Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Σκάει βόμβα για την Π.Ο.Ε.Σ.Ε. και τους αρχισυνδικαλιστές της.

Δελτίο τύπου 
Βρώμικο τάτσι μίτσι κότσι  με την GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ, εδώ και 10 χρόνια, σε βάρος 120.000 επιχειρήσεων του επισιτιστικού κλάδου.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης (ΠΑΣΚΕΔΙ), καταγγέλλει σε όλο τον κλάδο, με πλήρη επίγνωση των συνεπειών του Νόμου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), διότι από τον Νοέμβριο του 2002 υπέγραψε Σύμβαση με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων Μουσικής GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ, με τους εξής κατάπτυστους όρους σε βάρος και εν αγνοία του κλάδου:
          Οι ‘’Οργανισμοί’’ θα καταβάλλουν στην ΠΟΕΣΕ, ποσοστό 3% από τις εισπράξεις των δικαιούχων, ως αποζημίωση, εφόσον προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για την έγκαιρη καταβολή των εν λόγω δικαιωμάτων και θα χορηγεί το νόμιμο παραστατικό προς τους Οργανισμούς. Οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από μέρους ΠΟΕΣΕ είναι:
α) Ενημέρωση των μελών της.
β) Χορήγηση από τα Σωματεία – μέλη της ΠΟΕΣΕ, προς τους Οργανισμούς, καταλόγων επιχειρήσεων που ανήκουν στη δύναμή τους.
γ) Αποστολή σχετικών ενημερωτικών επιστολών, προκειμένου να διευκολυνθεί η είσπραξη των δικαιωμάτων.

«Υπουργικές συσκέψεις για τον επικίνδυνο ιό του Νείλου. Τι νόημα έχουν όταν καθυστερούν επικίνδυνα την καταπολέμηση κουνουπιών; Οι πολίτες όμως τι τους φταίνε;;;»

Πραγματοποιήθηκε χθές στη Θεσσαλονίκη 20-Ιουνίου 2010 η 4η διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Υγείας για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου ιού του Νείλου, υπό τις πιέσεις του ΠΟΥ. Στην Περιφέρεια μας,όμως, τι γίνεται;.Ο κ. Γιαννακίδης και οι περί αυτόν κατόρθωσαν, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, να μην ψεκάσουν ως τώρα, να δημιουργήσουν μία  αφόρητη και επικίνδυνη από πληθυσμό κουνουπιών κατάσταση, σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου οι υγροβιότοποι, με 450.000 στρέμματα έκταση, περισσεύουν και οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι από αλλού.
Οι πολίτες υποφέρουν. Η δημόσια υγεία -με τον ιό του Νείλου, που αποτελεί παγκόσμιο κίνδυνο, άκρως απειλητικό- καθημερινά κινδυνεύει. Η ποιότητα ζωής, η λειτουργία των καταστημάτων, ο τουρισμός, όχι μόνο στις παράκτιες περιοχές αλλά παντού, υπονομεύονται και υποβαθμίζονται από την πρωτοφανή παρουσία τεράστιου αριθμού κουνουπιών.
Αφού με υπαιτιότητά τους, όπως τους προειδοποιήσαμε ότι θα γινόταν, ακύρωσαν σχεδόν με ανεπίτρεπτη καθυστέρηση την καταπολέμηση του 2011  , επιβεβαιώνοντας την γενικότερη ανεπάρκειά τους, τώρα δεν έχουν όμως ούτε το ανάστημα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τελικά κλείνει το κατάστημα της Αγροτικής τράπεζας Βύσσας


Και ξαφνικά μεσ΄ το κατακαλόκαιρο, έρχεται στο σημερινό Δ.Σ. της ΑΤΕ εισήγηση 4 Διευθύνσεων, για την «παύση λειτουργίας 15 καταστημάτων της τράπεζας».
Συνεχίζοντας την αποδιοργάνωση της Τράπεζας η Διοίκηση Πανταλάκη, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, κλείνει δεκαπέντε καταστήματα, όπως πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα του ΣΕΑΤΕ, με το επιχείρημα της εξοικονόμησης προσωπικού. Αφού ο κ. Πανταλάκης μεθόδευσε και επέβαλε στη κυβέρνηση τη μη πρόσληψη των επιτυχόντων του διαγωνισμού της 9Κ γιατί «το προσωπικό της Τράπεζας είναι υπεράριθμο και πως θα το πληρώνω», αφού οδήγησε σε άλλες τράπεζες δις καταθέσεις διαλαλώντας ότι η Τράπεζα θα κλείσει τα μικρά καταστήματα, αφού ανακάλεσε τις δηλώσεις αυτές (η ζημία είχε γίνει…) με το επιχείρημα ότι αν κλείσουν τα καταστήματα η ΑΤΕ θα χάσει τις περίπου 800 εκατ. καταθέσεις τους τώρα έρχεται με εισήγηση στο ΔΣ της Τράπεζας να κλείσει 15 καταστήματα και έπεται συνέχεια…

