Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Φορολογικές επιβαρύνσεις βάσει των νέων μέτρωνSouflievros via mao_tse_tung

To Σουφλί ταξιδεύει στην Ευρώπη σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας .


Του Βασίλη Βούλγαρη
Μία ξεχωριστή εμπειρία με πολλαπλά μηνύματα και αισιοδοξία η έκθεση τοπικών, παραδοσιακών προϊόντων Σουφλίου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιουνίου στο μουσείο  Λίντεν της Στουτγάρδης,
σε συνεργασία της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης, την Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών  Εμπόρων Σουφλίου & Περιχώρων και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Έβρου.
Χρώμα, άρωμα και γεύση ελληνική είχε το μουσείο Λίντεν , φιλοξενώντας έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων του Σουφλίου. Στο ισόγειο του κτιρίου με χαμόγελο και ευγένεια οι διοργανωτές οδηγούσαν τους επισκέπτες στη σάλα της έκθεση. Στην είσοδο υπήρχε ενημερωτικό φυλλάδιο στη Γερμανική γλώσσα, προχωρώντας στην επιβλητική σάλα η οθόνη με εικόνες από τη περιοχή του Έβρου σου έδινε την αίσθηση ότι ήσουν εκεί.
Μία πρώτη γεύση από παραδοσιακά   εδέσματα προσφέρονταν για τους επισκέπτες φτιαγμένοι από τις νοικοκυρές της Ομοσπονδίας. Ο  επισκέπτης προχωρούσε στην έκθεση για να γνωρίσει τα μεταξωτά, σεμεδάκια, 

Ξεκινά το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για μια «Επιχειρηματικά Φιλική Ελλάδα» που συντονίζει το ΥΠΑΑΝ


Την υλοποίηση του σχεδίου δράσης για μια «Επιχειρηματικά Φιλική Ελλάδα» που αποτελείσυναρμοδιότητα 12 Υπουργείων, συντονίζει το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας.

Σήμερα, 27/06/2011, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Διυπουργικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την κατάρτιση του Νομοσχεδίου για την Επιχειρηματικά Φιλική Ελλάδα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σωκράτη Ξυνίδη.

Το σχέδιο δράσης για μια «Επιχειρηματικά Φιλική Ελλάδα» ουσιαστικά αναφέρεται στην εξειδίκευση των βασικών προβλημάτων της επιχειρηματικής δραστηριότητας και συγκεκριμένα των εξής πεδίων για:
  • σύσταση επιχείρησης
  • εγκατάσταση επιχείρησης
  • εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα
  • μεταφορές (εγχώριες-διασυνοριακές)
  • προβλήματα στη λειτουργία αγορών

Θα φταίνε μόνο οι Ψυχές .....

Όταν τα δικά μας παιδιά δημιουργούν ....κάνουν μικρά θαύματα ....


Μουσικοί - στίχος : Κάλλιας Κω/νος 
Ερμηνεία : Σεϊτανίδου Ηλιάνα