Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Καταβολή ΦΠΑ από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

Ξεκινά η καταβολή έως και σε τρεις δόσεις του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα τίθεται σε εφαρμογή η ρύθμιση του συμψηφισμού του ΦΠΑ που οφείλουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες με οφειλές που έχει το δημόσιο προς αυτούς και αφορούν ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος κ.α. Αυτά προβλέπονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων αυτών που προβλέπονται στο φορολογικό νόμο.
Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι, ο ΦΠΑ που αφορά περιοδικές δηλώσεις οι οποίες υποβάλλονται μετά την 1.07.2011, μπορεί να καταβάλλεται μέχρι και σε τρεις δόσεις, η κάθε μία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ. Με την υποβολή της εμπρόθεσμης περιοδικής δήλωσης (αρχικής ή τροποποιητικής), καταβάλλεται, ως πρώτη δόση, ποσοστό τουλάχιστον 40% του συνολικά οφειλόμενου φόρου, με την προϋπόθεση ότι το ποσό αυτό είναι τουλάχιστον 300 ευρώ.
Το υπόλοιπο ποσό, προσαυξημένο κατά 2%, καταβάλλεται σε δύο ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μέχρι το τέλος του επόμενου και του μεθεπόμενου μήνα. Η κάθε δόση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 300 ευρώ, εκτός από την τελευταία δόση η οποία μπορεί να είναι μικρότερη από 300 ευρώ. Διευκρινίζεται ότι η ρύθμιση αυτή ισχύει για τις εμπρόθεσμες περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και όχι για τις έκτακτες δηλώσεις ΦΠΑ.

Ενδεικτικά είναι τα ακόλουθα παραδείγματα:

Παρατείνεται ο χρόνος αποστολής αιτήσεων για τηn Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη, παρατείνεται ο χρόνος αποστολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στην Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ εκπροσώπων φορέων καθώς επίσης και πολιτών μέχρι την 1η Αυγούστου του 2011.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν την αίτησή τους προς την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, Κακουλίδου1, 69100 Κομοτηνή.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην έδρα της Περιφέρειας, στην Κομοτηνή και στο τηλέφωνο 25313-52108 και 25313-52121.

Υψηλό επίπεδο στο Δημ.Συμβ. Διδυμοτείχου

Μεγάλη ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου (βίντεο)
Σε πολύ έντονο ύφος έκανε παρατήρηση στον πρώην Δήμαρχο Διδυμοτείχου Χρήστο Τοκαμάνη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Τοπαλούδης και τα ντεσιμπέλ ξεπέρασαν τα όρια.
Οι δύο άνδρες διαφώνησαν φωνασκώντας με αφορμή τις παρεμβάσεις του πρώην Δημάρχου την ώρα κατά την οποία μιλούσε γιατρός το θέμα του νοσοκομείου Διδυμοτείχου (θέμα το οποίο θα παρουσιάσει σε νεώτερη ανάρτηση το thraki Νεα).
Εκτός όμως από τη συγκεκριμένη στιγμή ένταση υπήρξε μεταξύ νυν και πρώην Δημάρχου.
Τα βίντεο που ακολουθούν είναι χαρακτηριστικά.


[Πολιτιστικές εκδηλώσεις Δ . Σουφλίου Ναι μεν ..αλλά ..

Ευάγγελος Πουλιλιός – » Ποτέ δεν είπα ότι δεν θα γίνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις
Διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι δεν θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Σουφλίου ο Δήμαρχος Ευάγγελος Πουλιλιός. Επισημαίνει πως ναι μεν θα γίνουν κανονικά εκδηλώσεις στο Τυχερό αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ξοδευτούν χρήματα όπως στο παρελθόν. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνουν οι όποιες εκδηλώσεις με μηδενικό κόστος και με την βοήθεια ιδιωτών. status 94.2 

THRAKINEA.GR

Δημοτική μας παράταξη «ΝΕΑ ΑΡΧΗ»

