Με ένα λαϊκίστικο "Θρακιώτες ενωμένοι" νόμιζε ότι επιτέλεσε το έργο για το οποίο καλέστηκε να εμφανιστεί και σε 45 λεπτά μόνο αποχαιρέτησε τον κόσμο , ένα κόσμο που ούτε καλησπέρα του είπε και με ένα ευχαριστώ τελείωσε τη συναυλία του . Κρίμα Νιόνιο ..

Αντίθετα η Νατάσα Μποφίλιου μας ταξίδεψε με την υπέροχη φωνή της και τις ωραίες ερμηνείες της σε τραγούδια /δημιουργίες , που σπάνια πια ακούμε ..

  Φωτογραφίες:-souflievros