Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Φορολογικό πραξικόπημα Βενιζέλου!

Με μια οριακής νομιμότητας ρύθμιση ο (και διακεκριμένος συνταγματολόγος) νέος «τσάρος» της Οικονομίας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανατρέπει αναδρομικά όλο το φορολογικό στάτους για τα εισοδήματα του 2010, εξαφανίζοντας τα οφέλη για τους φορολογούμενους από τη συγκέντρωση αποδείξεων. Η ρύθμιση αυτή περιλαμβάνεται στον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο ίδιος ο υπουργός στους βουλευτές. Τόσο αυτή όσο και άλλες διατάξεις του εφαρμοστικού έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην κοινωνία, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ακόμη και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, δυο μέλη της οποίας έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα καταψηφίσουν, ενώ και άλλοι βουλευτές εμφανίζονται ιδιαίτερα επικριτικοί, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Η διάταξη για τις αποδείξεις είναι η κορυφή του παγόβουνου. Όπως προβλέπει:
Όσοι πήραν φέτος επιστροφές φόρου λόγω των αρκετών αποδείξεων που μάζεψαν, θα κληθούν να τις δώσουν πίσω στην κυβέρνηση, για το ποσό που ξεπερνάει τα 300 ευρώ κατ' άτομο. Για παράδειγμα, φορολογούμενος που ο φόρος εισοδήματος του μειώθηκε κατά 600 ευρώ λόγω των αποδείξεων, θα του έρθει "καμπάνα" 300 ευρώ επιπλεόν της έκτακτης εισφοράς. Για τις οικογένειες αυτονόητο είναι ότι το όφελος θα περιοριστεί στα 600 ευρώ. Σημειώνεται πως για τις δηλώσεις που έχουν ήδη εκκαθαριστεί, μπορείτε να δείτε το όφελος που αποκομίσατε από τις αποδείξεις, σε ξεχωριστή γραμμή του εκκαθαριστικού σας σημειώματος.
Παράλληλα, το κείμενο του Μεσοπρόθεσμου φέρνει τα πάνω κάτω σε φοροαπαλλαγές, τεκμήρια φορολογίας εισοδήματος και καθορίζει και τις λεπτομέρειες για την έκτακτη εισφορά και το τέλος των επιτηδευματιών. Επιπροσθέτως, σχεδιάστηκαν νέες κλίμακες για το ΕΚΑΣ, εξειδικεύεται το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας του Δημοσίου, οι περικοπές στα ΕΦΑΠΑΞ και η εισφορά υπερ ανεργίας για ελεύθερους επαγγελματίες.
Nωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, με ομιλία του στη Βουλή αρνείτο να διαβεβαιώσει ότι δεν θα έρθουν νέα μέτρα ενώ την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες ανακοίνωνε συμφωνία για 5η δόση και νέο δάνειο, εφόσον περάσει το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος. 

ε-νετ.Gr

«Η ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ πρέπει να διατηρήσει τη συνδεδεμένη με τον τόπο αθλητική ταυτότητά της.»

Περιφερειακή Αναγέννηση :
Με βαθιά ανησυχία παρακολουθούμε τα όσα φημολογούνται τις τελευταίες ημέρες για συγχώνευση της ΠΑΕ Καβάλας με την ΠΑΕ Ηρακλής, για πιθανή αλλαγή έδρας και για ανατροπή πολλών επιλογών του φίλαθλου κόσμου της Καβάλας στην υποστήριξη της ομάδας τους, που είχε ως βάσεις και τοπικά κριτήρια, όπως η τοπική προβολή και περηφάνια, η συμβολή στην ανάπτυξη και όχι μόνον αυτά.

Σεβόμενοι το δικαίωμα των ιδιοκτητών, μεταφέροντας, όμως, και τα αισθήματα της κοινωνίας της Καβάλας που μας νομιμοποίησε προς τούτο, θεωρούμε ότι η ΠΑΕ Καβάλας πρέπει να διατηρήσει την αυτοτέλεια της, την έδρα της και τη συνδεδεμένη με τον τόπο αθλητική ταυτότητα της. Τα δικαιώματα  που δίνει ο νόμος στους ιδιοκτήτες δεν μπορούν να ανατρέπουν και να έρχονται σε σύγκρουση με τις θέσεις μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Η Πολιτεία –κι αυτό δημόσια ζητούμε- έχει νομοθετικές δυνατότητες να προστατεύσει τα αυτονόητα.

Μάνος Χατζιδάκις, «Τα τραγούδια μου δίδαξαν ανυπακοή». Μνήμη / Μουσικό αφιέρωμα.

Για όσους ίσως βρεθούν εκείνες τις μέρες στη Θεσ/νικη ..Εκδήλωση τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 στον πολυχώρο Άρδην με τον τραγουδιστή Δημήτρη Κεχαγιά και τον μαέστρο Σάκη Κοντονικόλα 

Στις 15 Ιουνίου συμπληρώθηκαν 17 χρόνια από την ημέρα που ο Μάνος Χατζιδάκις «έφυγε» για το ταξίδι του στην «Οδό ονείρων».

Με αυτή την αφορμή, ο χώρος πολιτισμού του περιοδικού Άρδην και της εφημερίδας Ρήξη, διοργανώνει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 και ώρα 21:00 το βράδυ εκδήλωση-μικρό μουσικό αφιέρωμα μνήμης στον μεγάλο συνθέτη εμπνευσμένο από τη φράση του ίδιου, πως: «Τα τραγούδια μου δίδαξαν ανυπακοή»!

Ερμηνεύει ο Δημήτρης Κεχαγιάς και τον συνοδεύει στο πιάνο ο μαέστρος Σάκης Κοντονιοκόλας.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνονται τραγούδια από τα έργα «Ματωμένος γάμος», «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Οδός ονείρων», «Ελλάς η χώρα των ονείρων», «Μυθολογία», «Της γης το χρυσάφι», «Αθανασία», «Για την Ελένη».

Ακόμα θα αναγνωσθούν αποσπάσματα από «Τα σχόλια του Τρίτου» και το βιβλίο του «Ο καθρέφτης και το μαχαίρι».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στον χώρο πολιτισμού του περιοδικού Άρδην και της εφημερίδας Ρήξη στην Θεσσαλονίκη, Βαλαωρίτου 1 και Δωδεκανήσου (8ος όροφος),
τηλ.: 2310 543751.

Τhe duration of a queen