Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Δήλωση βουλευτών ΠΑΣΟΚ της Θράκης

Το τελευταίο διάστημα, συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι, φασίζουσας ιδεολογίας και νοοτροπίας, με προσχηματικές και ψευδεπίγραφες επωνυμίες, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν ολόκληρο τον πολιτικό χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και να στοχοποιήσουν προσωπικά τους Βουλευτές του.

Αυτό το έργο παίχτηκε και σήμερα στην Κομοτηνή με την κυκλοφορία αφίσας με τα πρόσωπα των Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τη Θράκη, με υπογραφή «ΣΠΙΘΕΣ ΘΡΑΚΗΣ» και αναφέροντας: «ΘΡΑΚΙΩΤΗ, ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!! ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΙ-ΝΑΙ-ΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ…»

Επειδή είναι γνωστό ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες άθλιες ενέργειες, χρησιμοποιώντας σαν σύμβολο τους την κρεμάλα, με γνωστά σκοταδιστικά κίνητρα, δηλώνουμε ότι η στοχοποίηση αυτή, ταυτίζεται με τις πιο σκοτεινές πλευρές της ιστορίας μας και προτρέπει με φασιστικό τρόπο σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Τους ενημερώνουμε όμως, ότι μάταια ψάχνουν ευκαιρία να βγουν από τα σκοτάδια που δρούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν όχι απλώς ανεχόταν, αλλά συμμετείχαν στη διαμόρφωση της σημερινής τραγικής κατάστασης και ας μην αναγορεύονται σε τιμητές των «Θρακιωτών». Οι πραγματικοί Θρακιώτες επί χρόνια αποδεικνύουν ότι τέτοιες ακραίες συμπεριφορές τις καταδικάζουν, αλλά και επιπλέον κατανοούν ποιοι εργάζονται για την έξοδο της χώρας από την κρίση και ποιοι όπως οι «ΣΠΙΘΕΣ ΘΡΑΚΗΣ», ποντάρουν στο χάος και τη χρεοκοπία για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΒΡΟΥ
Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΡΟΔΟΠΗΣ
Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΞΑΝΘΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟΚ. ΕΒΡΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΑΟΥΣΗ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΕΒΡΟΥ
ΟΛΓΑ ΡΕΝΤΑΡΗ ΤΕΝΤΕ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΒΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΑΧΜΕΤ ΧΑΤΖΗ ΟΣΜΑΝ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟΚ. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΞΑΝΘΗΣ
ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΞΑΝΘΗΣ
http://alexpolisonline.blogspot.com

Ξεκινά σήμερα, 1η Ιουλίου, η υποβολή επενδυτικών σχεδίων για νέους επιχειρηματίες

Ξεκίνησε σήμερα, 1η Ιουλίου 2011, η υποβολή επενδυτικών σχεδίων για ένταξη στο Ειδικό Καθεστώς «Επιχειρηματικότητα των Νέων» στο πλαίσιο του νέου Επενδυτικού Νόμου. Με τον τρόπο αυτό υλοποιείται η δέσμευση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για ουσιαστική προώθηση της επιχειρηματικότητας των νέων, καθώς, σε συνδυασμό και με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα», δημιουργείται ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο πλέγμα χρηματοδοτικών κινήτρων, για τους νέους που επιθυμούν να επιχειρήσουν.
Επισημαίνεται, ότι για πρώτη φορά στο πλαίσιο ενός Επενδυτικού Νόμου, δημιουργείται καθεστώς για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, το οποίο για το 2011 έχει προϋπολογισμό 150 εκ. ευρώ.
Το συγκεκριμένο Ειδικό Καθεστώς αφορά νέους επιχειρηματίες, ηλικίας 18 έως 40 ετών και απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είτε έχουν ιδρυθεί από 1-1-2011 και έπειτα, είτε δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες ίδρυσής τους κατά το χρόνο κατάθεσης της επενδυτικής τους πρότασης.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο επιχειρηματίας να είναι κάτω των 40 ετών για τις ατομικές επιχειρήσεις, ενώ για τις υπόλοιπες εταιρικές μορφές να συμμετέχει πρόσωπο κάτω των 40 ετών με πάνω από 50% στο εταιρικό κεφάλαιο και να ασκεί αποκλειστικά τη διαχείριση της εταιρίας

ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ;

