Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011

Τα παιδιά είναι ευλογία

http://pitsirikos.net/

Κατάργηση 40 οργανισμών που δεν έδωσαν στοιχεία προανήγγειλε ο Θ.Πάγκαλος

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος

Υπεραμυνόμενος εκ νέου της θέσης του περί του «μαζί τα φάγαμε», ο Θ.Πάγκαλος παρατήρησε: «Ο καθένας μας δεν έχει ζητήσει απόδειξη για κάποια δουλίτσα που του έκαναν». Προανήγγειλε, δε, την έκδοση βιβλίου, το οποίο όπως είπε συγγράφει αυτόν τον καιρό, το οποίο θα εξηγήσει πλήρως το επιχείρημα, καθώς θα τιτλοφορείται: «Μαζί τα Φάγαμε: ποιοι, πότε και γιατί».

Όσον αφορά στα οικονομικά ζητήματα, ο Θ.Πάγκαλος συμφώνησε με τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλο ότι υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις υπέρ των αδύναμων στο μέλλον. Εξήγησε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει σε πρωτογενή πλεόνασμα -εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο τέλος του 2012 μπορεί το έλλειμμα να έχει περιοριστεί στο 3%- και τότε θα μπορεί να λάβει περισσότερα κοινωνικά μέτρα.


Λουκάνικος: Ο πιο διάσημος επαναστάτης σκύλος

Γνωστός σε όλη την υφήλιο (αυτή που ενημερώνεται διαδικτυακά τουλάχιστον) έγινε ένας... έλληνας αδέσποτος σκύλος. Πρόκειται για τον... Λουκάνικο, ο οποίος συμμετέχει σε κάθε πορεία και διαδήλωση. Το BBC του έκανε αφιέρωμα και στην ιστοσελίδα του ήταν πρώτο θέμα σε επισκεψιμότητα!

Ο Λουκάνικος, έχοντας πάρει τη σκυτάλη από έναν άλλο σκύλο, τον
Κανέλο, που είχε γίνει τραγούδι, βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων, αλλά και των επεισοδίων, ποτέ όμως από την πλευρά της Αστυνομίας, εναντίον της οποίας γαβγίζει.

Το BBC παρουσιάζει βίντεο - υπό τον τίτλο: "
Ο σκύλος της πρώτης γραμμής στην Ελλάδα"- με εικόνες από τον... επαναστάτη σκύλο, σε διάφορα περιστατικά συγκρούσεων ή έντονων διαδηλώσεων.

Αφορμή για να ετοιμάσουν αυτό το αφιέρωμα αποτέλεσε η... δράση του Λουκάνικου την περασμένη Τετάρτη, στη διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα, όταν μολονότι η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τα χημικά και τα δακρυγόνα, αυτός παρέμενε στην... πρώτη γραμμή.

Οι ρεπόρτερς του BBC εντυπωσιάστηκαν, έψαξαν το θέμα, και προέκυψε αφιέρωμα για το γλυκό και μαχητικό αδέσποτο σκύλο σε ένα από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου.


http://www.nooz.g

Γιορτή Μεταξιου 2011 από την Ένωση Επαγγελματιών Σουφλίου

Συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκύριακο η Γιορτή Μεταξιού στο Σουφλί με χορευτικά συγκροτήματα , παρουσιάσεις βιβλίων και μεταξένια εδέσματα . Να τονίσουμε  ότι τη διοργάνωση φέτος έχει αναλάβει η Ένωση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου ( από ένα τυπογραφικό λάθος δεν αναγράφεται στις προσκλήσεις )
Τα καταστήματα , προσφέρουν όλα τα παραδοσιακά εδέσματα και το τσίπουρο και κρασί . Ο Δήμος από την πλευρά του ανοίγει τις πόρτες σε χώρους όπως Εργοστάσιο Τζίβρε και Δημοτικό Μουσείο Μπρίκα .
Και μη ξεχνάμε τα καταστήματα μεταξωτών ειδών που κάνουν έκπτωση 20% στις αγορές όλων των επισκεπτών ..

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011, ώρα 11:00, Κεντρική Πλατεία Σουφλίου
Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Εφηβικό Τμήμα της Θρακικής Εστίας Σουφλίου
Ώρα 21:00, Κεντρική πλατεία Σουφλίου
Παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου Σουφλίου
Άφθονο τσίπουρο, κρασί , καβουρμάς και λουκάνικα

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011, ώρα 20:30, Αρχοντικό Μπρίκα
Χορωδίες από το Δήμο Σουφλίου
Σουφλιώτικα Μασάλια από το Σύλλογο Σουφλιωτών Αλεξανδρούπολης
Προβολή ντοκυμαντέρ «Το Μουσείο Μεταξιού της Νέας Ιωνίας»