Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

ΑΥΡΙΟ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ «ΑΡΔΑΝΙΟ – ΜΑΝΔΡΑ» ΤΟΥ ΚΑΘΕΤΟΥ ΑΞΟΝΑ «ΑΡΔΑΝΙΟ – ΟΡΜΕΝΙΟ» ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜ-Θ


Στην υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ και της αναδόχου εταιρείας κατασκευής του τμήματος «Αρδάνιο – Μάνδρα», του Κάθετου Άξονα Ορμένιο – Αρδάνιο, θα παραστεί αύριο Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης.
Η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει στις 1μμ στα γραφεία της Εγνατίας Οδού στην Αλεξανδρούπολη.
Παράλληλα την ίδια μέρα ο κ. Περιφερειάρχης θα επισκεφθεί τον Δήμο Σουφλίου  και θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς αλλά και εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου. 

Συνεδρίασε την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 στην Κομοτηνή σε τακτική συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.Συνεδρίασε την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 στην Κομοτηνή σε τακτική συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
Τα μέλη του Συμβουλίου μεταξύ άλλων ενέκριναν  ομόφωνα την λύση και εκκαθάριση των αμιγών  Νομαρχιακών Επιχειρήσεων των τέως Νομαρχιών, την τοποθέτηση εκκαθαριστών και την μεταφορά του προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου σε υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Πρόκειται για τα επιχειρήσεις:
  • ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
  • ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
  • ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
  • ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΒΡΟΥ
  • ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΕΒΡΟΥ
  • ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ,
οι οποίες τίθενται πλέον σε εκκαθάριση.
Το Συμβούλιο επίσης ανέβαλε για την επόμενη συνεδρίασή του ,στο τέλος του Ιούνη την συζήτηση γνωμοδότηση του θέματος «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (Ε.Π.Χ.Σ.Α.Α.) για τις υδατοκαλλιέργειες» ενώ ανέκρινε κατά πλειοψηφία την σύναψη σχεδίου της Προγραμματικής 

Φως σε άγνωστες πτυχές της Κουβανικής επανάστασης ρίχνει νέο ημερολόγιο του Τσε Γκεβάρα


Περισσότερο φως στη σχέση του με τον Φιντέλ Κάστρο και άγνωστες λεπτομέρειες για την επανάσταση στην Κούβα ρίχνει ένα χειρόγραφο ημερολόγιο του Τσε Γκεβάρα που κυκλοφορεί για πρώτη φορά.

Το βιβλίο Ημερολόγιο ενός Μαχητή,ένα ημερολόγιο γραμμένο από τον γεννημένο στην Αργεντινή Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, περιλαμβάνει «αλησμόνητες στιγμές του ένοπλου αγώνα στην Κούβα» και εκδίδεται από τον Οίκο Ocean Press.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τις εμπειρίες του Τσε στην ορεινή κουβανική περιοχή της Σιέρα Μαέστρα (1956-58) λίγο πριν από τον θρίαμβο, στις αρχές του 1959, της Κουβανικής Επανάστασης.

Διάφορα ημερολόγια του Τσε που έχουν δημοσιευτεί προγενέστερα όπως τα πολύ γνωστά Ημερολόγια μοτοσυκλέτας αναφέρονται στις περιοδείες του σε διάφορα μέρη σε όλη τη Λατινική Αμερική όπου εργάστηκε ως ψυχίατρος πριν φτάσει στην Κούβα.

«Η μεγάλη αντικειμενικότητα και η ανθρώπινη αξία που αποκαλύπτεται όταν κάποιος διαβάσει το βιβλίο αυτό προσφέρει μια σε βάθος αποτίμηση της αντίληψης του Τσε για την κουβανική πραγματικότητα, τον πολιτισμό, την ταυτότητα και το πολιτικό πλαίσιο της νήσου» αναφέρεται σε σημείωμα του εκδοτικού οίκου.

SOS των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τους λαθρομετανάστες.


Τον κώδωνα του κινδύνου για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής στους χώρους κράτησης μεταναστών στην περιοχή του Έβρου κρούουν για άλλη μια φορά οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Σε έκθεση της διεθνούς ιατρικής ανθρωπιστικής οργάνωσης αναφέρεται ότι πάνω από το 60% των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι μετανάστες προκαλούνται ή είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν.

