Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

Διαδικασία πρόσληψης 181 Δοκίμων Υπαξιωματικών στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή

Διαδικασία πρόσληψης 181 Δοκίμων Υπαξιωματικών στο Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή
 

 Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, υπέγραψε σήμερα κανονιστική πράξη  για την πρόσληψη 181 Υπαξιωματικών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Μετά τη δημοσίευση της κανονιστικής πράξης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τις επόμενες μέρες με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναυάρχου Κωνσταντίνου ΣΟΥΛΗ, θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός που θα ορίζει τη διαδικασία πρόσληψης και κατάταξης των Δοκίμων Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ 75 ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Αφορά τουλάχιστον 7.000 εργαζόμενους. Προβλέπονται από μετατάξεις ως απολύσεις
Δείτε  σε ποιους φορείς πήγαιναν τα χρήματα των ελλήνων φορολογημένων. Θα ήταν καλό κ. Πάγκαλε να μας λέγατε και ποιοί πολιτικοί εισηγήθηκαν την δημιουργία τους για να «βολέψουν» τον στρατό τους..

Κατηγορηματικός ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή. Το λουκέτο μπαίνει σε 75 φορείς, ενώ μαζί με τις συγχωνεύσεις ο αριθμός θα φτάσει τους 90. Στόχος είναι η κατάργησή τους να έχει γίνει έως τις 5 Αυγούστου, είπε ο υπουργός σημειώνοντας ότι "η κατάργηση αυτή δεν είναι μόνο μέρος της συμφωνίας μας με τους εταίρους, αλλά αποτελεί και στοιχειώδη ενέργεια εκλογίκευσης του κράτους".

Η λίστα των υπό κατάργηση φορέων - Ποιοι οργανισμοί παίρνουν σειρά
.Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής
.Εθνικός Οργανισμός Ερευνας και Τεχνολογίας (Ε.Ο.Ε.Τ)
.Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων (ΕΚΕΔΥ)
.Σταθμός Ελέγχου Κάπρων
.Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού (ΕΚΕΘΕΧ)
.Εργο Πολιτών
.Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ιππασία
.Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων 
 

Το κατοχικό δάνειο


Το κατοχικό δάνειο

Oι χώρες του Άξονα είχαν την ισχύ να εκδίδουν ως κατακτητές χρήμα, πράγμα που έκαναν, ενώ με τη συμφωνία της Ρώμης της 14ης Μαρτίου 1942 συνομολογήθηκε δάνειο για τα επιπλέον των εξόδων κατοχής ποσά που θα έπαιρναν οι αρχές κατοχής από την Τράπεζα της Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα, η Τράπεζα της Ελλάδος υποχρεώθηκε να δανείζει 25 εκατομμύρια μάρκα μηνιαίως στις αρχές κατοχής και για όλη τη διάρκειά της. Το συνολικό ποσό του δανείου εκπεφρασμένο σε δολάρια υπολογιζόταν από τον καθηγητή Άγγελο Αγγελόπουλο σε 3,5 δισ. σε αξίες του 1995. O ίδιος, προσθέτοντας έναν εύλογο τόκο 3%, υπολόγιζε την τότε παρούσα αξία του ποσού αυτού σε 13 δισ. δολάρια. Το δάνειο αυτό, που είναι ξεχωριστό ως απαίτηση από οποιεσδήποτε πολεμικές επανορθώσεις, δεν ξοφλήθηκε έως σήμερα, λόγω της διαίρεσης της Γερμανίας μεταπολεμικά και της έκλειψης του νομικού προσώπου που ήταν υπεύθυνο γι’ αυτό. Κατά καιρούς γίνονταν αναφορές στο δάνειο αυτό, με τις κυβερνήσεις της Oμοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και της Ελλάδας να αποφεύγουν την άμεση ενασχόληση με την εκκρεμότητα. Η μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική πλευρά να επιτύχει οριστική επίλυση του ζητήματος χάθηκε, όταν το 1990 η Γερμανία επανενώθηκε και η συμφωνία 4+2 που παραχώρησε στη Γερμανία τα πλήρη κυριαρχικά της δικαιώματα υπεγράφη ως «Συμφωνία» και όχι ως «Συνθήκη» Ειρήνης. Η Σοβιετική Ένωση συναίνεσε ως μέρος των 4 στη διαδικασία, επειδή της προσφέρθηκαν διμερώς από τη Γερμανία νέα οικονομικά ανταλλάγματα, ενώ η Πολωνία που έσπευσε, αν και μη συμμετέχουσα στους 4+2, να εκφράσει 
 

