Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Τι είπαν οι βουλευτές και οι αυτό-διοικητικοί της περιφέρειας Α.Μ.Θ.στους ιδιοκτήτες οδηγούς ΤΑΧΙ


Έκκληση στους αυτοκινητιστές να μην μένουν στα παλιά και στους προηγούμενους νόμους, αλλά να δουν την επόμενη μέρα απηύθυνε χθες ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής κατά τη διάρκεια της  σύσκεψης των Διοικητικών Συμβουλίων της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης των ιδιοκτητών ταξί, με τη συμμετοχή των Βουλευτών και των Αυτοδιοικητικών πρώτου και δευτέρου βαθμού.
«Δεν μπορούμε να αφήνουμε το χρόνο να περνάει ανέπαφα. Πρέπει να κάνουμε διάλογο και να βάλουμε κυβέρνηση και αυτοκινητιστές το πλαίσιο λειτουργίας και εκείνες τις ρυθμίσεις, που θα εξυπηρετούν τον πολίτη. Θα πρέπει ως επάγγελμα να εκσυγχρονιστείτε, να γίνετε πιο ελκυστικοί, να εισάγετε το διαδίκτυο και άρα έτσι να αυξήσετε και το εισόδημά σας. Πρέπει να πάμε μπροστά και δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Εγώ εδώ δεν ήρθα να χαϊδέψω αυτιά. Οφείλω όμως να πω ότι οι αυτοκινητιστές τήρησαν μια αξιοπρεπέστατη στάση, ως προς την συμπεριφορά τους στην κοινωνία, κυρίως στην περιοχή μας» δήλωσε ο κος Πεταλωτής. «Το επάγγελμα των ιδιοκτητών ταξί είναι κλειστό και αυτό αποδεικνύεται από τον αριθμό των αδειών. Το ότι είναι κλειστό το επάγγελμα, δημιούργησε στρεβλώσεις. Ένα θέμα που σίγουρα θα πρέπει να δούμε είναι όχι γι’ αυτούς που είχαν την άδεια από το 1974, αλλά αυτούς που τώρα πρόσφατα απέκτησαν άδεια, πληρώνοντάς αδρά», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρώην υφυπουργός  κ.  Γιώργος Ντόλιος. «Ξέρω τι έχω ψηφίσει, όπως ξέρω ότι οι αυτοκινητιστές έχουν πρόβλημα και δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Αυτό που θα τονίσω και την Τρίτη στον Κοινοβουλευτικό τομέα εργασίας ΚΤΕ και προς τον κ. Ραγκούση, είναι η ισχύς του πληθυσμιακού κριτηρίου ανά περιοχή», τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Καβάλας  κ. Παπουτσής. «Μην μιλάτε για πλήρη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων εσείς της κυβέρνησης, γιατί ξέρουμε ότι το επάγγελμα των Φαρμακοποιών  και των συμβολαιογράφων- δεν άνοιξε πλήρως, καθώς μπήκαν σοβαρά κριτήρια», σημείωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της Ν.Δ. Ξάνθης  Αλέκος Κοντός. «Δεν έχετε ανάγκη από μαθήματα υπευθυνότητας και καλής συμπεριφοράς», τόνισε προς τους αυτοκινητιστές ο επικεφαλής της παράταξης Αγωνιστική Οικολογική Συνεργασία, στο περιφερειακό  συμβούλιο, Δημήτρης Χαρίτου. Τέλος ο  περιφερειάρχης ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Γιαννακίδης στην τοποθέτησή του ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει –και θα γίνει- σύνοδο όλων των περιφερειαρχών της χώρας την επόμενη Παρασκευή. «Εμείς οι περιφερειάρχες είμαστε αυτοί που θα σηκώσουμε το βάρος και τον αρνητικό αντίκτυπο της κοινωνίας και των αυτοκινητιστών. Γι’ αυτό και θα πρέπει να συζητήσουμε» τόνισε.
ερτ

Νέος υπεράκτιος σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη


Το έργο θα διασφαλίσει νέες ποσότητες για την τροφοδοσία της ελληνικής αγοράς

Η ολομέλεια της ΡΑΕ ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας GASTRADE Α.Ε. για τη δημιουργία Πλωτού Τέρμιναλ στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης. 

Το έργο του ΑΣΦΑ Αλεξανδρούπολης αποτελείται από έναν Υπεράκτιο Σταθμό Παραλαβής και Αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (Υ.Φ.Α.) στο Θρακικό Πέλαγος περί το 22 χλμ νοτιοδυτικά του λιμένα της Αλεξανδρούπολης. 

O υπεράκτιος αυτός σταθμός θα παρέχει φυσικό αέριο μέσω υποθαλάσσιου και στη συνέχεια μέσω χερσαίου αγωγού στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) με σύνδεση στην περιοχή (ενδεικτικά) της Αμφιτρίτης.

Ο προτεινόμενος σταθμός ΥΦΑ Αλεξανδρούπολης αποσκοπεί στην δημιουργία μίας τέταρτης πύλης εισαγωγής φυσικού αερίου στην χώρα μας, δυναμικότητας παροχής 500,000 Νm3/h φυσικού αερίου και αποθηκευτικής ικανότητας 135:000 m3 έως 145,000 m3 υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Το ΣΜΑ Σουφλίου θα γίνει στην Κορνοφωλιά ?


Παρά τις ομόφωνες αποφάσεις...
τα όμορφα σκουπίδια συνεχίζουν "ομόφωνα " να καίγονται :