Νέα Ορεστιάδα 14/07/2011
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με την έναρξη της νέας δημοτικής θητείας, η δημοτική μας παράταξη «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» έχει αποφασίσει να ασκεί εποικοδομητική αντιπολίτευση. Θα αναδεικνύει τα λάθη και τις παραλήψεις της δημοτικής αρχής, θα είναι καταπέλτης σε επιλογές που ζημιώνουν την περιοχή, θα είναι όμως αρωγός στις θετικές προτάσεις της και βέβαια θα παίρνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες όταν πρόκειται για το όφελος των δημοτών.
Στα πλαίσια λοιπόν της ενημέρωσης – πληροφόρησης των δημοτών, αποφασίσαμε την έκδοση ενός εντύπου (εφημερίδας) για να καταγράφουμε, τα τεκταινόμενα στο δήμο και τις τοποθετήσεις - παρεμβάσεις μας, μιας και σταμάτησε η ζωντανή μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων από την δημοτική τηλεόραση.
Ταυτόχρονα θα καταγράφουμε και θα αναδεικνύουμε τις πρωτοβουλίες μας, οι οποίες θα είναι συχνές και στοχευμένες, προβάλλοντας συνεχώς τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.
Την εφημερίδα μπορεί κάποιος να διαβάσει ηλεκτρονικά (όλο το πρώτο τεύχος) στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Μεγάλες ποσότητες ληγμένων πυρομαχικών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα δημοσιεύματα αλλά και σχετικές πληροφορίες, σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας μας, υπάρχουν εν αποθηκεύσει ληγμένα πυρομαχικά των Ενόπλων Δυνάμεων όπως, πύραυλοι «Νίκη» της Πολεμικής Αεροπορίας, βλήματα διαφόρων διαμετρημάτων του Πολεμικού Ναυτικού, νάρκες διαφόρων τύπων του Στρατού Ξηράς και πιθανόν άλλου τύπου πυρομαχικά. Τα επικίνδυνα αυτά πυρομαχικά θα έπρεπε να έχουν ήδη καταστραφεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
          Επειδή η διατήρησή τους όπως είναι ευνόητο, εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια του προσωπικού και των εγκαταστάσεων.
                Επειδή καταλαμβάνουν χώρους σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί επ’ ωφελεία των Ενόπλων Δυνάμεων.
 Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
1.       Εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες, για ύπαρξη χιλιάδων τόνων  ληγμένων πυρομαχικών και σε τι έκταση υφίσταται το πρόβλημα; Ποιές είναι οι συνθήκες φύλαξης και διατήρησής τους και εάν αυτές είναι σύμφωνες με τα διεθνή πρότυπα;

Έρχεται η ΣΑΤΑ στους Δήμους.Πόσα παίρνουν οι Δήμοι του Έβρου

"Λεφτά με το σταγονόμετρο" θα πάρουν και οι Δήμοι από το Υπουργείο Εσωτερικών.Η περίφημη ΣΑΤΑ που την ανέμεναν "ως μάνα εξ ουρανού" για να κλείσουν κάποιες τρύπες οι Δήμοι και να πληρώσουν προηγούμενες οφειλές θα έρθει αλλά "με γέυση μόνο χρημάτων".Διαβάζοντας το έγγραφο που απέστειλε ο Γενικός Διευθυντής του Τπουργείου Εσωτερικών Θ.Οικονόμου προς το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, βλέπουμε τις πιστώσεις που θα πάρουν οι Δήμοι και οι οποίες δεν φθάνουν ούτε για αγορά ειδών υγιεινής!!!Τι λέει η απόφαση για τους Δήμους του Έβρου;Κρατηθείτε και διαβάστε τα ποσά.

Δήμος Αλεξανδρούπολης-843.383 ευρώ
Δήμος Σαμοθράκης-53.421 ευρώ
Δήμος Σουφλίου- 303.413 ευρώ
Δήμος Διδυμοτείχου-335.338 ευρώ
Δήμος Ορεστιάδος-548.238 ευρώ

Για όσους ξέρουν από νούμερα τα παραπάνω χρήματα δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες, του σήμερα και πολύ περισσότερο του χθες.Περιμένουμε αντιδράσεις από τους τοπικούς μας άρχοντες, αλλά και από τους προμηθευτές που ζούσαν με το όνειρο να έρθει η ΣΑΤΑ για να πληρωθούμε και να δούμε αισιόδοξα το μέλλον μας!

http://www.faros24.gr

Για μερική αδυναμία πληρωμών μιλάει ο Γ. ΠαπανδρέουΣτο ενδεχόμενο μιας προσωρινής αδυναμίας πληρωμών αναφέρεται ο Γ. Παπανδρέου σε δηλώσεις του στη γερμανική έκδοση των Financial Times, μόλις 24 ώρες μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησής του περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας».
Οπως προκύπτει από το σχετικό δημοσίευμα των Financial Times Deutschland και τη μετάφραση που απέστειλε αργά το βράδυ της Τετάρτης το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Γ. Παπανδρέου αναφέρεται σε μια μερική αδυναμία πληρωμών, που κατά τον ίδιο δεν θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από 15 ημέρες. "Θεωρητικά μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, προκαλώντας έτσι πολύ μεγαλύτερη ζημιά" δηλώνει ο πρωθυπουργός.

