Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Σκουριάζει το μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου


Εδώ και 4-5 χρόνια το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου έχει προμηθευτεί μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας (και μάλιστα σε τιμή αρκετά ακριβότερη από ότι θα το προμηθεύονταν ένας ιδιώτης ιατρός). Το μηχάνημα είναι εγκατεστημένο αλλά δεν χρησιμοποιείται ούτε κατ’ ελάχιστο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3 γιατροί ακτινολόγοι με σημαντικό φόρτο εργασίας. Ο Διευθυντής του Ακτινολογικού που είναι και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας συνεχώς… περιφέρεται ενώ παραδίδει και μαθήματα στα ΤΕΙ Νοσηλευτικής και στη Σχολή Αστυφυλάκων (…τα πρωινά πάντα).

Έτσι, το μηχάνημα παραμένει σε αχρησία και φυσικά δε μπορεί κανείς να μιλήσει για απόσβεση...

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κατάφερε να λειτουργήσει τον Αξονικό Τομογράφο παρά τις αντιστάσεις που υπήρχαν τόσο εκτός αλλά κυρίως εντός του Νοσοκομείου. Έτσι κατάφερε να εξοικονομήσει σημαντικό όφελος τόσο αύξησης εσόδων όσο και περιορισμό εξόδων (αξονικές που γίνονταν σε ιδιώτες).

Επειδή λοιπόν ο Διοικητής έχει αποδείξει ότι πραγματικά ενδιαφέρεται, τον καλούμε να θέσει σε λειτουργία το μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας έστω και για έναν περιορισμένο αριθμό εξετάσεων. Αρκεί να πείσει το Διευθυντή του Ακτινολογικού και Διευθυντή Ιιατρικής Υπηρεσίας να εμφανίζεται… που και που από το χώρο εργασίας του. 

Πηγή: nosokomeiodidimoteicho.blogspot.com - alexpolisonline.blogspot.com

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜ-Θ ΕΝΤΑΞΗΣ ΕΡΓΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ


Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης υπέγραψε τις εντάξεις στον Άξονα Προτεραιότητας 9 «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ» του Ε.Π. «Μακεδονίας – Θράκης 2007 - 2013», (θεματική προτεραιότητα 77) «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ», των παρακάτω έργων:

·   «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ» προϋπολογισμού  6.300.000 ευρώ με δικαιούχο τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.
·   «ΝΕΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ» προϋπολογισμού 2.201.700,00€  ευρώ με δικαιούχο τον Δήμο Νέστου.
·   «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Ν.ΚΑΡΒΑΛΗΣ προϋπολογισμού 1.560.000 ευρώ με δικαιούχο τον Δήμο Καβάλας.
·   «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Ν. ΚΡΩΜΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ» προϋπολογισμού 806.425,30€ ευρώ με δικαιούχο τον Δήμο Δράμας.
·   «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ» προϋπολογισμού 219.577,14€  ευρώ με δικαιούχο τον Δήμο Καβάλας.
·   «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ» προϋπολογισμού 538.141,85€  ευρώ με δικαιούχο τον Δήμο Δράμας

Με αφορμή τις παραπάνω εντάξεις έργων που είναι και οι πρώτες που υπογράφει στα πλαίσια της υλοποίησης του ΕΠ «Μακεδονίας Θράκης 2007-2013»,ο Περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κοινωνική πρόνοια αποτελεί για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης απόλυτη πολιτική προτεραιότητα όπως είχαμε δεσμευτεί και προεκλογικά. Οι πρώτες εντάξεις έργων σηματοδοτούν εμπράκτως αυτή την  πολιτική επιλογή η οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το μοντέλο που επιθυμούμε να δημιουργήσουμε στην νέα Περιφέρεια. Είχα δηλώσει ότι το επίπεδο κοινωνικών παροχών μίας κοινωνίας αποτελεί και το μέτρο ανάπτυξης της. Σε μία εποχή κοινωνικών και οικονομικών ανακατατάξεων η επιλογή στήριξης με υποδομές προνοιακών και εκπαιδευτικών αναγκών είναι ουσιαστικά η σημαντικότερη επένδυση στο μέλλον».

Ανεκμετάλλευτα 6.250.000 ευρώ για τον Έβρο


Η Βουλευτής  Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα τη σοβαρή καθυστέρηση που έχει διαπιστωθεί στην αξιοποίηση της δημόσιας δαπάνης 6.250.000 ευρώ από την προσέγγιση Leader του ΠΑΑ, για το Νομό Έβρου.
    Στην  ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
   «Η συνολική στρατηγική για την Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας, η οποία ενσωματώνεται στη συνολική στρατηγική του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) που προωθεί την ενίσχυση των τριών πυλώνων της αειφόρου ανάπτυξης (οικονομικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής), στοχεύει στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της ελληνικής αγροτικής οικονομίας με παράλληλη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και γενικότερα της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της υπαίθρου.

