Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Η Βουλγαρία “ξεγράφει” τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπουλη

Η Βουλγαρία “ξεγράφει” το σχέδιο για τη δημιουργία του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπουλη διά στόματος του πρωθυπουργού της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ. "Όλοι μας βλέπουμε πόσο ασύμφορο είναι αυτό το σχέδιο για τη Βουλγαρία. Για τριάντα εκατομμύρια δολάρια να ριψοκινδυνεύουμε την οικολογία μας… Γι' αυτό και από την πρώτη κιόλας μέρα το ξεγράψαμε", ανέφερε κατά τη διάρκεια δηλώσεων για το γενικό πλαίσιο των ενεργειακών έργων στη Βουλγαρία.
Για τρίτη κατά σειρά φορά, το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας επέστρεψε τη μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την κατασκευή του πετρελαιαγωγού στη διεθνή κατασκευάστρια εταιρεία, ενώ η επίσημη θέση της βουλγαρικής κυβέρνησης για τον αγωγό Μπουργάς - Αλεξανδρούπολη είναι ότι θα ανακοινώσει την οριστική της απόφαση για το μέλλον του σχεδίου μόλις ενημερωθεί για τα συμπεράσματα της μελέτης.
Ο αρμόδιος εκπρόσωπος του κύριου μετόχου στην εταιρεία Trans Balkan Pipeline εκ μέρους της Ρωσίας, χαρακτήρισε την απόφαση του βουλγαρικού υπουργείου ως προσβολή. Περαιτέρω, η Ρωσία φέρεται διατεθειμένη να αναζητήσει εναλλακτική διαδρομή του αγωγού, που θα παρακάμπτει τη Βουλγαρία.
Η Σόφια δεν έχει αποσύρει μέχρι στιγμής την υπογραφή της από τη διεθνή διακυβερνητική συμφωνία για την κατασκευή του έργου συνεπώς είναι υποχρεωμένη νομικά να πληρώνοει το μέρος που τής αντιστοιχεί για το κεφάλαιο λειτουργίας της εταιρείας Trans Balkan Pipeline. Παρόλα αυτά δεν το πράττει, αναγκάζοντας τη διεθνή εταιρία να "παγώσει", ουσιαστικά, τη δραστηριότητα της, σε εκτέλεση της πρόσφατης απόφασης που πήρε η διοίκησή της, σε συνεδρίαση στη Ρώμη.

http://tvxs.gr/news

Χρηματοδοτήσεις στην παραγωγή καπνού

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, προώθησε για υπογραφή την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις γεωργοπεριβαλλοντικές Δράσεις 1.4. «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές» και 2.3 «Σύστημα  Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» του Μέτρου 214 που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (Π.Α.Α) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Η συνολική Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται σε 119.894.421,2€ (59.947.210,6€ ανά δράση) και βαρύνει τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Ε.Φ. 29 – 110, ΚΑΕ 5323). Η δαπάνη αυτή συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) με ποσοστό από 50-80%, ανάλογα με τον τόπο εφαρμογής (Περιφέρεια Σύγκλισης, Περιφέρεια μη σύγκλισης) και από εθνικούς πόρους, σύμφωνα με το χρηματοδοτικό σχήμα του Μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007−2013, όπως ισχύει κάθε φορά.
Οι Δράσεις αυτές θα εφαρμοστούν στις καπνοπαραγωγικές περιοχές και αποσκοπούν στη μείωση της κατανάλωσης αρδευτικού νερού, της χρήσης 

«Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος» – δημόσια διαβούλευση

Τέθηκε από χθες  28 Ιουλίου 2011 σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών, για την «Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος».
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 Αυγούστου 2011 και, αφού ληφθούν υπόψη τα αποτελέσματά της, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.


Πάγωμα πληρωμών στις εφορίες - Συνεδρίαση για το νέο φορολογικό σύστημα

Πάγωμα κάθε είδους πληρωμών από τις εφορίες για την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπει εγκύκλιος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών.