Τι αν πρωτοθαυμάσει κανείς; Τη (ανύπαρκτη) συνέπεια των λόγων της Διοίκησης; Τη κραυγαλέα έλλειψη επιχειρηματικού σχεδίου; Καταργούν καταστήματα που πριν λίγες ημέρες προκήρυξαν και τοποθέτησαν διευθυντές! Την πλήρη μυστικότητα με την οποία λαμβάνονται τόσο σημαντικές αποφάσεις; Την αγνόηση του Συλλόγου και των εκπροσώπων των εργαζομένων; Εκτός και αν όλες αυτές οι αλαλούμ αποφάσεις είναι μέρος του σχεδίου απαξίωσης της τράπεζας…
Η Διοίκηση Πανταλάκη και υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική «τρέχει» την ΑΤΕ για πούλημα και ο ΣΕΑΤΕ …χτενίζεται. Αφού πουλήσει τις θυγατρικές, αφού κλείσει καμιά 150ριά καταστήματα θα οδηγήσει την Τράπεζα στο σφαγείο της ιδιωτικοποίησης χωρίς να ανοίξει μύτη. Και γρήγορα, πολύ γρήγορα θα γίνουν όλα αυτά. Οι περί αντιθέτου εξαγγελίες είναι για παραπλάνηση…

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !

Με αναφορά στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης (το άλλοθι για κάθε αυθαιρεσία της εργοδοσίας) και με επίκληση σειράς λόγων, ο σοβαρότερος των οποίων είναι η εξοικονόμηση προσωπικού, προτείνεται το κλείσιμο των παρακάτω καταστημάτων του δικτύου :
1.       ΓΚΟΥΡΑΣ                                   ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
2.       ΕΛΑΤΕΙΑΣ                                  ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
3.       ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ                                ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
4.       ΚΑΝΤΑΝΟΥ                                ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
5.       ΚΕΔΡΟΥ                                     ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
6.       ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ                             ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
7.       ΚΡΟΚΕΩΝ                                   ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
8.       ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ                               ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
9.       ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ                        ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
10.   ΜΟΥΡΙΩΝ                                   ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
11.   ΝΕΑΣ ΒΥΣΣΑΣ                             ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
12.   ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ                               ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ
13.   ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ                            ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
14.   ΠΡΩΤΗΣ                                    ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
15.   ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ                         ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

http://www.seate.gr

Τουλάχιστον έχουμε Domain Name ...

Ότι και να χάσουμε , είτε είναι φήμη , είτε είναι υποδομές , είτε είναι τουρισμός , είτε είναι πληθυσμός δεν χάνουμε το domain name ..Που καιρός ήταν να ανανεωθεί ξανά , να υπάρχει μια σωστή ιστοσελίδα / οδηγός για το δήμο ..Να υπάρξει όμως και να λειτουργήσει !
Ανοικτή Λογοτεχνία στο Διαδίκτυο

Ότι θα κάναμε ένα τόσο μεγάλο βήμα στη Λογοτεχνία και θα φτάναμε στο σημείο να κατεβάζουμε δωρεάν e-book και μάλιστα με διηγήματα από νέους συγγραφείς ποιος το περίμενε. Τα βιβλία είναι διαθέσιμα σε μορφές *.pdf, *.epub και *.mobi. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. [openbookhttp://www.openbook.gr/

9ο Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού 2011

Διήμερο εκδηλώσεων που πραγματοποιείται , στο Οικοτουριστικό Κέντρο, δίπλα στη λίμνη του Τυχερού.Η Stavento στο 9ο Φεστιβάλ Τυχερού στης 13 Αυγούστου σε μία κ μόναδική συναυλία στον Νομό μας για το καλοκαίρι..η No Reason kai η END θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ τυχερού.Τέλος της εβδομάδος ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ τυχερού..