Από τους 1.809 ασθενείς που περιέθαλψαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα από το Δεκέμβριο του 2010 ως τον Μάρτιο του 2011, 1.147 υπέφεραν από λοιμώξεις του αναπνευστικού, μυοσκελετικούς πόνους, διάρροια, εντερικές διαταραχές, ψυχολογικά προβλήματα και δερματικές παθήσεις.
«Οι περισσότεροι μετανάστες που περιθάλψαμε δεν ήταν άρρωστοι όταν πρωτομπήκαν στους χώρους κράτησης. Αρρώστησαν επειδή κρατούνταν σε ασφυκτικά γεμάτα κελιά που δεν είχαν κατάλληλο εξαερισμό, που είχαν προβλήματα ύδρευσης και υγιεινής, χωρίς ποιοτικό φαγητό και χωρίς καμία δυνατότητα να βγουν έστω και για λίγο έξω από τα κελιά» τονίζει η Ιωάννα Περτσινίδου, συντονίστρια του προγράμματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τους μετανάστες στην Ελλάδα.

Περιφερειακή Αναγέννηση : Επικίνδυνη καθυστέρηση στην καταπολέμηση κουνουπιών.


Επικίνδυνη καθυστέρηση στην καταπολέμηση κουνουπιών. Επιβεβαιώνουν –παντού-την ανεπάρκειά τους. Βάζουν σε   κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Φθάνουμε στα τέλη  Ιουνίου  τους έτους και η καταπολέμηση των κουνουπιών από την Περιφέρεια όχι μόνον  δεν άρχισε αλλά θα καθυστερήσει αρκετές μέρες ακόμη μέχρι να ξεκινήσει. Με διασφαλισμένες πιστώσεις του 1.150.000 ευρώ. Με συσσωρευμένη εμπειρία. Οι παραλίες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης υποφέρουν φέτος από την μάστιγα των κουνουπιών περισσότερο από ποτέ, σε μια αφόρητη κατάσταση που μας γυρίζει τουλάχιστον μια 10ετία πίσω. Το πρόβλημα εμφανίζεται πλέον και μέσα σε πόλεις. Όλα αυτά σε μια περίοδο που το κουνούπι τίγρης και ο ιός του Νείλου εντοπίστηκε στη Βόρεια Ελλάδα από πέρυσι. Με κινδύνους όχι μόνον για την ανάπτυξη, την ποιότητα ζωής αλλά-κυρίως – για την δημόσια υγεία. Σε χρονική περίοδο βαθειάς κρίσης που η ανάγκη  για τουρισμό, εισοδήματα και δουλειά, είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Είχαμε 

Το νέο Δ.Σ της Ένωσης Επαγγελματιών Σουφλίου

Πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα ,οι εκλογές της Ένωσης Επαγγελματιών Σουφλίου . Μετά την εισήγηση του προέδρου κ . Μαμούγκα για τα πεπραγμένα και τις δράσεις της Ένωσης , τα οικονομικά στοιχεία , τους προβληματισμούς αλλά και τις ανησυχίες όλων των επαγγελματιών της περιοχής , διεξήχθησαν οι εκλογές . 
Κάποια από τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν ήταν : Οι προσπάθειες που γίνονται για το βιοτεχνικό πάρκο/ περιοχή του Σουφλίου σε σχέση με το Εθνικό Πάρκο . Το παρά εμπόριο που συνεχώς αυξάνει στο νομό αλλά και την έλλειψη καταπολέμησης από τις αρχές . Τις ληστείες που καθημερινά σημειώνονται πλέον στα καταστήματα της περιοχής και την ανασφάλεια που νιώθουν όλοι οι επαγγελματίες . Έγινε αναφορά σε πολλά θέματα και προβλήματα και σε δράσεις όπως σεμινάρια , ημερίδες , συμμετοχές σε εκθέσεις και εκδηλώσεις με σκοπό πάντα τη διαφήμιση της περιοχής και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων . 

