Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Carlo Giuliani… Δολοφονήθηκε, σαν σήμερα!http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Ο Χάρρυ Κλύνν σήμερα στο Σουφλί

Σουφλί, 20 Ιουλίου, 1ο Δημ. Σχολείο

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ
 
ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ…
 
Σατιρική επιθεώρηση - Aντίδοτο στην κατάθλιψη του Έλληνα

Σε εποχή που το γέλιο γίνεται ολοένα και πιο σπάνιο έρχεται ο Χάρρυ Κλυνν με τους συνεργάτες του να εξορκίσει με τη σάτιρα και το γέλιο τα «κακώς κείμενα» της πολιτικής και της κοινωνικής πραγματικότητας.
Η οικονομία, η πολιτική και οι πολιτικοί, η Τρόικα, η διεθνής
οικονομική κρίση, η Ευρώπη, η συμπεριφορά των Ελλήνων, βομβαρδίζονται από από τα πυρά της ανελέητης σάτιρας του Χάρρυ Κλυνν, χαρίζοντας στους θεατές αβίαστο «λυτρωτικό» γέλιο…

http://www.elthraki.gr

Στην τελική ευθεία η διαδικασία για τον φράχτη στον Εβρο (;)

ου Γιαννη Σουλιωτη
Εξελίξεις στο θέμα κατασκευής φράχτη στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία στον Εβρο αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», την περασμένη Παρασκευή υπεβλήθη στην αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η τελική πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για την κατασκευή του έργου και την ανάπτυξη συμπληρωματικών δράσεων στη συνοριογραμμή του Εβρου. Σε αυτές συγκαταλέγονται η εγκατάσταση θερμικών καμερών και αισθητήρων, η προμήθεια οχημάτων και ελικοπτέρου εξοπλισμένα με συστήματα έγκαιρης ανίχνευσης, η χρήση ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων κ.ά.
Το αρχικό σχέδιο για κατασκευή φράχτη κρίθηκε αναγκαίο να πλαισιωθεί με συμπληρωματικές δράσεις ώστε να εξασφαλιστεί η έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η χρηματοδότησή του από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ε.Ε. Πηγές της «Κ» εξηγούν ότι η αρχική πρόταση είχε υποβληθεί προ 3,5-4 μηνών με τη μορφή της επιμέρους δράσης. Κατόπιν παρασκηνιακών διαβουλεύσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους ωστόσο, κρίθηκε επιβεβλημένη η ένταξη του έργου σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του με ευρωπαϊκά κονδύλια.
Η διαδικασία βρίσκεται σήμερα στο τελικό στάδιο και, όπως αποκαλύπτουν στην «Κ» πηγές της Κατεχάκη, έχει ήδη εξασφαλιστεί η εκταμίευση για το 2011 ποσού 54 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, μέρος του οποίου θα διατεθεί για την κατασκευή του φράχτη.

Ναι, μπορούμε...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com

Η ομάδα του troktiko.eu .. Ένα χρόνο χωρίς το Σωκράτη


"Μας το έστειλαν , το φιλοξενούμε .... "
Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια δεν χωράει αμφισβήτηση πως στόχο είχε να «δολοφονήσει» το μοναδικό ελεύθερο μέσο που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα, το troktiko.blogspot.com .
Το troktiko ήταν ένα μέσο που έδινε βήμα σε όλους, χωρίς να λογαριάζει τίποτα και έβλεπε τους πάντες ισότιμα. Ήταν ένα μέσο που αγκαλιάστηκε από το σύνολο του ελληνικού λαού, ενός λαού που βρήκε μέσω του blog την δυνατότητα να γυρίσει τη πλάτη στα διαπλεκόμενα ειδησιογραφικά site γνωστών εκδοτικών ομίλων. Για εμάς ήταν η βάση για μία κάθαρση στα πάντα.
Το troktiko.blogspot.com ήταν πραγματικά ένα παγκόσμιο θαύμα του διαδικτύου. Παρά το ότι απευθυνόταν μόνο σε έλληνες είχε καταφέρει (χωρίς διαφήμιση & προώθηση) να είναι το no1 blog παγκοσμίως. κάτι που είχε από τη πρώτη στιγμή ενοχλήσει πολλούς, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη που όλοι γνωρίζουμε.
Το blog πρόσφερε ολοκληρωμένη ενημέρωση λεπτό προς λεπτό και παράλληλα έδινε τη δυνατότητα σε όλους να στέλνουν τις δικές τους επιστολές, οι οποίες δημοσιευόντουσαν όλες, άσχετα με τα συμφέροντα που έθιγαν.
Τον Σωκράτη Γκιόλια δεν είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε ποτέ από κοντά, είχαμε όμως τη χαρά να γνωρίσουμε το θαύμα που δημιούργησε. Πριν ακόμη γίνει ευρέως γνωστό, είμαστε περήφανοι γιατί το είχαμε ξεχωρίσει ανάμεσα στα δεκάδες χιλιάδες blog που απαρτίζουν την ελληνική «μπλγκόσφαιρα» & το επισκεπτόμασταν καθημερινά για την ενημέρωση μας.

10 μέτρα για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσίασε 10 μέτρα για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, τόνισε τα εξής:
«Από εδώ και μπρος, όποιος δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει το έργο που έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ, θα απορρίπτεται και οι πόροι θα αποδεσμεύονται για να χρησιμοποιηθούν σε άλλα έργα».
Ο Υπουργός έκανε λόγο για 4.762 νεκρά έργα αξίας 5,5 δις ευρώ, που είναι ενταγμένα  από το 2008, και τα οποία δεν  έχουν ακόμη προχωρήσει σε συμβασιοποίηση, δημοπράτηση και πληρωμές. Όπως ανέφερε ο Υπουργός, «τα έργα αυτά αξιολογούνται ένα προς ένα και είτε προχωρούν άμεσα σε υλοποίηση είτε απεντάσσονται.
Αποτελεί ρητή και αδιαπραγμάτευτη  εντολή προς τις Διαχειριστικές Αρχές της χώρας  τα ενταγμένα έργα που παραμένουν για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών χωρίς να έχουν προχωρήσει σε δημοπράτηση, να απεντάσσονται αμέσως από τα προγράμματα.» Μάλιστα, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την Περιφέρεια Αττικής, όπου «από τα συνολικά 3 δις ευρώ που διαχειρίζεται έχει παρκαρισμένα, νεκρά δηλαδή, τα μισά σε νεκρές εκχωρήσεις και ανενεργά έργα.»

Η λίστα των ανέργων αυξάνει με πρωτοφανείς ρυθμούςΑπό το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο αριθμός των ανέργων αυξάνει με πρωτοφανείς ρυθμούς, φθάνοντας το15,8%. Πλήττονται κυρίως οι νέοι, όπου τέσσερις στους δέκα δεν έχουν δουλειά και οι γυναίκες, στις οποίες η ανεργία φτάνει το 20%.
Χωρίς καθυστερήσεις, η κυβέρνηση οφείλει να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και να ενεργοποιήσει, άμεσα, μέσα από το ΕΣΠΑ, αναπτυξιακές πρωτοβουλίες τόνωσης της αγοράς.
Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει προτείνει την πολιτική επιδότησης της εργασίας, προτάσσοντας:
1. Τη μείωση των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% και κατά 50% τα πρώτα τρία χρόνια για νέες επιχειρήσεις και για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέοι κάτω από 30 ετών.
2. Τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων και των μητέρων μονογονεϊκών οικογενειών, με συγκεκριμένα προγράμματα του ΟΑΕΔ».

http://www.dimsim.gr