Οι νέοι του Τυχερού παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους


Πρόσκληση - Κάλεσμα 


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΥΧΕΡΟΥ"

Καλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη ή φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου με την Επωνυμία "ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΥΧΕΡΟΥ", ο οποίος έχει ως σκοπό την διοργάνωση του Φεστιβάλ Νέων Τυχερού να παραβρεθούν στην πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15/07/2011 στην αίθουσα θεάτρου του ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ στο Τυχερό και ώρα 19:30 το απόγευμα.
http://www.facebook.com/event.php?eid=117362658356168

Read more: http://gkatzios.blogspot.com/2011/07/blog-post_2255.html#ixzz1S7T3xkmr

Με τον Γερμανό Πρέσβη Roland Wegener συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης


Με τον Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα Roland Wegener, συναντήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, με τον οποίο συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις για τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων της περιοχής μας με τη Γερμανία.
Ειδικότερα, ο κ. Γιαννακίδης εξέφρασε τη βούληση για ενίσχυση των επαφών και της συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων, του τουρισμού και των μεταφορών, αξιοποιώντας τις υποδομές που υπάρχουν στην Περιφέρειά μας. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν την πρόθεσή τους για μία πολύ καλή συνεργασία στο μέλλον.  
«Αξιοποιήσαμε την παρουσία του Γερμανού Πρέσβη στην περιοχή μας και υπήρξε μία ενδελεχής παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών όπως επίσης ενημέρωση γύρω από τον ρόλο της δικής μας Περιφέρειας στη νέα οικονομία και τη νέα γεωγραφία. Υπάρχει σε επίπεδο εθνικού κράτους ένα τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον από την Γερμανία που αφορά συνδυασμένες μεταφορές στην Περιφέρειά μας, όπου προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο νέο οικονομικό γίγνεσθαι. Ελπίζουμε να δρομολογηθεί άμεσα συνεργασία, ώστε να υπάρξουν απτά αποτελέσματα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.
Ο Γερμανός Πρέσβης από την πλευρά του, επεσήμανε ότι «οι Ελληνογερμανικές σχέσεις βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο, αλλά υπάρχουν δυνατότητες επέκτασης». Παράλληλα αναφέρθηκε στις δυνατότητες της περιοχής και τις υποδομές που υπάρχουν, λέγοντας πως «υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον στο πεδίο των μεταφορών, με μεγάλες γερμανικές εταιρίες οι οποίες θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη».
Η συνάντηση έκλεισε με ανταλλαγή δώρων εθιμοτυπίας.

Δημοσιοποίηση λίστας των Μη Κυβέρνηση Οργανώσεων που έλαβαν δημόσιο χρήμα ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης


Να παραδοθεί στη Βουλή κατάλογος των ΜΚΟ που έχουν χρηματοδοτηθεί από κρατικά και κοινοτικά κονδύλια και να αποσαφηνιστεί ότι τα χρήματα που έλαβαν πήγαν όντως για τον σκοπό για τον οποίον προορίζονταν ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από κορυφαίους Υπουργούς της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, στη σχετική κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει αρχικά ότι «η συντριπτική πλειονότητα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό, πολιτιστικό ή και εκπαιδευτικό έργο, ενώ πολλάκις παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κοινωνική προστασία, στην προώθηση φιλανθρωπικού έργου, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό».

Ωστόσο, τονίζει ότι «σε μεμονωμένες περιπτώσεις, ορισμένες ΜΚΟ έλαβαν χρήματα από τα κρατικά ταμεία ή και την Ευρωπαϊκή Ένωση για δράσεις και δραστηριότητες χωρίς αντίκρισμα» και πως «διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις συγκεκριμένες ΜΚΟ δεν παρήγαν καν έργο». Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζει ότι «θεωρήθηκε κρίσιμο από την Εισαγγελία Εφετών να υπάρξει έλεγχος σε όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν συσταθεί από το 1997 έως σήμερα, με σκοπό να εντοπιστούν όλα τα χρηματικά ποσά με τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί οι ΜΚΟ, είτε από το Δημόσιο είτε από την ΕΕ, καθώς και να ελεχθεί εάν τα χρήματα που τους χορηγήθηκαν διατέθηκαν για τους σκοπούς που προορίζονταν» και πως «θεωρήθηκε κρίσιμο να ελεγχθούν γενικότερα όλες οι δραστηριότητες των ΜΚΟ».