Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Βενιζέλος: ''Θα εξεταστούν αρμοδίως'' τα δάνεια για επιχειρήσεις στη Θράκη.

2d4541730ef12a0e.jpg
Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αυτών την 31.12.2011.
 
«Θα εξεταστεί αρμοδίως» δεσμεύεται ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος για το αίτημα ρύθμισης των οφειλών των δανείων επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν στους νομούς Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου εφόσον οι νομοί αυτοί εμφανίζουν έντονα διαρθρωτικά και αναπτυξιακά προβλήματα.

Σχετικό έγγραφο του υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρη Παπουτσή ο οποίος έχει επισημάνει στην κυβέρνηση ότι οι Τράπεζες είναι απρόθυμες να υλοποιήσουν υπουργική απόφαση για την επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων. Ο βουλευτής έχει επίσης καταγγείλει ότι το υπουργείο Οικονομικών επιχείρησε μονομερή επίλυση του προβλήματος για τις επιχειρήσεις της Μακεδονίας, εκδίδοντας υπουργική απόφαση μόνο για τη ρύθμιση και την επιμήκυνση των δανείων επιχειρήσεων της Δράμας, χωρίς η απόφαση αυτή να έχει ακόμη επεκταθεί και στους άλλους νομούς της Μακεδονίας.

"Ιστορική" απόφαση του Δήμου Σουφλίου!!!

Την αναστολή κάθε πολιτιστικής δραστηριότητας και εκδήλωσης μέχρι 31/12/2011 αποφάσισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του ΚΚΕ (αλήθεια το κόμμα του συμφωνεί;) παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Τέτοια απόφαση ίσως να είναι μοναδική σε ολόκληρη την χώρα, δημοτικό συμβούλιο να τάσσεται ουσιαστικά κατά του πολιτισμού.

Είναι προφανές πλέον ότι τέτοιες δραστηριότητες είναι ξένες προς την δημοτική αρχή του Σουφλίου η οποία συνεχίζει να λειτουργεί κατά τα πρότυπα του καταργημένου Δήμου Ορφέα στον οποίο ήταν δήμαρχος για πολλά χρόνια ο κ. Πουλιλιός...»

Στο Τυχερό οι αντιδράσεις είναι έντονες για τη μη στήριξη από τον Δήμο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, τις οποίες θέλει έστω και περιορισμένες να κάνει η Δημοτική Κοινότητα με το συμβούλιο νεολαίας και άλλους φορείς της περιοχής.

Η κατάργηση ενός θεσμού ο οποίος ξεκίνησε από τις αρχές τις δεκαετίας του '80 εγείρει πολλά ερωτήματα για την υποβάθμιση μιας περιοχής με σχετικά καλή πολιτιστική δραστηριότητα.

Επειδή επιστρέφουμε στη δεκαετία του '60 προτείνουμε στου φορείς του Τυχερού να στήσουν τσαρδάκια για την πανήγυρη, φανούς θυέλλης, γκαζόλαμπες για εκείνες τις ημέρες, τουλάχιστον να θυμηθούν και οι παλαιοί την εποχή τους (αν βρεθεί και καμιά ντιζέζ θα είναι μεγάλη επιτυχία).

Άρνηση της Ε.Ε να χρηματοδοτήσει το τείχος του Έβρου

Πάνω που πήγε να γίνει μεταστροφή των ευρωπαίων και η "δύστροπη" αρμόδια επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ αρχίσει να κατανοεί την αδήριτη -μεταξύ ανεφάρμοστων επίσης αρκετών άλλων μέτρων- αναγκαιότητα κατασκευής του φράχτη

ως ενός μέτρου που θα συμβάλει στην απόκρουση των κυμάτων της παράνομης εισόδου, ήρθε λένε καλά ενημερωμένες πηγές, το υπουργείο εξωτερικών να βάλει ταφόπλακα στο τείχος.

Ένα τείχος, που ο κ. Παπουτσής ανήγγειλε στις 18 Μαΐου παρουσιάζοντας μάλιστα και τη μακέτα του και στο οποίο είχε πρωτοαναφερθεί ως πανάκεια για την θεραπεία του προβλήματος τον Ιανουάριο.


Φραστική επίθεση στον Ευριπίδη Στυλιανίδη από φοιτητές στην Κομοτηνή!

Το περιστατικό συνέβη στην Κομοτηνή, το σαββατοκύριακο που πέρασε, όταν και ο πρώην υπουργός βρισκόταν στην πόλη μαζί με την οικογένεια του. Πιο συγκεκριμένα συνέβη στην γνωστή ταβέρνα του Ευριπίδη (σύμπτωση ε;) στην Πλατεία Ειρήνης.

