Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

16 Ιουνίου η Δίκη Δημάρχου Έβρου

Tην Πέμπτη 16 Ιουνίου στο Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης θα γίνει η δίκη με κατηγορούμενο πρώην Δήμαρχο του Έβρου για νόθευση εγγράφου.
Οι κατηγορούμενοι είναι ακόμη, πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και υπάλληλος του Δήμου.
Η υπόθεση ξεκινά στα τέλη Οκτωβρίου του 2008, όταν στον συγκεκριμένο Δήμο, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο με 7 θέματα στην ημερήσια διάταξή του.
Μήνες αργότερα, διαπιστώθηκε ότι είχε σταλεί πρακτικό σε υπηρεσία και για 8ο θέμα, το οποίο όμως δεν είχε συζητηθεί και ούτε υπήρχε γραμμένο στο βιβλίο των πρακτικών.
Αφορούσε ακύρωση διαγωνισμού σε έργο λόγω μικρής έκπτωσης.
Η κοινοπραξία που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό κατέθεσε μήνυση και για πλαστογράφηση πρακτικών, προσκομίζοντας ακόμη και τις κασέτες του συμβουλίου.
Στην κατάθεση τους στον ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι το θέμα συζητήθηκε δια τηλεφωνικής περιφοράς, κάτι που αρνούνται οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.
Έτσι το θέμα οδηγείται στο ακροατήριο και αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον.

http://www.faros24.g

Λευτέρης Χαμαλίδης για Κέντρα παράνομων μεταναστών

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου στη 1:00 μμ, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ώρα εντελώς ακατάλληλη για τη σημαντικότητα της συνεδρίασης, που απ’ ότι φαίνεται όμως επιλέχθηκε με «επιμέλεια», για να περάσει όσο το δυνατόν πιο απαρατήρητη στην κοινωνία.

Για άλλη μια φορά καταγράφεται το έλλειμμα της ζωντανής μετάδοσης των συνεδριάσεων, ιδιαίτερα όταν συζητούνται θέματα τέτοιου είδους που αφορούν την πορεία και λειτουργία της πόλης για τα επόμενα χρόνια.
Η ενημέρωση του δημάρχου για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον Υπουργό και φορείς του νομού και της περιφέρειας, ήταν ελλιπής. Κι όπως φάνηκε «μεθοδευμένα» ελλιπής.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Υπουργείου, οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης ήταν αντίθετοι στη δημιουργία κέντρου κράτησης στην Καρωτή και αντιπρότειναν την επέκταση του υπάρχοντος χώρου του Φυλακίου το οποίο να λειτουργεί ως κέντρο πρώτης υποδοχής και ως κέντρο κράτησης. Απορώ πως το δέχτηκε ο δήμαρχος Ορεστιάδας και δεν αντέδρασε με τον πιο δυναμικό τρόπο

Τοποθετήσεις ΝΟΔΕ Έβρου για ζητήματα παιδείας


Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστες ημέρες που το ελληνικό σχολείο και μαζί του η      ελληνική οικογένεια κατακεραυνώθηκαν από τις Υπουργικές αποφάσεις που ερήμην του λαού και εν τω μέσω της «νυχτός» ως είθισται, έλαβαν σάρκα και οστά από το Υπουργείο που φέρει τον τίτλο Παιδείας με θέματα όπως: α) την καρατόμηση του ολοήμερου σχολείου, β)με Γενικό Λύκειο που «παραπατά» και όλοι ψάχνουν να δουν τι θα πει το Υπουργείο αποσπασματικά, χωρίς πλάνο και όραμα ή αντιστοιχία με το μέλλον των παιδιών, γ) απολυτήρια που είναι και δεν είναι ισότιμα (από πανελλήνιες κ΄ ενδοσχολικές εξετάσεις ),δ) με Πανελλήνιες που τα θέματα έφταναν στα χέρια των παιδιών και σε λίγα λεπτά αποσύρονταν για να δοθούν άλλα που επίσης έχρηζαν διόρθωσης, ε)σχολεία που δεν ξέρουν οι μαθητές αν θα λειτουργήσουν με δεύτερη ξένη γλώσσα , αυτήν που πριν από χρόνια επέλεξαν, στ) σχολικές μονάδες που συνθλίβονται στον αρμαγεδώνα που εξαπέλυσαν οι κυρίες (Υπουργός κ΄ Υφυπουργός)του Υπουργείου Παιδείας και όλα αυτά με σύνθημα πρώτα ο μαθητής . 