Εκποίηση δημοτικού πλούτου Ορεστιάδας


Έξι μήνες απραξία στο ζήτημα του αμμοχάλικου του ποταμού Άρδα. Έξι μήνες από την ανάληψη της θητείας της δημοτικής αρχής του κ. Μουζά στον Καλλικρατικό δήμο Ορεστιάδας κι επικρατούσε απόλυτη ασυδοσία στο ποτάμι. Η δημοτική μας παράταξη αλλεπάλληλες φορές έθιξε το θέμα, όμως δεν υπήρχε καμιά αντίδραση απ’ τους διοικούντες. Όποιος ήθελε προμηθεύονταν αμμοχάλικο απ’ όποιο σημείο επιθυμούσε.
        Ο φυσικός πόρος του ποταμού Άρδα, έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση, εδώ και αρκετά χρόνια. Έχουν γίνει πάρα πολλές καταγγελίες και δεκάδες άνθρωποι, επαγγελματίες κι αιρετοί, οδηγήθηκαν στις αίθουσες των δικαστηρίων.
        Τα τελευταία χρόνια οι Καποδιστριακοί παράρδιοι δήμοι, επέλεξαν την δημιουργία μιας διαδημοτικής επιχείρησης, για την ενιαία αντιμετώπιση του θέματος (φύλαξη, έλεγχος, τιμολόγηση, κτλ). Σε μεγάλο βαθμό το πέτυχαν. Κι δήμοι που ήταν μέτοχοι της διαδημοτικής επιχείρησης (Τρίγωνο, Βύσσα, Κυπρίνος), ωφελήθηκαν με σημαντικά χρηματικά ποσά από την πώληση του αμμοχάλικου.
Ο ρόλος της διαδημοτικής επιχείρησης αξιοποίησης και ανάδειξης του ποταμού Άρδα έχει εκλείψει με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης. Ο δήμος πλέον είναι ενιαίος και μπορεί να εφαρμόσει μια πολιτική διαχείρισης, με τις υπηρεσίες του. Το προσδοκόμενο όφελος, είναι τεράστιο. Το ενδεικτικό ετήσιο κέρδος από την πώληση του φυσικού πόρου είναι περίπου 200.000,00 πλέον ΦΠΑ.

«ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ….. ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»


Είναι πλέον, πάγια η τακτική του «Υπουργείου Παιδείας» να περνά μέτρα, νόμους και ότι άλλο θυμίζει τα παραπάνω σε περιόδους που ο λαός αναστενάζει κάτω από τη δυσβάστακτη οικονομική λαίλαπα, έτσι ώστε να μην αφουγκράζεται επακριβώς η κοινή γνώμη  τα «μαχαιρώματα» στην παιδεία και  γενικότερα στο μέλλον των παιδιών μας. 
     Πριν λίγες ημέρες ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κατήγγειλε την άνευ προηγουμένου έλλειψη συνείδησης και ευθύνης του Υπουργείου (θέατρο σκιών)Παιδείας, τονίζοντας πως, ενώ το καλοκαίρι είναι πάντοτε για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο χρόνος προετοιμασίας, ώστε το Σεπτέμβριο να ανοίξουν τα σχολεία με τα λιγότερα δυνατόν προβλήματα, έως σήμερα πολλά δεν έχουν γίνει, ενώ άλλα έγιναν σε λάθος κατεύθυνση.
Συγκεκριμένα:
  • Οι κρίσεις στελεχών διενεργούνται ανορθόδοξα. Προηγούνται οι κρίσεις των διευθυντών σχολικών μονάδων και έπονται των σχολικών συμβούλων. Το υπουργείο έκανε πίσω επιλεκτικά στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, αφού πρώτα αναστάτωσε τους πάντες και αφού προηγουμένως διαβεβαίωνε ότι ο σχεδιασμός τους είχε γίνει με πολλή προσοχή και μελέτη αποτελώντας τομή για την εκπαίδευση.
  •  

Tι είναι τράπεζα ;


Προβληματισμός στο Υπ. Οικονομικών με το μέτρο για το αυτόφωρο


Προβληματισμός στο Υπ. Οικονομικών με το μέτρο για το αυτόφωρο
Οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση να οδηγούνται στο αυτόφωρο όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 5000 ευρώ έχουν βάλει σε σκέψεις την ηγεσία του υπουργείου οικονομικών που ψάχνει να βρει τρόπους να κατευνάσει τα πνεύματα.
Όπως επισημαίνεται από το περιβάλλον του Παντελή οικονόμου στόχος του υπουργείου είναι να χτυπήσει την φοροδιαφυγή και εκείνους που χρωστάνε μεγάλα ποσά στο δημόσιο. Δεν αποκλείεται μάλιστα το ενδεχόμενο να υπάρξει ακόμα και «σιωπηρή ανοχή» όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι τις 5000 ευρώ και να μην οδηγούνται τελικά οι πολίτες για τόσο μικρά χρέη στο αυτόφωρο.
Το σίγουρο είναι πως η ανάγκη για έσοδα στα κρατικά ταμεία είναι μεγάλη αλλά αντιλαμβάνονται επίσης πως με την συγκέντρωση μικροποσών η «μαύρη τρύπα» δεν πρόκειται να κλείσει. Παράλληλα δεν επιθυμούν στο υπουργείο οικονομικών να πληρώσουν το μάρμαρο οι «μικροοφειλέτες» του δημοσίου που φτάνουν μόλις τις 15 χιλιάδες σε σύνολο 900.000.