Το νέο Δ.Σ της Ένωσης είναι : 

Δεληπούλιος Δημήτριος , Καλέση Ελισάβετ , Κατσικίδης Αλέξανδρος , Μουχταρίδης Κων/νος , Μπέλλας Αθανάσιος , Παπατσιλέκας Θωμάς , Πρεπούδης Αθανάσιος , Τσιακίρης  Γεώργιος και Τσιακίρης Σταμάτης . 

Εξελεγκτική επιτροπή είναι οι : 

Μαμούγκας Δημήτριος , Μουσίκας Γεώργιος , Μπουρουλίτης Νικόλαος .

Αντιπροσωπεία για την Ο.Ε.Β.Ε  Ν.Έβρου είναι οι :

Δεληπούλιος Δημήτριος , Καλέση Ελισάβετ , Μαμούγκας Δημήτριος , Μουσίκας Γεώργιος, Μπέλλας Αθανάσιος , Τσιακίρης Σταμάτης .

souflievros.blogspot.com 

1ο Ασφάλτινο Ράλλυ Σπριντ Καρπενησίου


Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καρπενησίου και ο Δήμος Καρπενησίου διοργανώνουν στις 25 & 26 Ιουνίου 2011 τον Αγώνα 1ου ΑΣΦΑΛΤΙΝΟΥ ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ που προσμετρά στο Κύπελλο Ασφάλτινου Σπριντ Ελλάδος, σε ασφάλτινη διαδρομή μήκους 8.250 km, σε δύο σκέλη.
Ο Αγώνας θα διεξαχθεί στην περιοχή της Παλιάς Ράχης Καρπενησίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Τεχνικός Έλεγχος: ΣΑΒΒΑΤΟ 25-06-2011, 15:30 – 18:00, στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου.
Πανηγυρική Εκκίνηση: ΣΑΒΒΑΤΟ 25-06-2011, 19:30,  στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου.
Εκκίνηση: ΚΥΡΙΑΚΗ 26-06-2011, 10:00, στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου.
Απονομή Επάθλων: ΚΥΡΙΑΚΗ 26-06-2011, 14:30,  στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου.

Συνεχίζονται καθημερινά οι διαρρήξεις σε καταστήματα στο Σουφλί

Τραγικές διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα των διαρρήξεων στις επιχειρήσεις όσο και στις κατοικίες στο Σουφλί . Για δεύτερη φορά σημειώθηκε προχθές το βράδυ ληστεία σε κατάστημα ψιλικών που βρίσκεται απέναντι από το Δημοτικό κατάστημα . Το ίδιο βράδυ σημειώθηκε κλοπή στις αποθήκες του Δήμου αφαιρώντας οι  ληστές πολλές μπαταρίες αυτοκινήτων και μεγάλη ποσότητα καυσίμων . Πριν λίγες ημέρες ,  σημειώθηκε καταδίωξη δύο νεαρών κουκουλοφόρων , κοντά και πίσω από το Δημαρχείο όπου επίσης βρίσκονται κάποια καταστήματα , γραφεία και οικείες . Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς που περιπολούσαν εκείνη την ώρα ,αλλά και από όσους κατοικούν στα γύρω σπίτια ,  τους καταδίωξαν , αλλά αφού πρώτα κρύφτηκαν στον ακάλυπτο χώρο του ξενοδοχείου που βρίσκεται στην περιοχή κατάφεραν και ξέφυγαν . Οι δράστες άφησαν εκεί ένα σάκο μεγάλο , όπου είχαν σκοπό να βάλουν τη λεία τους . Ο σάκος παραδόθηκε στην αστυνομία και προφανώς γίνεται έλεγχος για δακτυλικά αποτυπώματα . Πληροφορίες θέλουν τις αρχές να γνωρίζουν τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα , και είναι ζήτημα αν όχι ωρών , ημερών να τους εντοπίσουν ... 

Κέντρο Ημέρας Αυτιστικών Ατόμων Έβρου

Ας βοηθήσουμε όσοι μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα . Από μια απλή , μικρή ετήσια συνδρομή μέχρι ότι άλλο μπορεί ο κάθε ένας μας .