Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Υποχρεωτική η φυσική παρουσία συνταξιούχων του ΙΚΑ στις τράπεζες

Ξεκινά για πρώτη φορά από την 1η Ιουλίου η εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων του ΙΚΑ τουλάχιστον μία φορά το χρόνο στις τράπεζες από τις οποίες λαμβάνουν τη σύνταξή τους.

Η διαδικασία αυτή η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και ο συνταξιούχος είναι υποχρεωμένος να προσέλθει αυτοπροσώπως στην τράπεζα από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξη, επιδεικνύοντας το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας και το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων.
Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης του συνταξιούχου, θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση -θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής- να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στο υποκατάστημα του Ιδρύματος του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου και όχι στην τράπεζα από την οποία καταβάλλεται η μηνιαία σύνταξή του.

Σε μεγάλο φιάσκο οδηγήθηκε η σύμβαση για την εξόρυξη ζεολίθου στα Πετρωτά του Έβρου

Με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη ακυρώνεται η σύμβαση για την απ’ ευθείας μίσθωση του λατομείου Ζεόλιθου στα Πετρωτά - Τριγώνου που είχε υπογραφεί ακριβώς πριν από ένα μήνα από το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Θύμιο Σώκο και τον εκπρόσωπο της εταιρίας Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία είχε δεσμευθεί ότι θα δώσει 100 θέσεις εργασίας στην περιοχή αλλά και ότι ο Δήμος θα απολαμβάνει το 4% του κέρδους της εξόρυξης αυτού του πολύτιμου ορυκτού. Η απόφαση έχει ως εξής:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ για την «Κυρά των Μαρασίων»


Η «Κυρά των Μαρασίων», η Βασιλική Λαμπίδου, ξεκίνησε σήμερα το μεγάλο της ταξίδι εγκαταλείποντας τα εγκόσμια και αφήνοντας πίσω της μία ισχυρή παρακαταθήκη μνήμης και αίσθησης του εθνικού χρέους.
Η «Κυρά των Μαρασίων» θα παραμείνει ένα σύμβολο αγάπης προς την πατρίδα και τον τόπο της, τον ακριτικό Έβρο. Η Περιφέρειά μας, η πατρίδα μας σήμερα είναι φτωχότερη… Και έχει ανάγκη από ανθρώπους σύμβολα όπως η εκλιπούσα
Η μνήμη της Κυράς ας είναι αιώνια.

Άρης Γιαννακίδης
Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

(Ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης θα παραστεί στην εκφορά της εκλιπούσης στα Μαράσια σήμερα Δευτέρα αποτίνοντας φόρο τιμής στην μνήμη της)

Σήμερα οι Βαθμολογίες για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σήμερα στις 11 θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα .

"Ορέστεια 2011".

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 Ιουνίου
20:30 | Υπαίθριο Θέατρο
Παραδοσιακοί Χοροί από τη Σχολή «Το Αντάμωμα».
21:00 | Πολιτιστικό Πολύκεντρο
Η σχολή σύγχρονης μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Ορεστιάδας
σε συνεργασία με τους PHRASE θα ταξιδέψουν σε ηχοχρώματα jazz & latin.

ΤΡΙΤΗ 21 Ιουνίου
20:30 | Πολιτιστικό Πολύκεντρο
Μουσική εκδήλωση από τους σπουδαστές του Ωδείου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.
21:00 | Υπαίθριο Θέατρο
«Μήδεια» του Μποστ, κωμωδία από τη Θεατρική Ομάδα του Εκπολιτιστικού – Λαογραφικού Συλλόγου «Τα Δίδυμα Τείχη», σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Ιουνίου
19:00 | Πολιτιστικό Πολύκεντρο
«Ο Περικλής και οι Μουσικοποντικοί». Παράσταση από τα τμήματα μουσικής προπαιδείας – Χορωδίες – Μουσικά Σύνολα από το Ωδείο Θάμυρις.
21:00 | Υπαίθριο Θέατρο
Εκδήλωση από τα Τμήματα της Σχολής Χορού ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.

Τουρισμός – Προορισμοί – Πολιτισμός Πενθήμερο Αφιέρωμα στους τουριστικούς προορισμούς της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο


Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πενθήμερου αφιερώματος στους τουριστικούς προορισμούς της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που διοργάνωσε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη  στο Σισμανόγλειο Μέγαρο την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011.
Με το σύνθημα «Είμαστε δίπλα σας», οι νομοί Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, καθώς και τα νησιά Θάσος και Σαμοθράκη «μεταφέρθηκαν» στην Κωνσταντινούπολη το διάστημα 17 έως και τις 21 Ιουνίου 2011.
Κατά την διάρκεια των εγκαινίων ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού Κωνσταντίνος Παπακοσμάς έκανε κάλεσμα προς τους γείτονες Τούρκους καλώντας τους να επισκεφθούν την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, «έναν τόπο που μπορεί να γίνει προορισμός 12 μήνες τον χρόνο. Μέσα από την δράση αυτή, ενδυναμώνουμε την συνεργασία του ιδιωτικού τομέα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κρατικής Διοίκησης μέσω του Προξενείου μας, αναμένουμε θετικά αποτελέσματα».

Συναυλία των Locomondo στην Ορεστιάδα


Ο Σύλλογος Μουσικών & Φίλων Μουσικής «Δημητρός Αραμπατζής» Νέας Ορεστιάδας διοργανώνει μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία με τους Locomondo, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 στις 9:30 μ.μ. στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο του πευκώνα.
Εισιτήρια προπωλούνται καθημερινά τις πρωινές ώρες στην ΕΡΑ Νέας Ορεστιάδας και τα απογεύματα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 12 €, Μαθητικό, φοιτητικό, στρατιωτικό: 10 €, Πόρτα 15 € ...»

Συναυλία των Locomondo στην Ορεστιάδα