Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

Ηπειρώτικο-Θρακιώτικο γλέντι

Το Σάββατο 2 Ιουλίου και ώρα 9.00 μ.μ. στο Άλσος της Τσίγγλας διοργανώνουμε την ετήσια χοροεσπερίδα μας με την μορφή Ηπειρώτικου-Θρακιώτικου γλεντιού. Καλεσμένοι μας ο Χορευτικός Όμιλος Σκλιβανιτών Ιωαννίνων με την χορευτική του ομάδα και την ορχήστρα του. Θα ακολουθήσει γλέντι με Ηπειρώτικα και Θρακιώτικα ακούσματα και εδέσματα! Τιμή πρόσκλησης 15 ευρω με φαγητό και απεριόριστο ποτό. Κρατήσεις προσκλήσεων και τραπεζιών γίνονται στο τηλ 6972663128 στον κ. Πολυσάκη Απόστολο.

«Ανοιγμα» κλειστών επαγγελμάτων- Ποιες οι αλλαγές για δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς

Ειδικότερα, καταργούνται οι «αδικαιολόγητοι περιορισμοί στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων» ως προς τον αριθμό των προσώπων που μπορούν να εξασκούν ένα επάγγελμα, οι γεωγραφικοί περιορισμοί στην άσκηση του επαγγέλματος, οι ρυθμίσεις για την επιβολή υποχρεωτικών κατώτατων ή ανώτατων τιμών ή αμοιβών και η απαίτηση χορήγησης προηγούμενης διοικητικής άδειας για την άσκηση επαγγέλματος.

Η γενική ρύθμιση αφορά όλα τα επαγγέλματα (400), εκτός από αυτά που αναφέρονται στο μνημόνιο, δηλαδή στα επαγγέλματα του δικηγόρου, του μηχανικού/αρχιτέκτονα, του συμβολαιογράφου και του ορκωτού ελεγκτή.

Για τα επιστημονικά επαγγέλματα οι αλλαγές που επέρχονται είναι οι εξής:

Δικηγόροι: Καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί στην άσκηση της δικηγορίας. Κάθε δικηγόρος μπορεί να ασκεί το επάγγελμά του σε οποιοδήποτε δικαστήριο της χώρας. Καταργούνται οι υποχρεωτικές ελάχιστες αμοιβές και το σύστημα προείσπραξης της αμοιβής από τον Δικηγορικό Σύλλογο. Η αμοιβή του δικηγόρου καθορίζεται ελεύθερα με έγγραφη συμφωνία. Υποχρεούται να προκαταβάλλει ο ίδιος (όχι ο πελάτης του) τις νόμιμες εισφορές και κρατήσεις υπέρ ασφαλιστικών ταμείων και τρίτων στον Δικηγορικό Σύλλογο.

Σουτζουκάκια με E.Coli εντοπίστηκαν στη Β. Ελλάδα

Ανάκληση των μολυσμένων προϊόντων διέταξε ο ΕΦΕΤ

Κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος από τη Γερμανία, μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E. coli O157, εντοπίστηκαν από ελέγχους του ΕΦΕΤ στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, τα οποία διακινούνται από την εταιρεία Lidl.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά να μην τα καταναλώσουν.

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιώργος Νυχάς, δήλωσε ότι το στέλεχος που εντοπίστηκε στα προϊόντα που διακινήθηκαν μέσω της Lidl δεν είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο.

Απαγόρευση απόπλου προς Γάζα από Παπουτσή


Απαγόρευση απόπλου προς Γάζα από Παπουτσή
Την απαγόρευση του απόπλου όλων των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό την θαλάσσια περιοχή της Γάζας αποφάσισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η οποία εκδόθηκε στα ελληνικά και τα αγγλικά, «το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως: «Όπως είναι γνωστό έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής Αγγελίας προς Ναυτιλλομένους στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ».
Για τα πλοία με ελληνική σημαία έχει ζητηθεί να γίνονται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών με ημερομηνία 22 Ιουνίου 2011.

Συνεργασία αστυνομίας - παρακρατικών

Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες που φέρνει στη δημοσιότητα το tvxs.gr αποτελούν αδιάσειστα στοιχεία της συνεργασίας των παρακρατικών με την αστυνομία. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την Τετάρτη στη πλατεία Συντάγματος, στη διάρκεια των συγκρούσεων στο κέντρο της Αθήνας, από τις οποίες προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές.
Ο άνδρας με το άσπρο μπλουζάκι, τη μάσκα και την τραγιάσκα, περνάει τρέχοντας δίπλα από τις φωτιές και στην συνέχεια στρέφεται προς προς άνδρες των ΜΑΤ, τους οποίους πλησιάζει και συνομιλεί μαζί τους. To υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι πρόκειται για κάποιον πολίτη που συζητάει με την αστυνομία σε ήρεμο τόνο, μεταχείριση που κάθε άλλο παρά επιφύλαξαν οι αστυνομικές δυνάμεις στους διαδηλωτές ή και απλούς περαστικούς, που φυσικά δεν φορούσαν μάσκα. Μια μικρή λεπτομέρεια προδίδει την συνεργασία: από την τσέπη του παρακρατικού, εξέχει ένα δακρυγόνο...

Ποιες εφορίες θα κλείσουν

Συγχωνεύονται ή καταργούνται γιατί δεν εισπράττουν

Πάνω από 200 εφορίες από τις 287 που λειτουργούν σε όλη την χώρα θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν ενώ μεγαλύτερες ανατροπές φαίνεται να έρχονται στην περιφέρεια.

Το σχέδιο θα υλοποιηθεί σε βάθος διετίας καθώς το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να κλείσει τις μισές εφορίες της χώρας μέσα στο 2011 και τις υπόλοιπες μέσα στο 2012. Πρόκειται τον φορολογικό «Καλλικράτη» όπου οι συγχωνεύσεις θα γίνουν με κριτήριο την αποδοτικότητα τους στην είσπραξης εσόδων.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου οικονομικών, ανοιχτή θα παραμείνει τουλάχιστον μία σε κάθε πρωτεύουσα των νομών (52 συνολικά) πλην της Αθήνας όπου θα λειτουργούν τις 30 από τις σχεδόν 80. Συνολικά 30 εφορίες που έχουν την ευθύνη για την είσπραξη του 80% των φορολογικών εσόδων θα παραμείνουν ανέπαφες ενώ ενδέχεται και να ενισχυθούν.

Πρόκειται για ΔΟΥ στην Αθήνα (Α΄, Δ΄, ΙΑ΄, ΙΒ΄, ΚΑ΄, ΚΒ΄, ΦΑΕΕ, ΦΑΒΕ), σε Κηφισιά, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Γλυφάδα, Μενίδι, Ελευσίνα, Παλαιό Φάληρο, Παλλήνη και Κορωπί. Επίσης η Α΄Πειραιά, η ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά, η ΦΑΕ Πειραιά, οι ΔΟΥ Κορίνθου, Ρόδου, Χαλκίδος, Καλαμαριάς, η Α΄ και Ζ΄ Θεσσαλονίκης, η Α΄και Β΄ Ηρακλείου Κρήτης.

Αντιθέτως θα κλείσουν πολλές άλλες στους νομούς Ηλείας, Κορίνθου, Μεσσηνίας, Αχαΐας, αλλά και στον Έβρο και στην Αθήνα. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι νομοί δεν θα έχουν περισσότερες από δύο ΔΟΥ το πολύ.