Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

Μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα στο Σουφλί.


47106e96c9a53a3b.jpg
Από την παρουσία της μονάδας αναμένεται να δημιουργηθούν, άμεσα κι έμμεσα, περισσότερες από 50 θέσεις εργασίας.
Στην κατασκευή μονάδας για τη συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας με ισχύ 4,6 MW προτίθεται να προχωρήσει στην περιοχή του Έβρου η θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΕΛΠΕ, «Ελληνικά Πετρέλαια Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΕ».

Περιοχή
Ήδη, το σχετικό αίτημα για την επένδυση των 12,4 εκατ. ευρώ, κατατέθηκε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) πριν από περίπου 1,5 μήνα, ενώ και ο τοπικός δήμος Σουφλίου, όπου και προορίζεται να χωροθετηθεί η μονάδα, είναι έτοιμος να παραχωρήσει έκταση 35 στρεμμάτων για το σκοπό αυτό.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που αναμένεται ότι θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα για τον τόπο και τους κατοίκους του.

Θέσεις εργασίας
Θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή, που το έχει ανάγκη», επισημαίνεται από τη δημοτική αρχή Σουφλίου και παρέχεται η διαβεβαίωση ότι η αναγκαία έκταση για την ανέγερση του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής θα παραχωρηθεί εγκαίρως. Με βάση τα χρονοδιαγράμματα που τηρούνται σε τέτοιες περιπτώσεις, η θυγατρική των ΕΛΠΕ ευελπιστεί πως την πρώτη άδεια θα την έχει στα χέρια της έως το τέλος του έτους, ενώ άλλο ένα εξάμηνο υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί και για την έγκριση των περιβαλλοντικών παραμέτρων της επένδυσης.

Συνολικά, δηλαδή, εκτιμάται ότι έως το τέλος του καλοκαιριού του 2012 θα έχει καταστεί δυνατή η εγκατάσταση του εργολάβου, ενώ περίπου άλλο ένα έτος θα χρειαστεί για το κατασκευαστικό κομμάτι, με προοπτική προς το τέλος του 2013 η μονάδα να αρχίσει να λειτουργεί.

Από την παρουσία της μονάδας αναμένεται να δημιουργηθούν, άμεσα κι έμμεσα, περισσότερες από 50 θέσεις εργασίας στον ακριτικό νομό, αφού θα προκύψουν ανάγκες για την παραγωγή και τη συγκέντρωση περίπου 40-50.000 τόνων βιομάζας, καθώς σε αυτούς τους όγκους υπολογίζεται ότι θα κυμαίνεται η α' ύλη (σ.σ. υπολείμματα καλλιεργειών βάμβακος καλαμποκιού βάμβακος και ενεργειακών φυτών όπως η αγριοαγγινάρα) που θα αξιοποιείται ετησίως ως καύσιμη ύλη στο εργοστάσιο.

Υποδομές
Στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, πάντως, δίνει ιδιαίτερο βάρος, γενικότερα, ο όμιλος των ΕΛΠΕ και όπως έχει ανακοινωθεί στο πρόσφατο παρελθόν, στα επόμενα 3 έτη στόχος είναι να διαθέτει στο δυναμικό του υποδομές ΑΠΕ, δυναμικότητας 100 MW εκ των οποίων τα 70 MW να προέρχονται από αιολικά και τα υπόλοιπα 30 MW από άλλες μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Πηγή: Εφημερίδα Ημερησία.-e-evros

Πέθανε η Amy Winehouse


Δυστυχώς αυτό που όλοι φοβόντουσαν έγινε. Η Amy Winehouse έφυγε από τη ζωή μόλις στα 27 της χρόνια.

Οι αρχές την βρήκαν νεκρή στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο στις  τέσσερις το απόγευμα, ώρα Λονδίνου και μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου.

Είναι όμως γνωστό σε όλους ότι η τραγουδίστρια του «Back to Black» είχε σοβαρό πρόβλημα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.


Ήταν άπειρες οι προσπάθειες του οικογενειακού της περιβάλλοντος να τη βοηθήσουν να βγει από αυτόν τον εφιάλτη, όμως η Amy δεν μπόρεσε να ξεφύγει.

Έμπαινε στα κέντρα αποτοξίνωσης και έβγαινε χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως πρόοδος. Όλοι θυμόμαστε την τελευταία της  εμφάνιση στο Βελιγράδι, όταν εμφανίστηκε στη σκηνή υπό την επήρεια ναρκωτικών, να τρεκλίζει, να παραπατά και να μην μπορεί να βγάλει νότα.

Τότε, όλοι είχαν πει «α, να μια ακόμα κλασική εμφάνιση της Amy», όμως ο πατέρας της είχε εδώ και πάρα πολύ καιρό κάνει δραματική έκκληση, προειδοποιώντας ότι η ζωή της κόρης του κρέμεται από μία κλωστή.

