Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

ΑΥΤΟ το Μεσοπρόθεσμο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να περάσειΗ Αποτυχία τους ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ συνεχώς να αναπληρώνεται με το ΑΙΜΑ αυτών που συνεχώς πληρώνουν
Το Μεσοπρόθεσμο ΔΕΝ κατατίθεται για να “γλυτώσουμε” τη χρεωκοπία, αλλά διότι ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ έχουν ως προορισμό να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ μόνιμα στο σβέρκο του ελληνικού λαού, δημιουργώντας και Νομοθετικά το Νέο βάρβαρο, μεσαιωνικό (και… βολικό) πλαίσιο μιας άδικης εργασιακής Κόλασης. Πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΝ ότι θα αποτύχει (ουκ αν λάβεις κλπ.) το καταθέτουν προς ψήφιση;;;
Φτάνει να δει κανείς μόνο τρία (3 ενδεικτικά) σημεία του Εφαρμοστικού Νόμου (κατεβάστε το σε pdf )  για να καταλάβετε τη Νέα Κοινωνική Δικαιοσύνη-πραγματικότητα που πάνε να μας επιβάλουν, :
Α. Συντάξεις
Με τις προτεινόμενες διατάξεις της παραγράφου 12, θεσμίζεται από 1/9/2011 ειδική μηνιαία εισφορά για τους συνταξιούχους επικουρικής ασφάλισης οι συντάξεις των οποίων είναι πάνω από 300,00 ΕΥΡΩ. Σκοπός της συγκεκριμένης ρύθμισης είναι η αντιμετώπιση των ελλειμμάτων φορέων και κλάδων επικουρικής σύνταξης, όπως αυτά θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων αυτών.
Συγκεκριμένη, οι ανωτέρω παρακρατήσεις έχουν ως εξής:
  • α. Για συντάξεις από 300,01 ΕΥΡΩ μέχρι 350,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 3%
  • β. Για συντάξεις από 350,01 ΕΥΡΩ μέχρι 400,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 4% 

Γιορτή Μεταξιου 2011 :Τελευταίο Σαββατοκύριακο

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011, ώρα 20:00, εργοστάσιο Τζίβρε
Παρουσίαση Βιβλίου: «Τα μεταξωτά της Σμύρνης» από την Αλεξία Τζιβουράκη
Σύλλογος Φίλων Μετάξης ‘’ Χρυσαλλίδα’’
Ώρα 21:00, Συναυλία με το Θανάση Γκαϊφύλια

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011, ώρα 11:00, Αρχοντικό Μπρίκα
Παρουσίαση Βιβλίου: «Αρετούσα η Σμυρνιά» από την Αλεξία Τζιβουράκη
Σύλλογος Φίλων Μετάξης ‘’ Χρυσαλλίδα’’
Ώρα 21:00, Μεταξουργείο Τζίβρε 
Λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική, τσίπουρο, κρασί, καβουρμά και λουκάνικα

Γιορτή Μεταξιου 2011 με Θανάση Γκαϊφύλλια στο Τζίβρε

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 στις 21:00.Ο ακριβοθώρητος και ευαίσθητος τραγουδοποιός Θανάσης Γκαϊφύλλιας θα εμφανιστεί, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της «Γιορτής Μεταξιού», στο Σουφλί του Έβρου, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 στις 21:00.