Σε αντίθεση με μέλη των κυβερνήσεών του που στο παρελθόν έχουν τοποθετήσει την ημερομηνία επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίου είτε το 2011 (παλαιότερα) είτε το 2012 (πιο πρόσφατα) ο Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται επιφυλακτικός. Οπως σημειώνεται και στο δημοσίευμα ο Ελληνας πρωθυπουργός "αρνήθηκε να δώσει μια ημερομηνία-στόχο για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές" προσθέτοντας πως προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στη διαμόρφωση -από το ΔΝΤ και την Ε.Ε.- του 2ου προγράμματος βοήθειας προς τη χώρα μας.  «Όσο πιο αποφασιστικά δοθεί τώρα το μήνυμα ότι λαμβάνεται μέριμνα για το πρόβλημα, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην αγορά» δηλώνει.
e-net

Από13 – 24 Ιουλίου το 20ο Φεστιβάλ βιβλίου Αλεξανδρούπολης


Ανοίγει σήμερα, στην παραλία της Αλεξανδρούπολης, το 20ο Φεστιβάλ βιβλίου, το οποίο διοργανώνουν τα βιβλιοπωλεία της πόλης σε συνεργασία με την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου. Οι φίλοι του βιβλίου, μέχρι τις 24 Ιουλίου, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων, να συζητήσουν με συγγραφείς αλλά και να παρακολουθήσουν τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής του Εικαστικού Συλλόγου Έβρου αλλά και έκθεση νέων ανεξάρτητων δημιουργών.

Ιντζεπελίδου «Πρέπει να σταματήσουμε την οικονομική αιμορραγία του παραεμπορίου στον Έβρο»


Το παράνομο εμπόριο το οποίο ανθεί στον Έβρο και αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα για την οικονομία της χώρας μας, ιδιαίτερα στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε, πρέπει να παταχτεί στο μέτρο του δυνατού, με συστηματικούς ελέγχους και την συνεργασία  όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς  οι οποίοι συμμετείχαν σε σύσκεψη για το παράνομο εμπόριο, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με πρωτοβουλία της επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέοι Επαγγελματικοί Ορίζοντες» κ Ελένης Ιντζεπελίδου.
Όπως τονίστηκε, το φαινόμενο αυτό πλήττει ιδιαίτερα έντονα την τοπική οικονομία και την επιχειρηματικότητα της περιφέρειας με αυξητική συνεχώς τάση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι νόμιμοι και τυπικοί επαγγελματίες να καλούνται να ανταγωνιστούν με άνισους όρους, εκείνους οι οποίοι κερδοσκοπούν παρανόμως εις βάρος του συνόλου.«Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε όλο αυτόν τον κόσμο που έρχεται και παίρνει το ζεστό χρήμα του νομού μας να φεύγει έξω, ήδη αιμορραγούμε προς Τουρκία και Βουλαγρία», ανέφερε στην ΕΡΑ της Νέας Ορεστιάδας η κ Ιντζεπελίδου υπογραμμίζοντας ότι, «θα πρέπει να σταματήσουμε αυτήν τουλάχιστον την οικονομική αιμορραγία του παρεμπορίου».
ερτ

Αμερικάνικη πρόταση για την ΕΝ.ΚΛΩ.


Πρόταση για την εξαγορά της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας από μεγάλο αμερικανικό fund δέχτηκε στα μέσα Μαΐου η διοίκηση της εταιρείας, με στόχο να υλοποιήσει το business plan που είχε εκπονηθεί πριν από ένα χρόνο. Εάν ευοδωθούν οι σχετικές συζητήσεις με τις τράπεζες, τότε οι Αμερικανοί επενδυτές θα εξαγοράσουν την ΕΝ.ΚΛΩ. και θα θέσουν σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που είχε προετοιμαστεί για να μπορέσει να επιβιώσει η εταιρεία.
Την ίδια στιγμή θα γίνει πράξη το σχέδιο εισόδου στην αμερικανική αγορά με τη συλλογή ενδυμάτων «Stevi Ritch». Τα παραπάνω έθεσε προς έγκριση στην χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των Μετόχων ο πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της ΕΝ.ΚΛΩ.κ Ιωάννης Μουσουλίδης.
ert