Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Φωτογραφίες από το ταξίδι της Ένωσης Επαγγελματιών Σουφλίου στη Στουτγάρδη της Γερμανίας


Η Ένωση Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Σουφλίου και περιφέρειας οργάνωσε αποστολή στη Στουτγάρδη της Γερμανίας με στόχο την προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και των τουριστικών σημείων της περιοχής του Δήμου Σουφλίου για δέκα μέρες.
Μεταξωτά, τσίπουρο, κρασί, μέλι, ξηροί καρποί, αλλαντικά και άλλα προϊόντα ταξίδεψαν  στη Στουτγάρδη όπου πραγματοποιήθηκαν  εκδηλώσεις για ελληνικά προϊόντα, ενώ ελληνογερμανικοί σύλλογοι συνεργάστηκαν για την προβολή. Τα Σουφλιώτικα προϊόντα προσφέρθηκαν προκειμένου να γίνουν γνωστά στους Γερμανούς καταναλωτές και να τα γνωρίσει η αγορά.
Οι εκδηλώσεις έγιναν στο Μουσείο της πόλης της Στουτγάρδης στις 11 Ιουνίου 2011, ενώ την επομένη έγινε εκδήλωση προς τιμή των συλλόγων. Στη συνέχεια στις 13 Ιουνίου 2011  πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Προξενείο με εταιρείες που ενδιαφέρθηκαν για τα προϊόντα μας.


φωτογραφίες: Ένωση Επαγγελματιών Σουφλίου 

Απίστευτο ! Δεύτερο θανατηφόρο τροχαίο στο Σουφλί!


Λίγες ώρες μετά το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε στο βόρειο κόμβο Σουφλίου, ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στο νότιο κόμβο της παράκαμψης της πόλης. Στο δεύτερο τροχαίο έχασε τη ζωή του ο οδηγός μίας μοτοσυκλέτας, ύστερα από πρόσκρουση της μοτοσυκλέτας σε προπορευόμενο ημιφορτηγό.


Θανατηφόρο τροχαίο στο Σουφλί
Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και τρία άτομα τραυματίστηκαν, όταν δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στο βόρειο κόμβο του Σουφλίου. Ο νεκρός καταγόταν από τη Λευκκίμη και στο όχημά του, επέβαινε ακόμα ένα άτομο, το οποίο έχει τραυματιστεί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ελαφρά. Στο δεύτερο όχημα επέβαιναν έξι άτομα, όλα κάτοικοι Τουρκίας. Από τους επιβάτες του δεύτερου οχήματος, έχουν τραυματιστεί δύο παιδιά, χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΜ-Θ ΣΤΗ 10Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «COMMONS»


Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε, από 14/06 έως 17/06/ 2011, η 10η Επιστημονική Επιτροπή του Έργου Commons (Common Lands For Sustainable management) που πραγματοποιήθηκε στην Sundsvall/Ostersund της Σουηδίας. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος διακρατικής εδαφικής συνεργασίας INTERREG IVC και έχει ως στόχο:
 την βελτίωση των τοπικών πολιτικών και στρατηγικών και την ανταλλαγή εμπειρίας για περιοχές περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που αντιμετωπίζουν υποβάθμιση, εξαιτίας της αλλαγής χρήσης και της εγκατάλειψης παραδοσιακών πρακτικών. Το έργο COMMONS, προτίθεται να επαναξιολογήσει την αξία των ακαλλιέργητων κοινών εκτάσεων- που ονομάζονται δασικές εκτάσεις  ώστε να ξεχωρίζουν από τις αγροτικές εκτάσεις- και να προωθήσει τη διατήρηση των φυσικών πόρων και την αξιοποίηση των φυσικών προϊόντων, με στόχο τη διατήρηση της φυσικής κληρονομιάς και τη μείωση του φαινομένου της ερημοποίησης.