Οι χειρότεροι εφιάλτες του επιβεβαιώθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο. Η Amy Winehouse, θεωρήθηκε ένα από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα της διεθνούς μουσικής και είχε κάνει αίσθηση με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της. Δυστυχώς όμως το ταλέντο αυτό έμελε να θυσιαστεί στο βωμό των ναρκωτικών και του αλκοόλ.

Πυρκαγιά «Alfabetaroto» ABEE στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής : Λήψη των παρακάτω προληπτικών μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας


Μετά  από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί  του Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, με αντικείμενο την πυρκαγιά που σημειώθηκε χθες στο εργοστάσιο «Alfabetaroto» ABEE στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, και με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ροδόπης, του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΠΑΜ-Θ, των Δημάρχων Κομοτηνής και Σαπών – Μαρώνειας, των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας, Δημόσιας Υγείας και Κτηνιατρικής της ΠΑΜ-Θ, καθώς επίσης και εκπροσώπων του Δημάρχου Αρριανών, των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της ΠΑΜ-Θ  και του ΕΦΕΤ αποφασίστηκε η λήψη των παρακάτω προληπτικών μέτρων  για την προστασία της Δημόσιας Υγείας:   

Α. Ζώνη Ελέγχου και Επιτήρησης

Ορίζεται  ζώνη  ελέγχου σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από το σημείο της πυρκαγιάς, που περιλαμβάνει τους οικισμούς: Ίσαλο, Βάκος, Θρυλόριο, Αμάραντα, Πάμφορο, Φύλακας, Καλλιθέα, Ανθοχώρι, Άρατος και Αρχοντικά.

Β. Προτεινόμενα μέτρα και συστάσεις:
1.      Νωπά Φρούτα και Λαχανικά
Οι κίνδυνοι από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κρίνονται μικρής σημασίας καθόσον οι ενδεχόμενοι επιμολυντές παραμένουν στο φλοιό και δεν απορροφούνται μέσα στα φύλλα και τους καρπούς. Γι’ αυτό και μέχρι να υπάρξουν επίσημα αποτελέσματα από τα αρμόδια πιστοποιημένα εργαστήρια συστήνεται στους καταναλωτές για προληπτικούς λόγους και την αποφυγή και των παραμικρών κινδύνων, να πλένουν συστηματικά ή να αποφλοιώνουν πριν να καταναλώσουν  τα νωπά φρούτα και λαχανικά που προέρχονται  από τα αγροκτήματα της ελεγχόμενης περιοχής.

Εθελοντική αιμοδοσία από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Σουφλίου «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»


Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σουφλίου «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ». Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011 από τις 09.00’ στην αίθουσα του ΚΑΠΗ του Δήμου Σουφλίου.                                                     Καλούνται όλοι οι υγιείς πολίτες από 18 μέχρι και 65 ετών να πάρουν μέρος στην αιμοδοσία.                                                                                                                                          
Λόγω των αυξημένων αναγκών σε αίμα που υπάρχει, ιδιαίτερα σε αρνητικές ομάδες, παρακαλούνται όσοι αιμοδότες έχουν αρνητική ομάδα αίματος  να προσέλθουν στην αιμοδοσία.

Η τραγωδία στο Όσλο

Ασύλληπτο είναι το μέγεθος της τραγωδίας στη Νορβηγία, καθώς από τις δύο δολοφονικές επιθέσεις, στο Οσλο και στο νησί Ουτόγια, οι νεκροί έφτασαν τους 91
Πυρκαγιά στο εργοστάσιο «Alfabetaroto» ABEE, της ΒΙΠΕ Κομοτηνής


Γίνεται γνωστό ότι λόγω πυρκαγιάς που σημειώθηκε σήμερα στο εργοστάσιο «Alfabetaroto» ABEE, της ΒΙΠΕ Κομοτηνής, έχει εκλυθεί από την καύση πρώτων υλών νέφος για το οποίο το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ενημερώνει ότι αξιολογείται από ειδικούς επιστήμονες.
Κατόπιν επικοινωνίας του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας με τον επιθεωρητή περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας του τοπικού πληθυσμού.
Πιο συγκεκριμένα, σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων ενημερώνονται οι κάτοικοι ότι οι ευπαθείς ομάδες, ήτοι ηλικιωμένοι, βρέφη, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, θα πρέπει να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους με τα παράθυρα κλειστά. Τα νωπά λαχανικά των περιοχών που καλύπτει το νέφος θα πρέπει να πλένονται πολύ καλά τις επόμενες μέρες.
Τέλος, τα ζώα των κτηνοτροφικών μονάδων που καλύπτει το νέφος να παραμείνουν σταβλισμένα και μέχρι νεοτέρας να τους δίνεται ξηρά τροφή. Για κάθε νεότερο θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.
Να σημειωθεί ότι υπήρξε ένας τραυματίας ο οποίος διεκομίσθη αεροπορικώς στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Αθήνας.  Είναι σημαντική η άμεση παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς επίσης των Καθηγητών του ΔΠΘ Σπύρου Ραψομανίκη και Κωνσταντίνου Κουρτίδη.