Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Απάντηση του Υπ.Παιδείας για τις αναρτήσεις μας σχετικά με το Ινστιτούτο Νεολαίας

Παραθέτω το e-mail που λάβαμε από το Υπ.Παιδείας:

Σχετικά με το ζήτημα που έχετε αναφέρει στις αναρτήσεις σας, ζητήσαμε ενημέρωση ως εποπτευόμενος φορέας και το Ινστιτούτο Νεολαίας εξέδωσε την ανακοίνωση την οποία σας κοινοποιούμε:

Το έργο «Αναβάθμιση και Επέκταση της Λειτουργίας των Θυρίδων Επιχειρηματικότητας για την Ενθάρρυνση και Στήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ, είναι έργο συνεχιζόμενο, έχει ως αφετηρία υλοποίησης το 2007 και ως εκ τούτου η Εθνική Συμμετοχή περιορίζεται στα προβλεπόμενα από την Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία (80% Ευρωπαϊκοί πόροι και 20% εθνική συμμετοχή)

Ως νέα διοίκηση του Ινστιτούτου Νεολαίας, βρήκαμε το έργο σε φάση υλοποίησης αλλά ταυτόχρονα με ουσιαστικές αδυναμίες και...

Επιστολή και φωτογραφίες ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ : Μπάζα αντί πράσινο στο Δήμο Σουφλίου !


Κύριε Δήμαρχε,
Όταν μετακινήστε στους δρόμους του Δήμου ΣΑΣ, δεν κοιτάτε και λίγο και αριστερά – δεξιά για να δείτε τι συμβαίνει και στον έξω κόσμο (εκτός τα τηλεοπτικά στούντιο) !
Εχθές (6-7-2011) μέσα στη βροχή ξεφόρτωναν μπάζα (!!!) στην είσοδο του Σουφλίου (βόρειος κόμβος)  την ώρα που περνούσατε με το ΤΖΙΠ του Δήμου ! Μήπως σταματήσατε την παρανομία άμεσα ? Εάν όχι οφείλετε να μας πείτε εάν ο χώρος χαρακτηρίστηκε ως σκουπιδότοπος και δεν το γνωρίζουμε ή αφήνετε να κάνουν ότι θέλουν, και μετά με έξοδα των Δημοτών θα καθαρίσετε τον χώρο?
Τουλάχιστον όταν ταξιδεύετε με υπηρεσιακά αυτοκίνητα (δηλαδή με δικά μας έξοδα!! ) οφείλετε να λειτουργείτε ως ΔΗΜΑΡΧΟΣ !

Δημότης Σουφλίου

  

Aπόφαση Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης


Προς τα ΜΜΕ της Θράκης
Αλεξανδρούπολη 07 Ιουλίου 2011

Σας αποστέλλουμε την Απόφαση του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων-Κ.Υ. Θράκης σχετικά με την  Πρόταση για την Αναδιάταξη των Μονάδων του Ε.Σ.Υ. του ΥΥΚΑ

Πέραν της παραπάνω απόφασης η  Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης ενόψει των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων στην υγεία με βάση την Πρόταση για την Αναδιάταξη των Μονάδων του Ε.Σ.Υ. θα προβεί στις ακόλουθες δράσεις:
  1. Θα επιδιώξουμε συνάντηση με τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Περιφέρειας, την Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για ενημέρωση.
  2. Θα διοργανώσουμε συνέντευξη τύπου.
  3. Εμείς θα κάνουμε αυτό που όφειλε να κάνει και δεν έκανε το Υπουργείο: Θα καταγράψουμε και θα αξιολογήσουμε τους ποιοτικούς και ποσοτικούς δείκτες των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τις δομές του ΕΣΥ και των συνολικών αναγκών σε υπηρεσίες υγείας του πληθυσμού της περιφέρειας. Με βάση την παραπάνω καταγραφή θα προβούμε σε συνολική πρόταση ποιοτικής αναδιάρθρωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, αξιοποίησης των πόρων που διατίθενται για την υγεία και τον έλεγχο της διαφθοράς και της σπατάλης στο χώρο.