Για πρωτοφανή οδηγία που στόχο έχει των εξωραϊσμό του προϋπολογισμού τον Ιούλιο κάνει λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.


Παράλληλα, αρχίζει ο εθνικός διάλογος για το νέο φορολογικό σύστημα. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η πρώτη συνεδρίαση της σχετικής διακομματικής επιτροπής έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011 στις 12 το μεσημέρι και θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών της οδού Καραγεώργη Σερβίας.


Με βάση τις προτάσεις που θα υποβληθούν κατά τη διαδικασία του διαλόγου, το υπουργείο Οικονομικών θα καταλήξει στις αλλαγές οι οποίες θα αφορούν στο σύνολο του φορολογικού συστήματος. Ειδικότερα, οι αλλαγές θα αφορούν στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, τις φοροαπαλλαγές οι οποίες θα επανεξεταστούν, τη φορολογία επιχειρήσεων στην κατεύθυνση της μείωση της όπως και αλλαγές στη φορολογία ακινήτων.


Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει το νομοσχέδιο με όλες τις αλλαγές το φθινόπωρο.


skai.gr 

Έναρξη κατασκηνωτικών περιόδων στην κατασκήνωση της Μάκρης

Έναρξη κατασκηνωτικών περιόδων στην κατασκήνωση της Μάκρης
Σε δύο (2) κατασκηνωτικές περιόδους των δέκα ημερών ξεκινώντας από 01-08-2011 ημέρα Δευτέρα έως 10-08-2011 ή πρώτη περίοδος και από 10-08-2011 έως 19-08-2011 θα λειτουργήσει η κατασκήνωση της Μάκρης η οποία έχει περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου Αλεξανδρούπολης από 01-07-2011.

Οι κατασκηνωτές του Νομού Έβρου που έχουν εγγραφεί θα συμμετέχουν όλοι στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το έτος 2011.
Τηλέφωνα επικοινωνίας κατασκήνωσης 25510-71210, & 25510-71397.


http://www.inpost.gr

Μέχρι τέλους 2011 τα Δελτία μετακίνησης ΑΜΕΑ

Μέχρι και  τις 31 Δεκεμβρίου 2011 θα διαρκέσει η ανανέωση των Δελτίων μετακίνησης Α.ΜΕ.Α, ενώ για την έκδοση νέων δελτίων ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 1η Ιουλίου  και ημερομηνία λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2011, σύμφωνα με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί:  η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο κατά 50% στα άτομα με αναπηρίες με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%. Το δελτίο ισχύει για τα συγκοινωνιακά μέσα του Ο.Σ.Ε. και των υπεραστικών Κ.Τ.Ε.Λ. σε όλες τις διαδρομές του εσωτερικού δικτύου.
Η  χορήγηση των δελτίων δωρεάν μετακίνησης στους ολικά τυφλούς και στα άτομα που έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 23.000 ή ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 29.000, προσαυξανόμενο με 5.600 για κάθε επιπλέον άτομο με αναπηρία 67% και πάνω που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο. Το δελτίο ισχύει για τα αστικά μέσα συγκοινωνίας του Ν. Έβρου. Η χορήγηση των δελτίων θα γίνεται τόσο από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας όσο και από όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Νομού. Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Δήμητρας 19, Παλαιό Νοσοκομείο, Αλεξ/πολη, τηλ.: 2551355336, το Τμήμα Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Ορεστιάδα, τηλ.: 25520-23333 και σε όλα τα Κ.Ε.Π. του Νομού (ΚΕΠ Δήμου Αλεξ/πολης: 25510-88248, 25510-89923, ΚΕΠ Ορεστιάδας: 25520-81701, ΚΕΠ Σουφλίου: 25543-50702)

Ποιοι πρέπει να γίνονται ειδικοί συνεργάτες δημάρχων;

http://www.thrakinea.gr/