Έχοντας δίπλα του, τη Λία Τζιαμπάζη (τραγούδι) και τον Κώστα Γκαϊφύλλια (κιθάρα, μπουζούκι, φυσαρμόνικα), θα παίξει με την κιθάρα του και θα ερμηνεύσει με την ξεχωριστή φωνή του, παλιά και καινούργια τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και αγαπημένα τραγούδια άλλων δημιουργών.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του μεγαλύτερου και παλαιότερου εργοστασίου μεταξιού του Σουφλίου. Είναι το μνημειώδες εργοστάσιο Τζίβρε, κατασκευασμένο από ιταλικό οίκο (Ceriano Fratelli, Milano). Ένα βιομηχανικό αρχιτεκτονικό σύνολο που επιβάλλεται με τον όγκο αλλά και με την ομορφιά του. Χτισμένο το 1909 και από το 1920 ιδιοκτησία των αδελφών Μποχώρ και Ελιέζερ Τζίβρε, το μοναδικό αυτό συγκρότημα, ανήκει σήμερα στο Δήμο Σουφλίου και ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό με τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Στο «Τζίβρε» δούλευε και η μητέρα του Θανάση Γκαϊφύλλια, ο οποίος έζησε τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του (1947-1953) στο Σουφλί του Έβρου.

Tροποποίηση Δ.Σ του φορέα διαχείρισης Δέλτα - Έβρου

Πατήστε στην εικόνα για να διαβάσετε την απόφαση
thrakinea.gr


Επιστολή σε ειδικό κώδικα απέστειλε "Αγανακτισμένος" στον πρωθυπουργό.

http://amynias.blogspot.com/2011/06/blog-post_4630.html

"Δήγμα Γραφής", νέα συλλογή διηγημάτων δωρεάν σε ebook από το Open Book


Συλλογή 15 διηγημάτων κυκλοφόρησε το site με δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία Open Book. To "Δήγμα Γραφής - Μια ντουζίνα και δύο διηγήματα" έχει εκδοθεί αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή και διατίθεται δωρεάν. Το e-book μπορούμε να το διαβάσουμε μέσα από τον browser χρησιμοποιώντας τη δωρεάν υπηρεσία issuu.com ή να το κατεβάσουμε σε PDF, έγγραφο κειμένου για Open Office, αλλά και mobi και ePUB για ανάγνωση στον υπολογιστή ή σε οποιονδήποτε ηλεκτρονικό αναγνώστη, κινητό και tablet PC. Το βιβλίο καλύπτεται από άδεια Creative Commons.

Μετά από ένα σύντομο προλογικό σημείωμα, ακολουθούν τα διηγήματα των Άκη Βαΐου, Σοφίας Γκιούσου, Σοφίας Δευτερίγου, Κατερίνας Θεριουδάκη, Θοδωρή Κούτρη, Ελένης Κοφτερού, Στέφανου Λίβου, Βασίλη Πουλημενάκου, Μαρίας Ρογδάκη, Ελ Ρόι, Ελένης Σεμερτζίδου, Παναγιώτη Σιμιτσή, Νικόλα Σμυρνάκη, Γιάννη Φαρσάρη και Μιχάλη Χαραλαμπάκη. Και οι 15 συγγραφείς έχουν ενεργή παρουσία σε διάφορα είδη κειμένω, έχοντας εκδώσει ήδη προηγουμένως μυθιστορήματα ή διηγήματα είτε διατηρώντας blog ή γράφοντας με άλλον τρόπο στο ελληνικό internet. Ενδιαφέρον είναι πως η δημιουργία της συλλογής είναι αποτέλεσμα επικοινωνίας μέσα από το internet, καθώς οι περισσότεροι από τους συγγραφείς δεν έχουν συναντηθεί ποτέ μεταξύ τους εκτός internet.

Χαρακτηριστικά ως προς το περιεχόμενο και της προθέσεις του βιβλίου είναι όσα αναφέρονται στον πρόλογο με τον τίτλο "Λέξεις που δαγκώνουν":
Μας αρέσει να καθόμαστε τις νύχτες να ταιριάζουμε τα γράμματα στη σειρά, σε αμέτρητες ακολουθίες. Μας αρέσει η μοναξιά, γιατί έχουμε για συντροφιά την έμπνευση. Μας αρέσει το διαδίκτυο, γιατί είναι ελεύθερο και αφήνει τις λέξεις να ταξιδεύουν.