Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

Υπ. Εσωτερικών: Ένεση ρευστότητας στους δήμους

Θα υπάρξει άμεσα οικονομική ανακούφιση των δήμων, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρης Κουκουλόπουλος.
Όπως εξήγησε τα δάνεια των περισσότερων δήμων είναι χαμηλά και αντιμετωπίσιμα και υπάρχουν 10 – 15 Δήμοι που χρειάζονται ειδική αντιμετώπιση.
Είπε ακόμα ότι οι δήμοι θα βοηθηθούν με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και την αναχρηματοδότησή τους από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι όλοι οι δήμοι «περνούν από ακτινογραφία», άρα δεν υπάρχει περίπτωση να εκτροχιαστεί οικονομικά κάποιος δήμος χωρίς να γίνει αντιληπτό.
Εξήγησε ότι η «ένεση ρευστότητας» που θα πάρουν οι δήμοι θα γίνει χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός. Μάλιστα είπε ότι ως μία από τις λύσεις προωθείται ο συμψηφισμός των χρεών των δήμων προς το δημόσιο, με τα χρέη του δημοσίου προς τους δήμους.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος τόνισε ότι τα πρώτα μηνύματα από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είναι θετικά. Εξήγησε ότι ο δήμος έχει οφειλές 140 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Τα χρέη προς τρίτους είναι 10 – 15 εκατ. ευρώ. Μάλιστα χαρακτήρισε τα επιτόκια του Ταμείου «τοκογλυφικά», καθώς ο τόκος αγγίζει το 12%.
Ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε ότι όσα χρωστάει το κράτος στο δήμο Πειραιά, ενδεχομένως να είναι περισσότερα από τις οφειλές του δήμου.
Ο κ. Μιχαλολιάκος είπε μεταξύ άλλων ότι ο Πειραιάς δεν εισπράττει ανταποδοτικά οφέλη από τον ΟΛΠ, ούτε τέλη από το ΣΕΦ και τα κατάστημα που λειτουργούν εκεί.
Τέλος, τόνισε ότι τις τελευταίες τρεις δεκαετίες δεν έγιναν σημαντικά έργα υποδομής στον Πειραιά.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
«Ενεργειακό Θεματικό Δίκτυο διασυνοριακών Ελληνικών και Βουλγαρικών ΟΤΑ», με συμβολική ονομασία «LA-GrBg-EnergyNet»


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Στο πλαίσιο του έργου «Ενεργειακό Θεματικό Δίκτυο διασυνοριακών Ελληνικών και Βουλγαρικών ΟΤΑ», με συμβολική ονομασία «LA-GrBg-EnergyNet» (Energy Thematic Network of cross-border Greek and Bulgarian local authorities LA-GrBg-EnergyNet) το οποίο υλοποιείται εντός  του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Βουλγαρία 2007 – 2013» και έχει ως σκοπό τη δημιουργία θεματικού Δικτύου μεταξύ Ελληνικών και Βουλγαρικών Δήμων στον τομέα της αειφορικής ενέργειας, ο Δήμος Σουφλίου προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους (παρόχους υπηρεσιών) να υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος για την υποστήριξη της υλοποίησης της δράσης:
«Τοπική τεχνική υποστήριξη»: Παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης όσον αφορά στη διοίκηση και διαχείριση του έργου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι σε θέση να παράσχουν αποτελεσματικά τις παρακάτω υπηρεσίες:

«Έφυγε» σε ηλικία 89 ετών ο Μιχάλης Κακογιάννης


«Έφυγε» σε ηλικία 89 ετών ο Μιχάλης Κακογιάννης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου είχε εισαχθεί πριν μερικές ημέρες με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα.

Ο Μιχάλης Κακογιάννης του Παναγιώτου είναι σύγχρονος Έλληνο-Κύπριος ηθοποιός και σκηνοθέτης.
Γεvvήθηκε στην Λεμεσό της Κύπρου στις 11 Ιουνίου του 1922. Σπούδασε νομικά και θέατρο στο Λονδίνο. Εργάστηκε ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στην αγγλική σκηνή το 1941 - 1951 και ως διευθυντής της "Κυπριακής Ώρας" στο BBC (1941-1951) και ως ηθοποιός στο αγγλικό θέατρο (1945-1951). Το 1951 που επέστρεψε στην Αθήνα αφιερώθηκε ως σκηνοθέτης του θεάτρου και από το 1952 του κινηματογράφου.
Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία σκηνοθεσίας. Ομιλεί αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά και είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών (Πλάκα).


Από τις πιο γνωστές του ταινίες ..ο Ζορμπάς 

Newsroom ΔΟΛ


Στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων κατά τους θερινούς μήνες, με αποσπάσεις και μετακινήσεις προσωπικού από άλλες Διευθύνσεις

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αντικείμενο τη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων κατά τους θερινούς μήνες, με αποσπάσεις και μετακινήσεις προσωπικού από άλλες Διευθύνσεις.

