Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011

Η Μυρσίνη Λοϊζου στο Lifo.gr: "Θα κατέθετα τα όπλα αν το έργο του πατέρα μου δεν είχε τέτοια απήχηση."

Γράφει για το μποϊκοτάζ στον Επενδυτή που κυκλοφορεί με cd του Λοϊζου για το οποίο δε δόθηκε άδεια, για την ΑΕΠΙ και τις δισκογραφικές.Χτες στο ποστ "Η μουσική του Λοϊζου δεν έχει ανάγκη κανέναν Επενδυτή" περιγράψαμε το θέμα με την εφημερίδα και τα ασφαλιστικά μέτρα.

Ζήτησα τη γνώμη της Μυρσίνης για να τη βάλουμε στο Lifo.gr και μόλις μου την έστειλε. Δημοσιεύεται πρώτα εδώ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ θα κυκλοφορήσει με δύο CD που τιτλοφορούνται Αφιέρωμα στο Λοΐζο. Όλα περιέχουν κυρίως δεύτερες  εκτελέσεις των τραγουδιών του Λοΐζου από ζωντανές εμφανίσεις διάφορων  ερμηνευτών. Δυστυχώς, η ποιότητα τόσο του ήχου όσο και γενικά της έκδοσης  απέχει μακράν από αυτό που ο πατέρας μου είχε συνηθίσει το κοινό του.

Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω μιας τελικά παράλογης συνθήκης. Η ΑΕΠΙ έχει δώσει εκ των προτέρων άδεια στον Κόσμο του Επενδυτή να τυπώνει  CD  σε προσφορά.  Αυτό το κάνει  χωρίς να ενημερώνει τα μέλη της τα οποία εκπροσωπεί δηλαδή τους συνθέτες και τους στιχουργούς  για τους όρους με τους οποίους δίνει αυτή την άδεια. Και δυστυχώς  σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία  η κίνηση αυτή της ΑΕΠΙ εκθέτει τα μέλη της σε μεγάλο  κίνδυνο.  Έτσι, έχουμε ένα εξαιρετικά πρωτότυπο φαινόμενο μια οικονομική εφημερίδα - ο Επενδυτής  

Αναφορά Τσιαούση για τις εκτός έδρας μετακινήσεις του προσωπικού του ΕΛΓΑ

Την άμεση έκδοση νομοθετικής ρύθμισης, που θα επιτρέπει τις εκτός έδρας μετακινήσεις των γεωπόνων του ΕΛΓΑ, πέραν των 60 ημερών που προβλέπονται από τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε για τον Οργανισμό, ζητά με αναφορά της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη, η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Ελένη Τσιαούση.
Όπως επισημαίνει η βουλευτής, οι καλλιέργειες στο νομό Έβρου έχουν πληγεί από χαλαζόπτωση δύο φορές τον Ιούνιο και Ιούλιο, ωστόσο, επειδή το προσωπικό του ΕΛΓΑ έχει συμπληρώσει το όριο των 60 ημερών στην καταγραφή των ζημιών του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου, δεν μπορεί να προχωρήσει στις επιτόπιες εκτιμήσεις των πρόσφατων καταστροφών στις καλλιέργειες. «Οι παραγωγοί της περιοχής του νομού Έβρου βρίσκονται σε απόγνωση, διότι βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ο κρατικός μηχανισμός να μην μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα προκειμένου να μπορέσουν να αποζημιωθούν», σημειώνει, μεταξύ άλλων, η βουλευτής.

Ένα μικρό βήμα για τον αγωγό από τη Βουλγαρία

Βοήθεια στη βουλγαρική κρατική εταιρεία για την κατασκευή του πολυσυζητημένου αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ενέκρινε η βουλγαρική κυβέρνηση. Βοήθεια που αποτελεί την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση του έργου σε τροχιά υλοποίησης, μετά από τις έντονες επιφυλάξεις που έχουν εκφραστεί, κυρίως για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του αγωγού.
Με την απόφαση αυτή, που λήφθηκε εχθές, το Υπουργικό Συμβούλιο συμφώνησε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κρατικής εταιρίας, μέσω της έκδοσης ομολόγων ύψους 150.000 λέβα που θα αγοραστούν από το Υπουργείο Οικονομικών.

Από τη Θεσσαλονίκη στον Έβρο με ποδήλατο!

Όλα για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας

Ποδηλατική πορεία από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Άρδα του Έβρου διοργανώνει η αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών του δήμου Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη εθελοντών. Στόχος της πορείας η υποστήριξη της διεκδίκησης του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014.

Το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου εθελοντές ποδηλάτες των συλλόγων «Βέλος», «ΠΑΟΚ», «Χίλια Δένδρα», «ΒΑΟ» και «Ηρακλής» θα ξεκινήσουν από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και αφού περάσουν από τη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα θα καταλήξουν στο χώρο του Φεστιβάλ, στον Άρδα.

Εκεί θα επιχειρήσουν εντυπωσιακή είσοδο συνοδευόμενοι από δεκάδες ποδηλάτες των γύρω περιοχών.

http://www.newsbeast.gr