Κυριακή, 10 Ιουλίου 2011

... Χίλιες Λέξεις ...

thumb

Το Ποντίκι

Το Οικοτουριστικό Κέντρο Τυχερού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ.


Είναι μια όαση στην έρημο της επαρχίας, τόπος άθλησης και άσκησης για κάθε ηλικία, τοπίο ιδιαίτερης ομορφιάς και κατοικία σπάνιων πτηνών. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τα τελευταία χρόνια, η λίμνη και το Οικοτουριστικό κέντρο μας, κινδυνεύουν από τη ρύπανση των αλιέων, των αθίγγανων, των αλλοδαπών, αλλά και ημών των ιδίων, των κατοίκων του Τυχερού.
Πρώτοι εμείς, ας δείξουμε τον τρόπο!
  • Να ρίχνουμε τα απορρίμματά μας, όχι όπου τύχει, αλλά στο πλησιέστερο καλάθι.
  • Να μη ρίχνουμε μπάζα και σκουπίδια στον περιβάλλοντα χώρο.
  • Να χρησιμοποιούμε ελεύθερα τους ξύλινους τραπεζόπαγκους, αλλά να τους αφήνουμε καθαρούς.
  • Να ειδοποιούμε την αστυνομία όταν βλέπουμε παράνομους κατασκηνωτές (αθίγγανους), οι οποίοι δυστυχώς δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις και άρα ο μοναδικός τρόπος απαλλαγής από τα απορρίμματά τους, είναι η απομάκρυνσή τους από τον χώρο.
  • Να διδάξουμε στα παιδιά μας ότι ο καθένας μας έχει ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον. Η παιδική χαρά, οι όχθες της λίμνης, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, πρέπει να συντηρούνται καθαρά και περιποιημένα και γι’αυτό χρειάζεται όλοι μας να βάλουμε ένα χεράκι!
Να μην περιμένουμε τα πάντα από τη δημοτική αρχή! Πρώτα εμείς, έπειτα οι δημοτικές υπηρεσίες και οι δύο μαζί σε αγαστή συνεργασία, να κάνουμε επιτέλους ένα ΚΑΘΑΡΟ ΧΩΡΙΟ!

Green Team ΤΥΧΕΡΟΥ*

*Η ομάδα μας, πρόσφατα έκανε «Επίθεση Καθαριότητας» στο Οικοτουριστικό Κέντρο και περιμένει κι από εσάς την ενεργή συμμετοχή σας στην ομάδα ή τη στήριξή σας, τηρώντας τους στοιχειώδεις κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι κάτοικοι θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο τον τόπο τους και το μέλλον των παιδιών τους.


Μεγαλειώδης σε πλήθος και παλμό ήταν η εκδήλωση που διοργανώθηκε την Παρασκευή 8-7-2011 στην παραλία της Ιερισσού.
Πολίτες απ' όλη την Χαλκιδική αλλά και αντιπροσωπείες φορέων από τον Έβρο διαδήλωσαν με πάθος την αγανάκτησή τους για την αδειοδότηση της καταστροφικής και λαθραίας χρυσοθηρίας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν η επιτροπή αγώνα Ορμύλιας, η επιτροπή αγώνα Πολύγυρου, η Οικολογική Εταιρεία Έβρου, ο Σύλλογος Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Ιερισσιωτών Θεσσαλονίκης, η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Μίκη Θεοδωράκη ΣΠΙΘΑ, οι νομαρχιακές επιτροπές του ΚΚΕ, του Συνασπισμού και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ο υπουργός που πούλησε όλη την Ελλάδα στο ΔΝΤ έρχεται τώρα, από το νέο του πόστο, να καταστρέψει οικονομικά και περιβαλλοντικά την Χαλκιδική, ξεπουλώντας την στα...

Νεκρός , φαντάρος στο Διδυμότειχο


Φαντάρος νεκρός σε τροχαίο στο Διδυμότειχο
Το Σάββατο το βράδυ ήταν μοιραίο για έναν 19χρονο φαντάρο από την Καλαματά. Ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στο βόρειο κόμβο του Διδυμοτείχου.
Ήταν πριν τις 23:00 δύο αυτοκίνητο συγκρούστηκαν σφοδρά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις φαντάροι παραβίασε στοπ με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σ’ αυτό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε αστυνομικός. Ο νεκρός φαντάρος καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Ένας στρατιώτης τραυματίστηκε σοβαρά, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του και ελαφρύτερα οι δύο άλλοι επιβάτες.

Εθελοντική Αιμοδοσία

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011 και από τις 9.00’ το πρωί θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ Σουφλίου. Καλούνται όλοι οι υγιείς πολίτες να διαθέσουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους για να βοηθήσουν τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ – ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ – ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙΓΙ’ ΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΔΙΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΓΙΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