Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011

Τίποτα δεν είναι τυχαίο ...

Ακόμα και στα παιχνίδια , αντιγραφή της ζωής και κατάστασης ..
Οι τράπεζες που συμμετέχουν στη ρύθμιση για το ελληνικό χρέος

Σύμφωνα με το IIF οι επενδυτές θα επιλέξουν περίπου ισομερώς ανάμεσα στα τέσσερα εργαλεία, ενώ όλα τα εργαλεία θα αποφέρουν στους ιδιώτες μείωση της καθαρής παρούσας αξίας κατά 21%, με βάση το υφιστάμενο προεξοφλητικό επιτόκιο 9%.Allianz - Γερμανία
BNP Paribas - Γαλλία
Munich Re - Γερμανία
Swiss Re - Ελβετία
Zurich Financial - Ελβετία
ΑΧΑ - Γαλλία
Generali - Ιταλία
Dexia - Βέλγιο
Deutsche Bank - Γερμανία
HSBC - Μεγάλη Βρετανία
Societe Generale -Γαλλία
ING - Ολλανδία
Commerzbank - Γερμανία
Standard Chartered - Μεγάλη Βρετανία
Intesa SanPaolo - Ιταλία
SEB - Σουηδία
Bayern LB - Γερμανία
BBVA - Ισπανία
Alpha Bank - Ελλάδα
Eθνική Τράπεζα Ελλάδος - Ελλάδα
Eurobank EFG Group - Ελλάδα
Τράπεζα Πειραιώς - Ελλάδα
Τράπεζα Κύπρου - Κύπρος
Hellenic Bank - Ελλάδα
AK Bank - Τουρκία
Scotiabank - Καναδάς
Credit Suisse - Ελβετία
Banco de Credito de Peru - Περού
National Bank of Kuwait - Κουβέιτ
KB Financial Group - Κορέα

Το κείμενο της συμφωνίας Ε.Ε. - Ελλάδας

Το κείμενο της συμφωνίας Ε.Ε. - Ελλάδας
Οι δεκαέξι εταίροι της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τριάντα μεγάλες τράπεζες συμφώνησαν χθες στην Βρυξέλλες να συνδράμουν αποφασιστικά την Ελλάδα, δίδοντας της χρήματα και χρόνο για να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της. Συγκεκριμένα οι μεν χώρες του ευρώ και το ΔΝΤ αποφάσισαν να δανείσουν εκ νέου την Ελλάδα, με μειωμένα επιτόκια και μεγαλύτερους χρόνους απόσβεσης των δανείων, ενώ οι τριάντα τράπεζες (εκ των οποίων 20 ευρωπαϊκές και πέντε ελληνικές) δέχθηκαν επί της ουσίας να θυσιάσουν περίπου το 20% της αξίας των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν, ευελπιστώντας φυσικά να σώσουν το 80%. Κατά τον πρωθυπουργό κ Γιώργο Παπανδρέου η Ελλάδα θα μειώσει, με τον τρόπο αυτό το χρέος της κατά 26 δις ευρώ, ως το 2014. Ισως δε και περισσότερο αν ενεργοποιηθεί ο ευρωμηχανισμός σταθερότητας και αρχίσει να αγοράζει τα ελληνικά ομόλογα στις τρέχου σες, μειωμένες, τιμές τους.
Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα προχώρησε σε επιλεκτική στάση πληρωμών και το μείζον ερώτημα που πλέον τίθεται είναι αν θα δικαιωθούν όλοι όσοι, με πρώτους τους Γερμανούς, υποστήριξαν ότι το συμπέρασμα αυτό θα είναι άνευ σημασίας και ότι οι αγορές σύντομα θα εκτιμήσουν θετικά τη νέα τάξη πραγμάτων που δημιουργείται στα δημόσια οικονομικά της χώρας. Καλού κακού πάντως οι χώρες της ευρωζώνης συμφώνησαν να παράσχουν κάποιες εγγυήσεις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να συνεχίσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ακόμη και αν υποβαθμισθούν περαιτέρω από τους οίκους αξιολόγησης, ικανοποιώντας έτσι μια βασική απαίτηση του κ Ζαν Κλοντ Τρισέ. Οι περισσότεροι αρμόδιοι παράγοντες βεβαίωναν πάντως χθες ότι η υποβάθμιση της Ελλάδας, αν τελικώς συμβεί, θα αρθεί σε λίγες μέρες. Βεβαίωναν επίσης ότι αποκλείεται να τεθεί θέμα ενεργοποίησης των λεγόμενων CDS (δηλαδή των ασφαλίστρων κινδύνου).Επί του θέματος αυτού ο αρμόδιος διεθνής οργανισμός, ο ISDA, θα τοποθετηθεί κατά πάσα πιθανότητα σήμερα.