Εκεί έτρωγε ο βουλευτής Ροδόπης με ένα ζευγάρι φίλων του την γυναίκα του Γιούλη Παπαχρήστου και τα παιδιά του. Κάποια στιγμή κάποιοι φοιτητές που ήταν παραδίπλα άρχισαν να γιουχάρουν και να υβρίζουν τον ίδιο, του βουλευτές και το πολιτικό σύστημα γενικότερα.
Ο Στυλιανίδης κράτησε την ψυχραιμία του και δεν απάντησε. Δεν έκανε όμως το ίδιο η γυναίκα του Γιούλη, η οποία απευθυνόμενη στους διαμαρτυρόμενους φοιτητές τους είπε ότι δεν ντρέπονται και δεν σέβονται τίποτα.
«Δεν ντρέπεστε έχουμε και μικρά παιδιά», για να πάρει την απάντηση από τους φοιτητές: «Εσείς δεν ντραπήκατε όταν είσαστε στα μπουζούκια την ώρα που σκοτώνατε ένα άλλο παιδί»!!!
Αμέσως επενέβη ο πρώην υπουργός, ζητώντας τον λογαριασμό και αποχωρώντας από την ταβέρνα το γρηγορότερο.
 
http://piazzadelpopolo.blogspot.com

Η “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη σε Νέα Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη

Στη Νέα Ορεστιάδα παρουσιάζεται σήμερα  και στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο και την Κυριακή, η αριστουργηματική κωμωδία του Αριστοφάνη “Λυσιστράτη”, με πρωταγωνιστές τους Θύμιο Καρακατσάνη, Βασίλη Τσιβιλίκα, Γιώργο Παρτσαλάκη, Βάσια Τριφύλλη, Γιώργο Κωνσταντίνου και Κώστα Βουτσά.

Στη Νέα Ορεστιάδα η παράσταση θα δοθεί στο υπαίθριο θέατρο του άλσους Αδριανουπόλεως, στις 9 το βράδυ και στην Αλεξανδρούπολη, την ίδια ώρα, στο κηποθέατρο του πάρκου Εγνατία. Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Θύμιου Καρακατσάνη, η μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου, οι χορογραφίες του Δημήτρη Παπάζογλου και τα σκηνικά της Ρένας Γεωργιάδου.

Δημοσιοποιήθηκε το επικαιροποιημένο μνημόνιο

Δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, το επικαιροποιημένο μνημόνιο στην ελληνική γλώσσα, το οποίο έχει εγκριθεί από το Eurogroup και δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το περασμένο Σάββατο.
Το επικαιροποιημένο μνημόνιο περιλαμβάνει το αυστηρό χρονοδιάγραμμα των δεκάδων μέτρων (νομοσχέδια, κ.λπ.), τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν έως το τέλος του έτους.

 Κατεβάστε το ή διαβάστε το από εδώ :
http://sup.kathimerini.gr/xtra/media/files/kathimerini/pdf/epmni.pdf

Μεταξύ αυτών, είναι η θέσπιση της «εργασιακής εφεδρείας» στο Δημόσιο έως 12 μήνες και η «αποχώρηση» στη συνέχεια των υπαλλήλων, οι οικονομικοί ελεγκτές στα υπουργεία, η συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο (θα αφορά και στις ΔΕΚΟ) που θα είναι σε αρμονία με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, οι αυξήσεις (τουλάχιστον 25%) των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η περαιτέρω μείωση των ταμείων και η περικοπή επικουρικών συντάξεων, το όριο στις φοροαπαλλαγές, η «στοχοποίηση» μεγάλων εισοδημάτων για την αύξηση των φορολογικών εσόδων, καθώς και η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Έβρος μου

της Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Ακόμα και ο Έβρος έχει ενδοχώρα. Εγώ όμως γεννήθηκα κολλητά στα σύνορα. Ποταμίσια νερά και εχθρικά χωριά απέναντι συνιστούν τη γεωγραφία μου. Απ΄ το παράθυρό μου και μέχρι εκεί που έφτανε το μάτι, ήσυχες εκτάσεις σπαρτών που ο αέρας κυμάτιζε τις ράχες τους σαν χαίτες. Ανάμεσά τους, σε σκαμμένες τρύπες, αντιαεροπορικά σήκωναν τις κάννες τους στον ουρανό και κανόνια ήταν στραμμένα στην Τουρκία.

Στρατιωτικές σκοπιές τα επιτηρούσαν, όπου φαντάροι με ρούχα παραλλαγής βαριόντουσαν ακουμπισμένοι πάνω στο όπλο τους. Όλα αυτά ήταν η ατραξιόν μας. Με τι άλλο θα μπορούσαμε να κοντράρουμε τα ξαδέρφια που κατέφθαναν το καλοκαίρι από την Αθήνα και τη Γερμανία με τα «αμέ» και τα «νάιν» τους...»

Είχαμε τα κανόνια λοιπόν και τις πυγολαμπίδες. Κωλοφωτιές τις λέγαμε εκεί πάνω, τις κολλούσαμε στο μέτωπο, κι εκείνες παρά την αιχμαλωσία τους αναβόσβηναν στα πρόσωπά μας, σα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια. Α, ναι, είχαμε και τα καρπουζοφάναρα. Ήμασταν πυρομανείς.