Στην  αναφορά  της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Σε συνέχεια της ερώτησης με αριθμ. Πρωτ. 231/22-07-2010 με θέμα:«Προβλήματα στη λειτουργία των Υπηρεσιών Ελέγχου Διαβατηρίων του Νομού Έβρου», οι ελλείψεις σε στελεχιακό δυναμικό στο Αστυνομικό Τμήμα των Κήπων (την κυριότερη βορειοανατολική πύλη εισόδου στη χώρα μας) εξακολουθεί να υφίσταται. Κατά τους θερινούς μήνες η κίνηση των ταξιδιωτών προς την Τουρκία αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο (μετακίνηση κυρίως Τούρκων υπηκόων από τις χώρες της Ευρώπης), διαμορφώνοντας ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις στη διενέργεια των απαιτούμενων σχετικών ελέγχων.

...Λίγο βραδινό αεράκι

Του Γιάννη Ξανθούλη 
..Είχε μια ζέστη, είχε μια πατρίδα, είχε μια υπομονή, είχε μια στενοχώρια, είχε μια σαστιμάρα και σιχαμάρα για ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ.
Από το εξόχως διαφωτιστικό όσο και συναρπαστικό ντοκουμέντο «ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ - Debtocracy» της Κατερίνας Κιτίδη και του Αρη Χατζηστεφάνου, με επιστημονική επιμέλεια του Λεωνίδα Βατικιώτη. Πρώτα ως διαδικτυακό ντοκιμαντέρ -που πήρε διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου πανευρωπαϊκά- ,ΤΩΡΑ ως βιβλίο. Με εικόνες και αλήθειες από αυτό που ζούμε. Από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ. Ολος ο θρίαμβος της χρεοκρατίας και της αριθμητικής σύγχυσης. Με εισαγωγή, άκρως κατατοπιστική, του Γιώργου Δελαστίκ. Διαβάζεται σαν... οικολογία της δυσΑπό το εξόχως διαφωτιστικό όσο και συναρπαστικό ντοκουμέντο «ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ - Debtocracy» της Κατερίνας Κιτίδη και του Αρη Χατζηστεφάνου, με επιστημονική επιμέλεια του Λεωνίδα Βατικιώτη. Πρώτα ως διαδικτυακό ντοκιμαντέρ -που πήρε διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου πανευρωπαϊκά- ,ΤΩΡΑ ως βιβλίο. Με εικόνες και αλήθειες από αυτό που ζούμε. Από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ. Ολος ο θρίαμβος της χρεοκρατίας και της αριθμητικής σύγχυσης. Με εισαγωγή, άκρως κατατοπιστική, του Γιώργου Δελαστίκ. Διαβάζεται σαν... οικολογία της δυσΚι ο Ιούλιος προχωρούσε όπως πάντα μοιράζοντας καυτά μεσημέρια, μελτεμάκια και γιορτές. Ετσι σήμερα νομίζω ότι πρέπει να υπενθυμίσω πως τιμάται η μνήμη της Πελαγίας, εκείνης που είδε όραμα την Παναγία να της λέει: «Πελαγίτσα, σκάψε να βρεις την εικόνα μου σε κείνο τον μπαξέ και να δεις πόσο θα ανεβεί στην Τήνο ο θρησκευτικός τουρισμός». Και... όντως. Η Πελαγία έσκαψε και βρήκε κι από τότε το νησί των μαρμαράδων ξεμαρμάρωσε, κι όχι μόνο. Εκτός από νησί θαυμάτων έγινε και νησί «επωνύμων», με βιλάρες, ελικοδρόμια και άλλα προσφιλή αξεσουάρ. Ωστόσο, μια άλλη, δικής μου επινόησης Πελαγία ήρθε να με συναντήσει ως «Δεσποινίς Πελαγία» τούτες τις ζόρικες και άνυδρες εποχές. Κι έγραψα ένα βιβλίο όπως τόσοι και τόσοι. Δεν βαριέσαι, σημασία έχει πως το ελαφρώς ξεπερασμένο όνομα «Πελαγία» πήρε πάλι την πάνω βόλτα και στο μεταξύ ο κόσμος τρελάθηκε απ' την υπερπληροφόρηση, από τα κορακίστικα οικονομικά λογάκια που ακούγονται ασταμάτητα, αλλά και την υπόλοιπη ευτράπελη παράνοια που διέπει τον καταχρηστικό ελληνικό βίο. Γιατί μπορεί ο Ζαν Λικ Γκοντάρ να υπερθεματίζει για την ευγνωμοσύνη που ΠΡΕΠΕΙ να μας χρωστάει η Ευρώπη γιατί ΕΜΕΙΣ (δηλαδή οι προ-πρόγονοι) δώσαμε τα ΦΩΤΑ στη λασπωμένη οικουμένη.