Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Mandravelis VS Antidrasex στο Twitter για το Σύνταγμα !!!!

Antidrasex
  • Κάνετε περιγραφή γεγονότων στα οποία δεν είσασταν παρών. Είναι επιεικώς λάθος αυτά που γράφετε.


  • Επειδή ήμουν εκεί,άνθρωποι της αριστεράς έκαναν αλυσίδες μπροστά στα ΜΑΤ για να σταματήσουν τους μπάχαλους 


  • Κοιτάξτε να πληροφορηθείτε καλύτερα και να επανορθώσετε.


Mandravelis
  • Δεν αναφέρθηκα σε όλη την αριστερά ούτε κάν σε όλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς αυτοί πρέπει να ξεκαθαρίσουν τον χώρο τους.

Ο ασπροπάρης απειλείται με εξαφάνισηΕνα «φτερούγισμα» πριν από την εξαφάνιση βρίσκεται ο ασπροπάρης (Neophron percnopterus), το μικρότερο από τα τέσσερα είδη γύπα που αναπαράγονται στη χώρα μας.
Αν και κατά τις περασμένες δεκαετίες το είδος ήταν κοινό σε όλη την Ελλάδα, σήμερα, έχει υποστεί μείωση του πληθυσμού του μεγαλύτερη από 80%. Λιγότερα από 50 ζευγάρια έχουν απομείνει, εξαιτίας της χρήσης παράνομων δολωμάτων, τα οποία προορίζονται για τα «επιβλαβή» ζώα (λύκους, αλεπούδες κ.ά.), καθώς και της μείωσης της ελεύθερης κτηνοτροφίας.

Αυτό καταδεικνύει η φετινή έκδοση του Κόκκινου Καταλόγου των Απειλούμενων Πουλιών της Διεθνούς Ενωσης για την Προστασία της Φύσης (IUCN - International Union for Conservation of Nature), που ενέταξε τον ασπροπάρη στη λίστα της.

Καταφύγιο τα Μετέωρα
Η μεγαλύτερη συγκέντρωση ασπροπάρη στην Ευρώπη έχει παρατηρηθεί στην περιοχή των Μετεώρων, όπου είναι γνωστός ως «τυροκόμος» ή «χελωνοφάης». Αλλά ακόμη κι εκεί ο αριθμός τους έχει μειωθεί δραματικά. Τα ενήλικα έχουν ωχρό λευκό σώμα με μαύρα φτερά τα οποία έχουν άνοιγμα 155 με 170 εκατοστά. Πρόκειται για μεταναστευτικό είδος το οποίο έρχεται στην περιοχή μας κάθε Άνοιξη από την Αφρική. Ωστόσο, αν και τα νέα για τον ασπροπάρη δεν είναι καλά, η επικαιροποίηση του Κόκκινου Καταλόγου αναδεικνύει και μερικές θετικές εξελίξεις.

 Σε μπιφτέκια της αλυσίδας Lidl ένας τύπος E.coli


ImageΈξι παιδιά στη βόρεια Γαλλία νοσηλεύονται με τροφική δηλητηρίαση που συνδέεται με έναν τύπο του βακτηρίου E.coli. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, κατανάλωσαν κατεψυγμένα μπιφτέκια. Όπως ανέφεραν αρμόδιοι Γάλλοι αξιωματούχοι, ο συγκεκριμένος τύπος βακτηρίου δεν φαίνεται να συνδέεται με το στέλεχος του E.coli που έχει προκαλέσει 37 θανάτους, κυρίως στη βόρεια Γερμανία.
 
