Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης τίμησε τους αθλητές των Special Olympics

Άρης Γιαννακίδης: «Οι αθλητές των Special Olympics 
βραβεύονται καθημερινά στον στίβο της ανθρωπιάς και της ζωής»

Σε  μια λιτή τελετή που έλαβε χώρα στο κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή, βραβεύτηκαν συμβολικά από τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, οι αθλητές και οι προπονητές της περιοχής μας που συμμετείχαν στους Special Olympics και κατέκτησαν μετάλλια.
«Είναι τα παιδιά που όχι μόνο πήρανε τα μετάλλια στους συγκεκριμένους αγώνες, είναι τα παιδιά που βραβεύονται στην καθημερινή τους ζωή», τόνισε ο κ. Γιαννακίδης. Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχης ανέφερε «θέλω να συγχαρώ και να εκθειάσω την πρωτοβουλία που πήρανε κυρίως οι δάσκαλοι, να βρούνε και να εντοπίσουνε αυτά τα παιδιά, να τα απεγκλωβίσουν από τις οικογένειες τους και μέσα από μια χρόνια διαδικασία κοινωνικοποίησης, να τα καταστήσουν ενεργούς πολίτες, οι οποίοι όχι μόνο να βραβεύονται όχι μόνο στον αθλητικό στίβο, αλλά να βραβεύονται καθημερινά στον στίβο της ανθρωπιάς και της ζωής».
Οι αθλητές της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που διακρίθηκαν στους Special Olympics, είναι οι εξής:
Έβρος

Σε 3 δόσεις ο ΦΠΑ από τέλη Ιουλίου


Σε 3 δόσεις θα μπορούν να καταβάλλουν τον ΦΠΑ επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, από το τέλος Ιουλίου, καθώς το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιεί τη σχετική διάταξη του νόμου.
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, από τις 14 Ιουλίου τίθεται σε λειτουργία η σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή στο taxinset, που θα επιτρέπει την καταβολή του ΦΠΑ σε τρεις δόσεις, ενώ εντός ημερών θα εκδοθεί και η σχετική απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών.
Η πρώτη εφαρμογή του μέτρου θα αφορά στο β΄ τρίμηνο του 2011 και το μήνα Ιούνιο για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν, οι επιτηδευματίες θα μπορούν να καταβάλλουν το 40% της οφειλής ΦΠΑ με την κατάθεση της δήλωσης, το 30% τον επόμενο μήνα και το υπόλοιπο 30% τον μεθεπόμενο.
Περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ
Το μέτρο θα διευκολύνει επιχειρήσεις και επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας λόγω της κρίσης και τα οποία αναγκάζουν μεγάλο αριθμό από αυτούς να μην υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.
Δεδομένου ότι μέχρι τώρα δεν γινόταν δεκτή η περιοδική δήλωση ΦΠΑ αν δεν εξοφλείτο ο φόρος στο 100%, εκφράζεται η ελπίδα ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, για τη φορολογική περίοδο του α΄ τριμήνου του 2011, δεν υπέβαλαν δήλωση ΦΠΑ 215.000 με βιβλία Α και Β κατηγορίας, επί συνόλου 750.000.
Επίσης, δεν υπέβαλαν περιοδικές ΦΠΑ 24.000 μεγάλες επιχειρήσεις με βιβλία Γ Κατηγορίας τον Φεβρουάριο και 23.000 επιχειρήσεις τον Μάρτιο.
www.kathimerini.gr

Σχεδίασε το δικό σου Τ-shirt


Ψευτιά και εξαπάτηση

ΤΟ μεγάλο κανόνι για τη χώρα θα ακουστεί όταν ανοίξει ο φάκελος των δήμων. Ο περιλάλητος «Καλλικράτης» θα αποδειχτεί μια σαπουνόφουσκα, που όχι μόνο δεν έλυσε τα προβλήματα των δήμων, αλλά κουκούλωσε όλη την οικονομική βρωμιά τους, δεν προέβλεψε τίποτα ουσιαστικό για την επιβίωσή τους, οδήγησε σε απόλυση εκείνους που πραγματικά δούλευαν και έδωσε μια πρόσκαιρη εκλογική νίκη στο ΠΑΣΟΚ. Ελληνικά πολιτικά μικρονοϊκά κατασκευάσματα
 
 
 
Του Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΕΤΡΑΔΗ από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της 11/7/2011

“Έφτασε η ώρα της κρίσεως” Δραματική επιστολή του ΓΑΠ στον Γιουνκέρ


Image
Με μια δραματική σε ύφος επιστολή του ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απευθύνεται στον επικεφαλής του Eurogroup Jean Claude Juncker,εν όψει τον αποφάσεων του οργάνου, ζητώντας από την Ευρώπη να πάρει τις σωστές αποφάσεις για να μην κινδυνεύει από νέες παγκόσμιες αναταράξεις στις αγορές. Ο Παπανδρέου κάνει λόγο για “την ώρα της κρίσεως” επισημαίνοντας ότι η μετάβαση από κρίση σε κρίση είναι μια επιλογή που η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να αντέξει.”Πληρώνουμε τον υπερβολικό πειραματισμό και τη σύγχυση” γράφει ο Πρωθυπουργός και ζητά πλέον αποτελεσματική λύση που “θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση για υποστήριξη του φιλόδοξου προγράμματος αλλαγών της Ελλάδας και για παροχή της απαραίτητης ρευστότητας για το νέο πρόγραμμα”.