Επιστροφή Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 10:04 Τρίτη 14 Ιουνίου 2011 "Όχι στο κλείσιμο της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων» λένε οι ξενοδόχοι της Θράκης

Την έντονη αντίδραση τους για το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αλεξανδρούπολης εκφράζουν με επιστολή τους στον υπουργό Τουρισμού οι ξενοδόχοι της Θράκης.
Οι ξενοδόχοι της Θράκης συνδέουν την παρουσία της Σχολής με το αυξημένο επίπεδο τουριστικών υπηρεσιών στην περιοχή.
«Το φημολογούμενο κλείσιμο της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Αλεξανδρούπολη θα αποτελέσει ένα καίριο πλήγμα στην προσπάθεια ανάπτυξης του τουρισμού της περιοχής μας σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή, κατά την οποία η ακριτική μας περιοχή στοχεύει και επενδύει στην διέξοδο από την κρίση με σημαντική συνιστώσα τον τουρισμό», σημειώνουν στην επιστολή τους οι ξενοδόχοι υπογραμμίζοντας ότι: «Η παρουσία της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Αλεξανδρούπολη έχει άρρηκτα συνδεθεί με την ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς οι απόφοιτοί της στελεχώνουν τις επιχειρήσεις της Θράκης συμβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η συνέχιση της λειτουργίας της κρίνεται αναγκαία».
« Οποιαδήποτε δικαιολογία από πλευράς κυβέρνησης αποτελεί  προφάσεις εν αμαρτίαις και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή εκ μέρους τους», καταλήγουν οι ξενοδόχοι της Θράκης.

Στο δικαστήριο της Ορεστιάδας απολογούνται σήμερα οι πρατηριούχοι του Β.Έβρου

Στο δικαστήριο της Ορεστιάδας απολογούνται αυτήν την ώρα οι πρατηριούχοι του Βορείου Έβρου για τον αποκλεισμό των συνόρων με τη Βουλγαρία στον οποίο προχώρησαν στις 18 Μαρτίου του 2010 προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Οι βενζινοπώλες με ανακοίνωση τους ζητούν την συμπαράσταση όλων, τονίζοντας  ότι, δύσκολα πλέον συντηρούν τα πρατήρια τους. 
e-net.gr

Ο Πρωθυπουργός στη NET FM


Ο Πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου, απαντά σε ερωτήσεις πολιτών, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 96,1 & 105,8 την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις εννιά το πρωί.

Στείλτε τώρα την ερώτησή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση netfm@ert.gr ή διατυπώστε την καλώντας στο 210 6092580 -3.

Πέμπτη 16 Ιουνίου στις εννιά το πρωί, ο Πρωθυπουργός στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Συναυλία Θανάση Γκαϊφύλλια στο Σουφλί

Ο ακριβοθώρητος και ευαίσθητος τραγουδοποιός Θανάσης Γκαϊφύλλιας θα εμφανιστεί, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της «Γιορτής Μεταξιού», στο Σουφλί του Έβρου, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 στις 21:00.

Έχοντας δίπλα του, τη Λία Τζιαμπάζη (τραγούδι) και τον Κώστα Γκαϊφύλλια (κιθάρα, μπουζούκι, φυσαρμόνικα), θα παίξει με την κιθάρα του και θα ερμηνεύσει με την ξεχωριστή φωνή του, παλιά και καινούργια τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και αγαπημένα τραγούδια άλλων δημιουργών.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του μεγαλύτερου και παλαιότερου εργοστασίου μεταξιού του Σουφλίου. Είναι το μνημειώδες εργοστάσιο Τζίβρε, κατασκευασμένο από ιταλικό οίκο (Ceriano Fratelli, Milano). Ένα βιομηχανικό αρχιτεκτονικό σύνολο που επιβάλλεται με τον όγκο αλλά και με την ομορφιά του. Χτισμένο το 1909 και από το 1920 ιδιοκτησία των αδελφών Μποχώρ και Ελιέζερ Τζίβρε, το μοναδικό αυτό συγκρότημα, ανήκει σήμερα στο Δήμο Σουφλίου και ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό με τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Στο «Τζίβρε» δούλευε και η μητέρα του Θανάση Γκαϊφύλλια, ο οποίος έζησε τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του (1947-1953) στο Σουφλί του Έβρου.


Το ενορχηστρωμένο σχέδιο χρεοκοπίας της Ελλάδος τον Ιούλιο


Πως οι κάτοχοι των CDS θα ρισκάρουν ένα πιστωτικό γεγονός – Ο ρόλος των οίκων πιστοληπτικής διαβάθμισης και η ύστατη προσπάθεια διάσωσης

.
Στο επίκεντρο εντός ενορχηστρωμένου σχεδίου που ως στόχο έχει την χρεοκοπία της Ελλάδος- με ή χωρίς τεχνικά χαρακτηριστικά -  μέσα στον Ιούλιο φαίνεται ότι επεξεργάζεται ομάδα κατόχων CDS αποτελούμενη από funds managers και γενικώς hedge funds που έχουν πάρει μεγάλη θέση στα παράγωγα των ελληνικών ομολόγων.
Το σχέδιο αυτό το οποίο έχει κυκλοφορήσει σε συγκεκριμένους επενδυτικούς κύκλους είχε θεωρηθεί απλά μια προσδοκία των κατόχων CDS αλλά φαίνεται τελικώς με βάση αρκετά διασταυρωμένες πληροφορίες ότι αποτελεί ενορχηστρωμένο σχέδιο το οποίο στηρίζεται σε 3 βασικούς άξονες.