Η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl στη Γαλλία απέσυρε παρτίδες κατεψυγμένων μπιφτεκιών, που πιστεύεται ότι ευθύνονται για τη μόλυνση των παιδιών, καθώς ένα πακέτο από τέτοια μπιφτέκια βρέθηκαν στο σπίτι ενός από τα παιδιά.
Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη, οπότε τα παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο επειδή υπέφεραν από «σοβαρές αιμορραγικές διάρροιες». Το ένα από αυτά πήρε γρήγορα εξιτήριο, όμως τα πέντε νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, αν και η ζωή τους δεν κινδυνεύει.
Εκπρόσωπος των Lidl από την πλευρά του δήλωσε πως το βοδινό που χρησιμοποιήθηκε για τα μπιφτέκια η αλυσίδα το προμηθεύτηκε από τη γαλλική εταιρεία SEB-CERF, η οποία με τη σειρά της ανακοίνωσε ότι το κρέας αυτό προήλθε από τη Γερμανία και ότι τα προϊόντα τα προμηθεύθηκαν αποκλειστικά καταστήματα στο διαμέρισμα Νορ-Πα-ντε-Καλαί, στη βόρεια Γαλλία.
«Το ύποπτο κρέας προέρχεται από τη Γερμανία. Εκεί έγινε η σφαγή (των ζώων), προτού γίνει η εισαγωγή τους στη Γαλλία από την εταιρεία μας» εξήγησε ο Γκι Λαμορλέτ, πρόεδρος γενικός διευθυντής της SEB, η οποία εδρεύει στο Σαν Ντιζιέ, στην ανατολική Γαλλία.

Ενδιάμεση Διεθνής Διάσκεψη του προγράμματος MONITOR


Με ιδιαίτερα επιτυχή συμπεράσματα πραγματοποιήθηκε στο Bolzano της Ιταλίας στις 7 και 8 Ιουνίου η Ενδιάμεση Διεθνής Διάσκεψη του προγράμματος MONITOR II (Practical use of MONITORing in natural disaster management – Πρακτική χρήση των συστημάτων παρακολούθησης στην διαχείριση φυσικών καταστροφών).
Το αντικείμενο του έργου αφορά στην κατάρτιση των σχεδίων δράσης για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμυροπάθειας σε ό,τι αφορά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης)  σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας. Υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SouthEast Europe Programme).
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους 13 εταίρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, από τις χώρες Αυστρία, Ιταλία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία. Επίσης, στη Διάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη διεθνή επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα καθώς και εκπρόσωποι τοπικών και περιφερειακών αρχών και υπηρεσιών και οργανισμών πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών από όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης εκπροσώπησαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Κώστας Κατσιμίγας, ο οποίος ήταν και εκ των κύριων εισηγητών της Διεθνούς Διάσκεψης, ο κ. Τρύφων Εξάρχου

To κείμενο της παραίτησης του Γ. Φλωρίδη


 
Το  κείμενο της παραίτησης του Γ. Φλωρίδη από τη θέση του βουλευτή:

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2011

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Από το περασμένο φθινόπωρο, αντιλαμβανόμενος ότι η κυβερνητική προσπάθεια για το έργο ανόρθωσης και βαθιάς αλλαγής της χώρας παρουσίαζε εμφανή σημάδια κάμψης, διατύπωσα δημόσια την άποψη ότι χρειαζόταν επειγόντως η συγκρότηση Εθνικού Μετώπου Ευθύνης με Συναίνεση, προκειμένου να συνεχιστεί με την απαιτούμενη δύναμη το αναγκαίο μεταρρυθμιστικό  έργο. Είχα επανειλημμένα  εκφράσει με έμφαση την άποψη ότι  «η λύση ή θα είναι εθνική ή δεν θα υπάρξει».

Οι ηγεσίες των δύο κομμάτων εξουσίας  δεν θέλησαν ν' ασχοληθούν σοβαρά με αυτή την πτυχή του εθνικού ζητήματος. Η κυβέρνηση , ιδιαίτερα μετά το Φθινόπωρο, με λανθασμένες επιλογές στην οικονομία και στο κράτος, με αδυναμία συνολικού σχεδιασμού,  με  εμφανώς  άνιση και άδικη  κατανομή των βαρών και πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα,  οδηγήθηκε ταχύτατα σε μεταρρυθμιστική εξάντληση. Η αποτυχία της έδωσε επιχειρήματα στους αντιπάλους των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων να διατυπώσουν λόγο εναντίον, του τόσο απαραίτητου για τη χώρα πλαισίου τομών στο κράτος, στην οικονομία και στο πολιτικό σύστημα. Να συκοφαντήσουν με το λαϊκίστικο λόγο τους κάθε απόπειρα αλλαγής του παρασιτικού μοντέλου σε παραγωγικό υπόδειγμα.   Η  Ν.Δ, με πρωτοφανείς για τη φυσιογνωμία συντηρητικού κόμματος εξουσίας επιλογές και  ακολουθώντας τα χειρότερα πρότυπα αντιπολίτευσης, επένδυσε στη φθορά της Κυβέρνησης, με έπαθλο τον κίνδυνο καταστροφής της χώρας.