Για το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων-Κ.Υ. Θράκης

Μίλτος Παπαϊωακείμ
Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΙΝΟΚΥΘ


Το ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ διαμαρτύρεται ενάντια στην παράλογη πρόθεση του Υπουργού Μεταφορών κ. Ιωάννη Ραγκούση για την πλήρη απορρύθμιση του τρόπου λειτουργίας του ταξί


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 η εξ αναβολής συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή. Το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε απόντος του Περιφερειάρχη, ο οποίος εκείνη την ώρα είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Τουρισμού κ. Νικητιάδη για το θέμα της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης,  γνωμοδότησε  μεταξύ άλλων θεμάτων κατά πλειοψηφία θετικά στην πρόταση για την «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (Ε.Π.Χ.Σ.Α.Α.) για τις υδατοκαλλιέργειες», καταθέτοντας παράλληλα σειρά προτάσεων προκειμένου να καθοριστεί σαφώς το πλαίσιο αλλά και η προοπτική αξιοποίησης των συγκριτικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Τα μέλη του Συμβουλίου που ενέκριναν τις προτάσεις επισήμαναν επίσης την ανάγκη αυτές  να γίνουν αποδεκτές από το αρμόδιο Υπουργείο και προς τούτο θα υπάρξουν συναντήσεις και επαφές του Περιφερειάρχη και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη στην Αθήνα.
Το Συμβούλιο ακόμη ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόσληψη 35 υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου-οκτάμηνης σύμβασης- για την κάλυψη αναγκών της Περιφέρειας. Η διαδικασία πρόσληψης των συμβασιούχων ο αριθμός των οποίων εγκρίθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν 2190\94(ΑΣΕΠ).
Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την λύση -εκκαθάριση  του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα / Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας, ήτοι Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) με την επωνυμία «ΕΒΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ», και μεταφορά-κατάταξη του προσωπικού του στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ.

Ν. Πολύζος «υπάρχει περιθώριο διαλόγου της Διοίκησης των Πανεπιστημιακών γιατρών και του ΕΣΥ προς όφελος των πολιτών του Έβρου»


«Υπάρχει περιθώριο διαλόγου στην Αλεξανδρούπολη, της Διοίκησης των Πανεπιστημιακών και των γιατρών του ΕΣΥ προς όφελος των πολιτών της Θράκης και ιδιαίτερα του Έβρου», ανέφερε σε δηλώσεις του ο γεν γρ του υπουργείου υγείας κ Νίκος Πολύζος, αμέσως μετά την συνάντηση που είχε εχτές στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης με τους διοικητές των νοσοκομείων της Θράκης και τους δυο αρμόδιους υποδιοικητές της Υγειονομικής Περιφέρειας.
Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των γιατρών της Θράκης για το νέο ΕΣΥ , ο κ Πολύζος τους καθησύχασε τονίζοντας ότι, μπορούν να κάνουν την δική τους πρόταση. «Μακάρι», είπε χαρακτηριστικά, «αυτή η πρόταση να είναι κοινή όλης της Ιατρικής Υπηρεσίας και της Διοίκησης και να προωθηθεί στο υπουργείο για να γίνει αποδεκτή». Ο κ Πολύζος ενημερώθηκε και για την πορεία των στόχων της καλής οικονομικής διαχείρισης και πληροφορικής. «Διαπιστώσαμε ότι στην Θράκη γίνεται δουλειά και απλώς είπαμε να μην σταματήσουν να δουλεύουν σε αυτό το κομμάτι, το κομμάτι του νυκοκυρέματος», ανέφερε ο κ Πολύζος. Η συνάντηση όμως με τον κ Πολύζο δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Θράκης οι οποίοι συνεχίζουν να αντιδρούν για το νέο ΕΣΥ.«Δεν είμαι ικανοποιημένος από την συνάντηση με τον κ Πολύζο. Ο στόχος είναι συγχωνεύσεις , καταργήσεις, λειτουργική αναδιάταξη, με στόχο την εξοικονόμηση μερικών εκατομμυρίων», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομειακών Κέντρων Υγείας Θράκης κ Σάββας Δευτεραίος .«Ο κ Πολύζος καταλαβαίνει πώς η πρόταση αυτή που δόθηκε στην δημοσιότητα δεν ικανοποιεί κανέναν γιαυτό και μας είπε από μηδενική βάση να δώσουμε την δική μας πρόταση. Θα καταθέσουμε την πρόταση μας, όχι όμως με γνώμονα την μείωση των δαπανών για την υγεία ,αλλά με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών», είπε ο κ Δευτεραίος τονίζοντας ότι, «εάν αυτή η πρόταση από μηδενική βάση εξυπηρετεί τον κ Πολύζο την κυβέρνηση και κατ επέκταση το μεσοπρόθεσμο, τότε ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, ας προχωρήσουν για την υλοποίηση της».
ερτ-photo:souflievros