Η επιστολή του Πρωθυπουργού:

“Αγαπητέ Jean Claude

Επίτρεψέ μου να εκφράσω για ακόμα μία φορά την εκτίμησή μου για την αδιάλειπτη ενασχόληση και βοήθειά σου στην αντιμετώπιση της κρίσης μας.

Σε τούτες τις δύσκολες ώρες, στάθηκες στο πλευρό της Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή, έχουμε όλοι αντιληφθεί ότι αυτή η κρίση αποτελεί κρίση του κοινού μας ευρωπαϊκού σπιτιού.

Ευρωπαϊκή Λύση στο Χρέος; Arrivederci Roma!


"Ce sta 'na leggenda romana, legata a 'sta vecchia fontanaper cui se ce butti un soldinocostringi er destino a fatte tornà..."

"Υπάρχει ένας μύθος στη Ρώμη, που λένε γι' αυτό το παλιό συντριβάνι, αν ρίξεις μια δεκάρα, η Μοίρα πίσω θα σε ξαναφέρει...". (παλιό τραγουδάκι του '50)

Εδώ είμαστε πάλι φοβερέ αναγνώστη μου! Πίσω στα παλιά. Τι κι αν γράφτηκαν τόσα και τόσα άρθρα, τι κι αν έγιναν τόσες και τόσες συσκέψεις τεχνοκρατών, πολιτικών, πανεπιστημιακών, αγανακτισμένων. Η κρίση χρέους είναι εδώ! Και όπως μας λέει το τραγουδάκι:"αν ρίξεις μια δεκάρα, η Μοίρα πίσω θα σε ξαναφέρει..." όχι όμως απλώς για να ξαναδείς τη Φοντάνα Ντι Τρέβι, αλλά για να ρίξεις κι άλλα χρήματα γιατί όπως βλέπεις η μια δεκάρα δε φτάνει!

Τα ίδια έπαθε και η Ευρώπη! Έριξε μια δεκαρούλα στο δίχως πάτο βαρέλι του χρέους και μαζί έκανε και μια ευχή κλείνοντας τα ματάκια της, να μην ξαναζήσει τέτοιο εφιάλτη. Η μια δεκαρούλα όμως δεν έφτασε. Και τώρα θα ξαναζήσει πιο άγρια, πιο βίαια και πιο βαθιά την κρίση του χρέους με "όχημα" αυτή τη φορά την γείτονα Ιταλία! Εμείς βεβαίως σου λέγαμε...εδώ! Γενικώς διάβαζε, κάνει καλό! Ειδικώς, το game είναι τόσο μεγάλο που κανείς δεν είναι "too big to fail"! Και ποιο είναι το game; Μα πάλι τα ίδια θα λέμε; Τάχω γράψει τόσες φορές. Θα σου πω μόνο τα συμπεράσματα σήμερα για να είσαι ενήμερος κι άμα θέλεις λεπτομέρειες, απλά διάβασε τι γράφαμε όλο τον προηγούμενο χρόνο και λίγο πιο πριν!

Που πάει λοιπόν το πράγμα:

Η προεδρία της Επιτροπής Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Η έδρα στην Καβάλα


Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας της Συνέλευσης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR), εκλέχτηκε με συντριπτική πλειοψηφία ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Δαμιανίδης Παύλος, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στη Βάρνα της Βουλγαρίας στις 8 και 9 Ιουλίου 2011.
Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν πολιτικοί εκπρόσωποι Περιφερειών από όλες τις Παρευξείνιες χώρες.
«Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η Προεδρία της Επιτροπής των Περιφερειών Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας καθώς σηματοδοτεί τον ηγετικό ρόλο που έχει η Περιφέρεια μας στην διακρατική και διασυνοριακή συνεργασία αλλά και στην ανάπτυξη και στην ανάδειξη της δυναμικής και της αναπτυξιακής δυνατότητας που έχουν οι Περιφέρειες των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Δαμιανίδης, και συνεχίζοντας, «η ηγεσία της Επιτροπής αυτής είναι μεγάλη πρόκληση για το έργο που έχουμε να επιτελέσουμε σε μια περιοχή ευαίσθητη και αλλά και πολύ σημαντική με εύρος από την Ελλάδα ως την Ουκρανία…Καταφέραμε να αναδείξουμε την Περιφέρεια μας κέντρο των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας».
Μετά την εξέλιξη αυτή και με απόφαση του νέου Προέδρου, η έδρα της Επιτροπής επιστρέφει στην Καβάλα.