Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Al tsantiri politics

του Γαλαξιάρχη

Διώξτε τα τσαντίρια από το Σύνταγμα. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα του Τρίτου Κόσμου
Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, υπ. Δικαιοσύνης, 8/7/2011
Ένας ακόμη ιδιοκτήτης κοινοβουλευτικού εδράνου (από το ’81 βουλευτής), ανύπαρκτος παραγοντίσκος και εκπρόσωπος του απύθμενα βαθέως πασοκισμού, καβαλίκεψε το άρμα του διορισθέντα εξουσιαστή και κουνά το δάκτυλο ωσάν την πύρινη ρομφαία του Αρχάγγελου.

Για να ακολουθήσει ο παγκοσμίως άγνωστος διάδοχος της Άντζελας του Τόλη, προσθέτοντας και τον απαραίτητο ρατσιστικό τόνο, ώστε να πληροί τις προδιαγραφές του νεοπασοκικού πολιτικού πολιτισμού:
Τα τσαντίρια δεν συνάδουν με την αισθητική του Έλληνα
Γιώργος Νικητιάδης, υφ. Τουρισμού, 9/7/2011
Σε όλη τη διάρκεια της 21μηνης διακυβέρνησης και σταδιακά μεταλλασσόμενης ολιγαρχίας του ΠΑΣΟΚ, πυκνώνουν οι ανανήψαντες ζιβαγκοφόροι, οι νεοφώτιστοι μεσσιανιστές, οι αναμορφωμένοι εργατοπατέρες, οι εκσυγχρονισμένοι παλαιοσοσιαλιστές, οι εθνικόφρονες πατριδοπώλες, οι διανοητές του αρχοντοχωριατισμού και οι πραίτορες της αντεξουσίας. Όλος αυτός ο συρφετός της υπερτριαντάχρονης δημαγωγίας, ενός μόνιμα αρριβίστικου κομματικού μορφώματος που λατρεύει την εξουσία όσο και τα πιασάρικα λαϊκίστικα τσιτάτα της πλατείας αλλά και του πεζοδρομίου.

Τα τσαντίρια της κομματοκρατίας 

Έως τις 20 Ιουλίου οι βάσεις Σύμφωνα με δήλωση της υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου, φέτος οι βάσεις εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση θα ανακοινωθούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, και συγκεκριμένα μέσα στο επόμενο 10ήμερο.
Επιπλέον, η κ. Χριστοφιλοπούλου ανακοίνωσε ότι θα γίνουν τελικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι τομείς όπως η αυτοτέλεια, η λογοδοσία, η αξιολόγηση και η εξωστρέφεια των ιδρυμάτων δεν θα αλλάξουν.
«Δεν είναι δημοκρατία αυτό που ζούμε σήμερα σε ό,τι αφορά στην εκλογή των πρυτάνεων», τόνισε η υφυπουργός και σημείωσε ότι για να εκλεγεί κάποιος πρύτανης πρέπει να έρθει σε συναλλαγή με τους φοιτητές και τις παρατάξεις.

«Μη νομίζετε ότι θα έχουμε χρήματα φέτος για να διορίσουμε όσους εκπαιδευτικούς διορίσαμε πέρυσι», υπογράμμισε η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Επεσήμανε ότι πρέπει να λυθούν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα με τις ώρες διδασκαλίας των καθηγητών που είναι ήδη διορισμένοι.

Mείωση των επισκεπτών των Μουσείων κατά 26,5%

EΡΕΥΝΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ: ΜΑΡΤΙΟΣ 2011
Σύμφωνα με την Έρευνα Κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Κατά το μήνα Μάρτιο 2011 παρουσιάστηκε μείωση των επισκεπτών των Μουσείων σε ποσοστό 26,5%, καθώς και μείωση των εισπράξεων κατά 27,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.
Στους αρχαιολογικούς χώρους αντίθετα παρατηρούμε αύξηση των επισκεπτών κατά 12,4% καθώς και αύξηση των αντίστοιχων εισπράξεων σε ποσοστό 16,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010 (Πίνακας 1).
Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011 παρατηρούμε μείωση 24,3% στους επισκέπτες των Μουσείων καθώς και μείωση 26,8% τις εισπράξεις σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.