Συμμετοχή στην επιτροπή Διαβούλευσης ζητούν οι επαγγελματίες, βιοτέχνες της περιφέρειας


Τη θεσμική τους συμμετοχή, με εκπρόσωπο των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών- Βιοτεχνών- Εμπόρων της Αν. Μακεδονίας- Θράκης στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης, ζητούν από τον περιφερειάρχη, Άρη Γιαννακίδη, οι Ομοσπονδίες της περιφέρειας, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να εκφράζουν τις απόψεις τους και να διατυπώνουν τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη της περιοχής.
Όπως σημειώνουν στο έγγραφο που απέστειλαν, οι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι και εργοδότες συνιστούν το 99% της επιχειρηματικότητας στην οικονομία της περιφέρειας και δε μπορούν να αγνοούνται και να μη συμμετέχουν στο θεσμικό όργανο κοινωνικής διαβούλευσης για θέματα ανάπτυξης της περιφέρειας.

Ψήφισμα για την απαγόρευση των χημικών όπλων “δακρυγόνα”


Υπογράψτε εδώ : http://maga.gr/ban-gas-now/    


ΠΡΟΣ
την Βουλή των Ελλήνων
Επιτροπή δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης


Στη χώρα μας, το νομικό πλαίσιο χρήσης χημικών όπλων καταστολής και ελέγχου του πλήθους, όπως τα "δακρυγόνα", είναι ασαφές. Μολονότι οι έλληνες θεωρούμε εαυτούς φιλειρηνικό λαό με ανθρωπιστικά ιδανικά, οι κυβερνήσεις μας δεν λαμβάνουν υπόψη τις διεθνείς συμβάσεις και αποφάσεις του ΟΗΕ για τη χρήση τους.


Επίσης, υπάρχουν εκθέσεις επικινδυνότητας και έρευνες στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία, οι οποίες τεκμηριώνουν την τοξικότητα και επικινδυνότητα αυτών των ουσιών για την υγεία. Το ίδιο συμπέρασμα προκύπτει και από τη φροντίδα θυμάτων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. 


Οι δε χρήστες των χημικών στα σώματα ασφαλείας δεν έχουν εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί κατάλληλα, όπως εξάλλου τεκμαίρεται από την επικίνδυνη εφαρμογή τους σε τρόπο και ποσότητα, που υπερβαίνουν ακόμη και τις προδιαγραφές αυτών των προϊόντων. Έτσι, αυτά τα μέσα καθίστανται επικίνδυνα και τοξικά παιχνίδια στα χέρια συνανθρώπων μας χωρίς ειδικότητα. 


Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, και κατόπιν της γνωστής στην κοινή γνώμη κατάχρησης αυτών των μέσων στις πρόσφατες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας (Ιούνιος 2011), οι κάτωθι υπογεγραμμένοι: 


1) Ζητούμε από το κράτος να απαγορεύσει άμεσα τη χρήση τους, ώστε να προστατευτούν τόσο οι πολίτες όσο και οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας.


2) Ζητούμε από το κράτος την άμεση γνωμοδότηση από αρμόδιους φορείς ειδικών επιστημόνων για τις πιθανές μακροπρόθεσμες συνέπειες στην υγεία των θυμάτων.


3) Ζητούμε από το κράτος να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με τους πολίτες του

Στους δρόμους Βούλγαροι παραγωγοί καρπουζιών


ImageΚαλλιεργητές από την παραμεθόρια περιοχή Λιουμπίμετς, απέναντι από το Ορμένιο, ξακουστή σε όλη τη Βουλγαρία για τα νόστιμα καρπούζια της, πέταξαν την Τετάρτη 6 Ιουλίου τα προϊόντα τους στους δρόμους, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη χαμηλή τιμή αγοράς της παραγωγής τους.
«Οι τιμές σε όλα έχουν ανέβει: πετρέλαιο, λιπάσματα, εργασία… Μόνον η χονδρική τιμή του καρπουζιού παραμένει ίδια, στα 15 λεπτά εδώ και 10 χρόνια, τουλάχιστον. Φέτος, οι χονδρέμποροι δεν μας δίνουν ούτε τα μισά από τα λεφτά», είπε στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ αγρότης.
«Το ελληνικό καρπούζι μας σκοτώνει. Ακούμε ότι εισάγεται στη Βουλγαρία σε τιμές της τάξης των 4 με 5 λεπτών το κιλό. Το κόστος παραγωγής μας είναι οχτώ λεπτά», πρόσθεσε ο καλλιεργητής.
Αυστηρότερο έλεγχο στα σύνορα και τις λαχαναγορές της χώρας για τη δραστηριότητα των εισαγωγέων ελληνικών καρπουζιών, ζητούν οι αγρότες του Λιουμπίμετς, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΒΝΡ.

Εντοπισμός Κακόβουλων Κλήσεων

Αν δέχεσαι σοβαρή ενόχληση από κλήσεις με απόκρυψη αριθμού, η Υπηρεσία Εντοπισμού Κακόβουλων Κλήσεων σου δίνει τη λύση.
Η Υπηρεσία Εντοπισμού Κακόβουλων Κλήσεων σου προσφέρει:
Ενημέρωση, με έντυπη λίστα, για όλες τις εισερχόμενες κλήσεις σου (αριθμός καλούντα)
Ενεργοποιώντας την Υπηρεσία Εντοπισμού Κακόβουλων Κλήσεων, οι συνδρομητές που σε καλούν με απόκρυψη αριθμού:
Θα ακούν ειδικό ηχητικό μήνυμα, που θα τους ενημερώνει ότι στο κινητό σου θα εμφανιστεί ο αριθμός τους
Αν τερματίσουν την κλήση κατά τη διάρκεια του ηχητικού μηνύματος, το κινητό σου δεν θα χτυπήσει ούτε θα ενημερωθεί για τον αριθμό του καλούντα
* IVR μήνυμα: «Μήνυμα χωρίς χρέωση
Σας ενημερώνουμε ότι ο συνδρομητής που καλείτε ζήτησε να μην ισχύει η απόκρυψη των αριθμών που τον καλούν, με σκοπό τον εντοπισμό κακόβουλων ή ενοχλητικών κλήσεων.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συνεχίσετε την κλήση, μετά το χαρακτηριστικό ήχο, ο αριθμός σύνδεσής σας, η ημερομηνία, η ώρα και η διάρκεια της κλήσης θα είναι διαθέσιμα στο συνδρομητή που καλείτε.»