Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Ολοκληρώθηκε ο ξενώνας αυτιστικών παιδιών

Μετά από πολύχρονες προσπάθειες τελικά ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ο λόγος για το Κέντρο Ημέρας και Ξενώνα στο Δωρικό Αλεξανδρούπολης, που κατασκευάστηκε για να καλύψει ανάγκες αυτιστικών παιδιών.

Ένας χώρος που δημιουργήθηκε μετά από πολύ κόπο, δωρεές πολιτών και φυσικά αγάπη των γονιών και του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Νομού Έβρου.


Να υπενθυμίσουμε ότι και η Δέλτα Τηλεόραση είχε συμβάλλει προς αυτό το σκοπό με τη διενέργεια τηλεμαραθωνίου...»


Τα εγκαίνια του χώρου έχουν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή.

delta-alex/polionline 
 

Σε αδιέξοδο οι αγρότες του Νομού Έβρου των οποίων η έγκριση άδειας από τον ΔΕΣΜΗΕ για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών έχει λήξει.

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με θέμα το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι αγρότες του Νομού Έβρου, διότι η έγκριση άδειας από τον ΔΕΣΜΗΕ για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών έχει λήξει, με συνέπεια να μην  έχουν προλάβει να ξεκινήσουν την επένδυσή τους.

Στην  ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:

«Σε απόγνωση βρίσκεται ο αγροτικός κόσμος του Νομού Έβρου, που είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών (αξιοποιώντας τον νόμο 3851/10) στα χωράφια του, αλλά δεν πρόλαβε να ξεκινήσει την επένδυση διότι παρήλθε το χρονικό διάστημα των 6 μηνών των εγκρίσεων των αδειών που εξέδωσε η ΔΕΣΜΗΕ.

Ήδη έχουν περάσει αρκετές ημέρες χωρίς να έχει εγκατασταθεί κανένα φωτοβολταϊκό σύστημα, διότι οι αγρότες της περιοχής δυσκολεύονται και καθυστέρησαν χρονικά στην προσπάθειά τους  να  καλύψουν τα έξοδα για την υπογραφή της σύμβασης σύνδεσης.
 

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακόμα και ποινές φυλάκισης αντιμετωπίζουν όσοι φορολογούμενοι χρωστάνε πάνω από 5000 ευρώ.
Την ίδια στιγμή το κράτος χρωστάει δεκάδες δισεκατομμύρια σε πολίτες και επιχειρήσεις για δεδουλευμένα και αρνείται να τα καταβάλλει.
Την κυβέρνηση λοιπόν ποιος θα την πάει στο αυτόφωρο;
Η «Δημοκρατική Συμμαχία» πιστεύει ότι μόνον ένα στοιχειωδώς συνεπές κράτος μπορεί να έχει το κύρος και τη νομιμοποίηση να απαιτεί συνέπεια απ' τους πολίτες».
στο evrosnews

Ειδικη Συνεργατιδα ... Ανώνυμη ...


Τα πρόστιμα να τα πληρώνουν οι ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ υπεύθυνοι του Δήμου Σουφλίου


Όχι στο κλείσιμο της ΑΤΕ στη Βύσσα

Αναγνώστης:siannis