Βράβευση αθλητών Special Olympics


Αύριο Τρίτη 12 Ιουλίου 2011 στις 10:00 πμ, στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή (Κακουλίδου 1), ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών της ΑΜ-Θ, θα τιμήσει συμβολικά τους διακριθέντες αθλητές από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας, που κέρδισαν μετάλλια στους πρόσφατους αγώνες των Special Olympics στην Αθήνα.

Πολύνεκρο τροχαίο στην Κομοτηνή

Τροχαίο με 9 νεκρούς και 5 τραυματίες εκ των οποίων οι δύο σοβαρά σημειώθηκε πριν από λίγο στον ανατολικό κόμβο της Κομοτηνής ...

Οδυσσέας ...

http://images.tanea.gr/assetservice/Image.ashx?c=14503173&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=600&h=
Στο διάγγελμα του για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης ο Γ. Παπανδρέου αναφέρει:
"...Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό. Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά.
Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας, αλλά με μια νέα συλλογική συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι..." 
 
Σχόλιο αναγνώστη της Ναυτεμπορικής επί του διαγγέλματος:
"Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον Γ. Παπανδρέου ότι και ο Οδυσσέας ήξερε το δρόμο για την Ιθάκη αλλά του πήρε 10 χρόνια για να φτάσει. 
ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ οι άλλοι πέθαναν στην διαδρομή."

Όλγα Ρενταρή: «Ήταν σοκ. Ηλικιωμένοι με έβριζαν και μου πέταγαν πέτρες, γιαούρτια και αυγά»


Δύο φορές σε διάστημα μιας εβδομάδας έπεσε θύμα επιθέσεων "αγανακτισμένων" η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή, η οποία εκλέγεται για πρώτη φορά, γράφει σήμερα ο Ν. Χασαπόπουλος στο «Βήμα της Κυριακής». Από την ημέρα που ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο η κυρία Ρενταρή δεν έχει πάει στην εκλογική της περιφέρεια. Οι κόρες της είναι αυτές που ανησύχησαν περισσότερο και την προέτρεψαν να αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις, να προσέχει πλέον πού πάει και σε ποιες εκδηλώσεις συμμετέχει. 

Η ίδια μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» δηλώνει ιδιαίτερα σοκαρισμένη και συγκλονισμένη: «Τα παιδιά μου, η Μυρτώ, 25 χρόνων και η Ιόλη, 23 χρόνων, έγιναν τώρα με αυτές τις καταστάσεις η… μαμά μου» τονίζει χαρακτηριστικά και αφηγείται τη στιγμή της επίθεσης...»

«Περικύκλωσαν το βουλευτικό μου αυτοκίνητο και άρχισαν να μου πετούν πέτρες, γιαούρτια, αυγά και μπουκάλια με νερό. Ένας μάλιστα είχε και μία ντουντούκα και την έβαζε στο αυτί μου και με εξύβριζε με τον χειρότερο τρόπο και χειρονομούσε εναντίον μου» τονίζει η κα Ρενταρή.

«Εγώ, που τίποτα δε με φοβίζει, έπαθα σοκ εκείνη την ημέρα. Και ξέρετε γιατί; Γιατί όλοι αυτοί που με προπηλάκιζαν ήταν άτομα ηλικίας πάνω από 60 ετών. Φαίνονταν “αγανακτισμένοι”,δεν είδα ούτε έναν κουκουλοφόρο ούτε έναν μασκοφόρο ούτε τίποτε… Ήταν ηλικιωμένοι, το καταλαβαίνετε; αυτοί που μας πετούσαν τα αυγά και τα γιαούρτια. Αυτό ήταν το τραγικό», καταλήγει η βουλευτής Έβρου…

Πηγή: Εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ- alexpolisonline

Κοινές περιπολίες Ελλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών σε παραλίες της βόρειας ΕλλάδαςΚείμενο κανόνων που θα διέπουν κοινές περιπολίες Ελλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών στη Βόρεια Ελλάδα θα υπογράψουν το πρωί της Δευτέρας στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου και ο Βούλγαρος γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και αρχηγός της αστυνομίας της χώρας του Γκαλίν Γκεοργκίεφ.