Θετική εξέλιξη φαίνεται πως έχει η επιμήκυνση του ελληνικού χρέους. Συγκεκριμένα χθες, οι γερμανικές τράπεζες και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατέληξαν σε συμφωνία, ως προς το γενικό περίγραμμα του σχεδίου για το rollover του ελληνικού χρέους. Το σχέδιο βασίζεται στην πρόταση που παρουσίασε στις αρχές της εβδομάδας ο πρόεδρος Σαρκοζί. Ωστόσο εκκρεμεί ακόμα η διάρκεια των νέων τίτλων.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σόιμπλε, η συμφωνία αφορά ελληνικά ομόλογα που λήγουν τουλάχιστον έως το 2014. Τα τελευταία αποτιμώνται σε 3,2 δισ. ευρώ, περίπου 1 δισ. ευρώ κατέχει η Deutsche Bank, λιγότερα από 1 δισ. ευρώ η Commerzbank και 1,2 δισ. ευρώ η «κακή τράπεζα» που κληρονόμησε την περιουσία τραπεζών που κρατικοποιήθηκαν για να διασωθούν τα προηγούμενα χρόνια, ενώ μέχρι το 2020 λήγουν ομόλογα διπλάσιας αξίας. Συνεχίζοντας υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι το 55% των ομολόγων που διαθέτουν οι γερμανικές τράπεζες λήγουν μετά το 2020. Το προσχέδιο συμφωνίας, επί του οποίου έγιναν χθες οι συζητήσεις και επήρθε συμφωνία, αφήνει ανοικτό το αν το rollover θα αφορά μόνο τους τίτλους που λήγουν μέχρι το 2014 ή όλους όσοι ωριμάζουν εντός της δεκαετίας. ....................
Όπως δήλωσαν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, οι εκκρεμότητες θα αποσαφηνιστούν το προσεχές διήμερο, ώστε την Κυριακή στο Eurogroup να κατατεθεί το τελικό σχέδιο, επί του οποίου θα μπορέσουν να τοποθετηθούν οι υπουργοί Οικονομικών ώστε να καταλήξουν στο τελικό «πακέτο» χρηματοδότησης του ελληνικού χρέους.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί, καθώς έκανε σημαντικά πρώτα βήματα στον τομέα των μέτρων περικοπών», δήλωσε ο πρόεδρος της Deutsche Bank. «Εξαιρετικά ενδιαφέρον βήμα», χαρακτήρισε νωρίτερα το γαλλικό σχέδιο ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ. Διευκρινίσε όμως, ότι η ΕΚΤ δεν συμμετέχει στις συζητήσεις, καθώς «μιλάμε για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και όχι για τη συμμετοχή του δημόσιου τομέα». Καθώς δεν γνωρίζει λεπτομέρειες του σχεδίου, «σε αυτή τη φάση η ΕΚΤ δεν έχει ακόμα άποψη», κατέληξε ο κ. Τρισέ.
Αντίθετες απόψεις και όχι ιδιαίτερα αισιόδοξες εξέφρασαν ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών, Ντιντιέ Ρέιντερς, και ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας και επικεφαλής των Φιλελευθέρων Δημοκρατών (FDP) στο Κοινοβούλιο, Ράινερ Μπρούντερλε. Συγκεκριμένα ο πρώτος υποστήριξε ότι στο Eurogroup της Κυριακής δύσκολα θα υπάρξει τελική συμφωνία για το rollover, αλλά σίγουρα θα εγκριθεί η εκταμίευση της 5ης δόσης, ενώ ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, επιμένει στην άποψή του ότι η Ελλάδα σύντομα θα χρειαστεί να προχωρήσει σε μια συνολική αναδιάρθρωση χρέους.
Το ιδιαίτερα επικίνδυνο σε αυτή την συμφωνία είναι η είσοδος στο ελληνικό χρέος των ιδιωτών, κάτι που κάνει πιο εύκολο στο μέλλον τους δανειστές μας,  να δρομολογήσουν την  χρεοκοπία της Ελλάδας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να κάνουμε λάθος....
 

AYTO EINAI TO ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΝΔΩΝ. ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ. ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Αυτό είναι δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος που σέβεται τους πολίτες του.
 
ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΟΒΑΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ !
 
Οι υποτίθεται ξυλοκόποι του βορά, οι "βάρβαροι" Ισλανδοί ορίστε τι έκαναν για παραπλήσια
κατάσταση της οικονομίας τους, που βρέθηκαν:
 
Οι Ισλανδοί δεν αρκέστηκαν στα δάκρυα και την οργή. Απαίτησαν και πήραν απαντήσεις. Για το τι έφταιξε, ποιοι ευθύνονται και τι
πρέπει να γίνει για να μην ξανασυμβεί παρόμοια κρίση. Μόλις 15 μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η εξεταστική επιτροπή που
συνέστησε το Κοινοβούλιο από ανεξάρτητους ειδικούς έβγαλε πόρισμα 2.400 σελίδων, με το οποίο όχι μόνο καταλόγισε
ευθύνες, αλλά και τις προσωποποίησε.
Κατονομάζονται ο πρώην πρωθυπουργός Γκέιρ Χάαρντε, τρεις πρώην διοικητές της κεντρικής τράπεζας, υπουργοί,
ενώ ποινικές ευθύνες καταλογίζονται σε στελέχη των τριών ιδιωτικών τραπεζών.
Ήδη ο εισαγγελέας έβγαλε διεθνή εντάλματα σύλληψης, καθώς πολλά golden boys διέφυγαν στο εξωτερικό,
κάνοντας μία μέρα πριν από την εκδήλωση της κρίσης τεράστιες αναλήψεις από τους λογαριασμούς τους.
Τρεις συνελήφθησαν και κρατούνται. Η κυβέρνηση έκανε μηνύσεις και ζητάει πίσω τα κλεμμένα.