Σχετικά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων Πανελληνίων εξετάσεων και με την υποβολή Μηχανογραφικών

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων μπορεί να γίνει από 17-6-2011 ως και 28-6-2011, αφού οι υποψήφιοι προμηθευτούν από τα Λύκεια τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

    Αναφορικά με την ανακοίνωση των βαθμολογιών, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για όσους συμμετείχαν φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις την Παρασκευή 17-6-2011. Επειδή όμως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προϋποθέτει τον έλεγχο και την εξακρίβωση των βαθμολογιών, σε ό,τι αφορά τα Γενικά Λύκεια, εάν οι διαδικασίες αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 17-6-2011, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Δευτέρα 20-6-2011. Για τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α), λόγω του ότι οι εξετάσεις αυτών πραγματοποιήθηκαν μεταγενέστερα των Γενικών Λυκείων, η ολοκλήρωση της βαθμολογίας αυτών αναμένεται λίγες μέρες αργότερα και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

    Σε κάθε περίπτωση, υποψήφιοι με το 10% ή όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να οριστικοποιήσουν την υποβολή των μηχανογραφικών τους ανεξαρτήτως βαθμολογιών, έχουν την δυνατότητα αυτή.

Οι Συμμαχίες των Καπετανάτων θα συνεχίσουν το έργο των προηγούμενων. Το Κομματικό Κατεστημένο Κέρδισε τη μάχη με την ΕΕ! Με τη στήριξη της… ΕΕ… και ας μας απειλεί!

Από τη μια πλευρά έχουμε τα επίσημα Κόμματα, τον… “Πολιτικό Ανόκοσμο” όπως γράψαμε κάποτε που πρέπει να παίζει το Ρόλο του… Κυριλέ Πολιτικού που μιλάει όμορφα, ψύχραιμα και πειστικά έχοντας πάντα μιαν Απάντηση για Όλα και για Όλους, και από την άλλη πλευρά του νομίσματος, έχουμε τον “Πολιτικό Υπόκοσμο” που αποτελείται από τα Ίδια Μέλη του “Πολιτικού Ανόκοσμου”, ενισχυμένα με τα υπόλοιπα Κομματικά Στελέχη των δύο… Συμμοριών Εξουσίας, τα οποία Διαχειρίζονται το Μαύρο Χρήμα της Παραοικονομίας που ανέρχεται, όπως δηλώνει το βιβλιάριο της “Σιωπηλής Πλειοψηφίας” σε 70 δισ. το χρόνο! Όσα, δηλαδή μας χρειάζονται για να ξοφλήσουμε τα Χρέη τους (τα Κλοπιμαία, δηλαδή) και να κάνουμε και Επενδύσεις για να βελτιώσουμε το Επίπεδο της Ζωής μας.
Έλα ντε που τα δύο “Καπετανάτα” των δύο Συμμοριών, δεν υποχωρούν με τίποτα, δεν Αποκαλύπτουν το παραμικρό και κρατάνε σφικτά τις Εταιρείες που 

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΤ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ την ώρα που ο κόσμος χόρευε

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών, δείχνουν πόσο ανεύθυνα και επικίνδυνα συμπεριφέρονται ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αντί για μια ουσιαστική συζήτηση για τη διάσωση της χώρας, αυτό που εξελισσόταν ήταν ένα πολιτικό παζάρι με εκατέρωθεν εκβιασμούς και μικροκομματικούς υπολογισμούς.
Με αυτές τις γελοίες συμπεριφορές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδηγούν το τόπο στην καταστροφή και την χρεωκοπία.»