Στο πρόγραμμα των κοινών θερινών περιπολιών θα συμμετέχουν συνολικά έξι Βούλγαροι αστυνομικοί, οι οποίοι θα περιπολούν ανά δύο, μαζί με ισάριθμους Έλληνες συναδέλφους τους, κυρίως στη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα, όπου συχνάζουν πολλοί τουρίστες από τη γειτονική χώρα.

Οι Βούλγαροι αστυνομικοί θα είναι ένστολοι, αλλά όχι ένοπλοι. Στόχος είναι να μεσολαβούν σε τυχόν περιστατικά στα οποία εμπλέκονται ομοεθνείς τους, αλλά και να τους εξυπηρετούν σε ζητήματα όπως απώλειες εγγράφων κ.λπ.

Οι κοινές θερινές περιπολίες αποτελούν συνέχεια αντίστοιχου προγράμματος που εφαρμόστηκε το χειμώνα, με τη συμμετοχή Ελλήνων αστυνομικών σε περιπολίες στο τουριστικό κέντρο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.
Newsroom ΔΟΛ

Οι άνθρωποι του Καστελλόριζου

Δημοσιεύουμε το παρακάτω , επειδή κάποιοι άνθρωποι μας εμπιστεύτηκαν και μας το ζήτησαν , με χαρά ανταποκρινόμαστε ..

 Ν. Λυγερός
Το Καστελλόριζο δεν είναι μόνο ένα νησί. Οι κάτοικοι του δεν είναι ούτε άγνωστοι , ούτε αγνοούμενοι, όπως πιστεύουν μερικοί ειδικοί που είναι έτοιμοι να τους θυσιάσουν για να λύσουν με εύκολο τρόπο προβλήματα διαπραγματεύσεων. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα δεν λειτούργησε ποτέ με αυτόν τον τρόπο με τους δικούς της. Δεν είναι η Ελλάδα που θυσιάζει τους ανθρώπους της , αλλά αυτοί που συνειδητά θυσιάζονται γι' αυτήν, διότι ξέρουν ότι είναι ο μοναδικός τρόπος που υπάρχει για να μην πεθάνει. Το Καστελλόριζο, αν είναι ακόμα ζωντανό, είναι μόνο και μόνο διότι οι άνθρωποί μας το κρατούν ζωντανό με την παρουσία τους. Πάντα δίναμε, δίνουμε και θα δίνουμε σημασία στους ανθρώπους μας, διότι είναι οι μόνοι ικανοί ν' αντέξουν μέσα στον χρόνο την κυριαρχία του χώρου. Αν ο λαός έχει τόσο μεγάλη ιστορία, είναι επειδή ζει με την ιστορία λόγω του χρόνου. Κατά συνέπεια, δεν πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο στο χώρο και στο νησί, αλλά περισσότερο ακόμα στους ανθρώπους. Κι αν μερικοί πιστεύουν ότι είναι για συναισθηματικούς λόγους και μόνο, λες κι αυτό να είναι αρνητικό, αρκεί να εξετάσουν τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης όσον αφορά στο θέμα της οικονομικής δραστηριότητας. Επιπλέον, αν εξετάσουμε το παράδειγμα των Θερμοπυλών δεν είναι η Ελλάδα που τις βοήθησε, αλλά αυτές που βοήθησαν την Ελλάδα λόγω των ανθρώπων που αντιστάθηκαν. Το Καστελλόριζο δεν είναι ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής είναι πρώτα από όλα ανθρώπινο. Αν δηλώνει παρουσία μέσα στο χρόνο δεν είναι τυχαίο και οφείλεται στους ανθρώπους που το πόνεσαν. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τα τερτίπια και τα διπλωματικά τεχνάσματα των γειτόνων, η ουσία είναι άλλη και δεν αφορά το Αιγαίο ή τη Μεσόγειο, πράγμα το οποίο λύνεται παρεμπιπτόντως με τις διεθνείς συμβάσεις και τις συνθήκες, αλλά ο ελληνισμός και το Ευρωπαϊκό πλαίσιο. Το Καστελλόριζο με την ιστορία του ανήκει στο πρώτο και με τη δράση του ανήκει στο δεύτερο. Το Καστελλόριζο δεν είναι απλώς ένα σύμβολο, αλλά ένα σημείο αναφοράς της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της δικής μας.