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες στον Έβρο και την Καβάλα


Τους δασικούς χάρτες στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου και Καβάλας ανήρτησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση   Μακεδονίας-Θράκης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της που αφορά την προστασία των Δασών και Δασικών εκτάσεων και την διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας. Στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ο δασικός χάρτης αφορά την  Τοπική Κοινότητα Άνθειας, της Δημοτική Ενότητα Τραϊανούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης και στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας  αφορά την τοπική κοινότητα Ξεριά του Δήμου Νέστου.
Κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα υποβολής αντίρρησης μέχρι τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011, ενώ για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή η προθεσμία επεκτείνεται έως την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011.Η υποβολή της αντίρρησης  γίνεται στην Δ/νση Δασών Έβρου και Δ/νση Δασών Καβάλας αντίστοιχα. Η  Αποκεντρωμένη Διοίκηση   Μακεδονίας-Θράκης με τις Δασικές Υπηρεσίες της έχει προγραμματίσει την ανάρτηση   δασικών χαρτών   σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Κιλκίς, Σερρών, Χαλκιδικής, Πέλλας, Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Έβρου) και θα αφορά  έκταση ενός (1) εκ. στρεμμάτων.
 Συντάκτης: Όλγα Όρφανίδου-ερτ 

Συνεργασία μεταξύ Ο.Τ.Α και Δασικών υπηρεσιών


Η Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης στην προσπάθειά για αποτελεσματικότερη συνεργασία με τους Ο.Τ.Α. της περιοχής της και  στην κατεύθυνση της καλύτερης προστασίας των δασών και δασικών εκτάσεων, μετά από σχετική εντολή του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας –Θράκης(Α.Δ.Μ-Θ) κ. Θύμιου Σώκου απέστειλε έγγραφο με το οποίο παρείχε οδηγίες προς τις Δασικές Υπηρεσίες προκειμένου να συνεργαστούν με τους Ο.Τ.Α.
Προς την κατεύθυνση της κοινής δράσης με τους Ο.Τ.Α οι Δασικές Υπηρεσίες θα έλθουν  σε επαφή με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές, με σκοπό την ενημέρωση τους σχετικά με τα έργα που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται να υλοποιηθούν από τις Δασικές Υπηρεσίες και να ενημερωθούν για τις δράσεις των Δήμων.
ερτ

Καλοκαιρινές Ποδηλατικές Αποδράσεις


Ο Π.Α.Σ Ορεστιάδας σας προσκαλεί σε μία σειρά καλοκαιρινών ποδηλατικών αποδράσεων,τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. Την Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 20:30 ξεκινάμε από την κεντρική πλατεία Ορεστιάδας για μία χαλαρή,δροσερή ποδηλατοβόλτα εκτός πόλης. Ο προορισμός μας θα καθοριστεί από κοινού κατά την συνάντηση μας. ΤηνΠαρασκευή 22 Ιουλίου στις 21:30 ξεκινάμε από την κεντρική πλατεία Ορεστιάδας για μία διαφορετική,πρωτότυπη, νυχτερινή ποδηλατοβόλτα εντός της πόλης της Ορεστιάδας. Την Τετάρτη 27 Ιουλίου στα πλαίσια της » 17ης Συνάντησης Νέων Άρδας 2011»υποδεχόμαστε Θεσσαλονικιούς ποδηλάτες και συμπορευόμαστε μαζί τους στον χώρο των εκδηλώσεων στον Άρδα στις Καστανιές.(Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα δοθούν τις επόμενες ημέρες με νέα ανάρτηση). Κρίνεται χρήσιμο να γνωστοποιηθούν τα εξής:Στις ποδηλατοβόλτες του συλλόγου μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε αγαπά την ποδηλασία, ανεξαρτήτου ηλικίας, φυσικής κατάστασης,τύπο ποδηλάτου, είτε είναι μέλος του συλλόγου είτε όχι. Παρακαλούμε θερμά για την δική σας ασφάλεια και για την αποφυγή κάποιου ατυχήματος, να έχετε κράνος, φώτα στο ποδήλατο η αντανακλαστικό γιλέκο ασφαλείας. Λόγο των υψηλών θερμοκρασιών, ακόμα και τις νυχτερινές ώρες, μην παραλείψετε να εφοδιαστείτε με νερό. Και τον μήνα Ιούλιο συνεχίζουμε σταθερά, παρά την έντονη ζέστη, τις ποδηλατικές μας δραστηριότητες. Στόχος μας, η διάδοση της ποδηλασίας στην ακριτική μας πόλη.Ελάτε στην ποδηλατική μας παρέα! Σας περιμένουμε……

Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τα τηλ του συλλόγου μας 25520-25162 (ώρες καταστημάτων) η στο 6906275105.