Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Πασχάλης Χριστοδούλου προς Δημοτική Αρχή Σουφλίου : Εν αναμονή απαντήσεων


Στις 5 Μαΐου 2011 κατατέθηκε στο Δήμαρχο και στον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου το παρακάτω έγγραφο με ερωτήματα για ενημέρωση των Δημ. Συμβούλων και των πολιτών.

Προς: 1. Δήμαρχο Σουφλίου
          2. Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου

            Κύριε Δήμαρχε,

            Στα πλαίσια άσκησης των αρμοδιοτήτων μας, του ελέγχου της Δημοτικής αρχής και της ενημέρωσης των πολιτών, παρακαλώ να μας γνωρίσετε στην επόμενη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου τα εξής:
1.          Αν έχουν   εγκριθεί οι αποφάσεις που αφορούν στη λύση των επιχειρήσεων (κοινοφελών και αναπτυξιακών) ή αν δεν έγινε αυτό να μας γνωρίσετε πότε στάλθηκαν οι αποφάσεις για έγκριση. Και στις δύο περιπτώσεις παρακαλούμε να μας γνωστοποιηθούν τα αντίστοιχα έγγραφα.
2.          Ενόψει της κατάρτισης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας παρακαλώ να μας γνωρίσετε το προσωπικό του Δήμου και τη θέση που υπηρετεί αυτή τη στιγμή ο κάθε υπάλληλος. Ποιοι είναι οι οδηγοί των υπηρεσιακών αυτοκινήτων, ποια είναι τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα που κινούνται και αν κόβεται δελτίο καυσίμων για το καθένα ξεχωριστά; Αν υπάρχουν, ποιοι είναι και με ποιες διαδικασίες προσελήφθηκαν, ειδικοί συνεργάτες στο Δήμο;
3.          Να γίνει γνωστός στο Δημ. Συμβούλιο ο κατάλογος των μεγάλων οφειλετών από ανταποδοτικά καθώς επίσης και ο τρόπος είσπραξης των χρημάτων που είναι οφειλόμενα εδώ και αρκετό καιρό.
4.          Με ποια διαδικασία έγινε η ανάθεση σε όσους εκτελούν εργασίες κατεδαφίσεων και  καθαρισμών και με ποια επίσης διαδικασία θα γίνει η πληρωμή αυτών, με δεδομένο ότι οι εργασίες θα έχουν προηγηθεί; Το ίδιο ισχύει και για τις εργασίες διαμόρφωσης του δημοτικού καταστήματος.
5.          Πότε σκέφτεστε να ανακοινώσετε το αποτέλεσμα της απογραφής;
6.          Τι προβλέπετε για το προσωπικό των επιχειρήσεων που μπήκαν σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης; Πόσο χρονικό διάστημα έχουν να καταβληθούν μισθοί και πότε προβλέπετε να γίνει;
7.          Αν αληθεύουν οι φήμες για κλοπές που έχουν συμβεί σε δημοτικά κτίρια (αποθήκη υλικού στα Λάβαρα, Μουσείο Μπρίκα), έχετε καταγγείλει το γεγονός στις Αστυνομικές αρχές;
8.          Ποιες είναι οι σκέψεις σας για τη ομαλή λειτουργία της λαϊκής αγοράς η οποία θα πρέπει να εξυπηρετεί τους καταναλωτές, να μην στρέφεται εναντίον των επαγγελματιών της πόλης αλλά και να αποδίδει έσοδα στο Δήμο; 
9.          Ποια τιμολόγια έχουν εξοφληθεί από 1-1-2011 μέχρι 30-4-2011;

Η έγκαιρη κατάθεση των ερωτημάτων αποσκοπεί στη διευκόλυνση και στη ολοκληρωμένη εκ μέρους σας απάντηση αφού υπάρχει ικανός χρόνος προς τούτο.

Για τη
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ  - ΣΥΝΟΧΗ
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


            Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί απάντηση και στο ερώτημα που υποβλήθηκε εγγράφως στις 3-1-2011 για τον αριθμό των επιβατηγών αυτοκινήτων πάνω από 1400 κ.ε. που διαθέτει ο Δήμος και γιατί δεν αποσύρθηκαν σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.
           
Στις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκαν στις 10 – 5 – 2011 και στις 31 – 5 – 2011 δεν δόθηκε καμιά απάντηση, απλά από τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου λέχθηκε στη συνεδρίαση της 10 – 5 – 2011 ότι δεν έχουν συγκεντρωθεί μερικά στοιχεία και αυτό θα γίνει σε λίγες μέρες.
            Μέχρι τη συγκέντρωση των στοιχείων η ενημέρωση των συμβούλων και των πολιτών μπορεί να περιμένει.

Σημ. 1
Αν ο Δήμος ως συλλογικό υποκείμενο  αποτελεί πρότυπο συμπεριφοράς (έτσι οφείλει να είναι), τότε        συνάδει η κυκλοφορία δημοτικών οχημάτων χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, και χωρίς ασφάλεια; Άραγε σε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος ποιος θα επιβαρυνθεί το κόστος;

Σημ. 2
Επειδή η αδυναμία ανταπόκρισης στα καθημερινά προβλήματα των τοπικών συμβουλίων και όχι μόνο, με έντεχνο τρόπο μετατοπίζεται στην αντιπολίτευση (ακόμα τι θα ακούσουμε!!!), ένας δημόσιος διάλογος, που θα αφορά το μέλλον και τις προοπτικές του Δήμου καθώς και τη διαχείριση στα πλαίσια που ορίζονται από τους νόμους, με οποιοδήποτε τρόπο αυτός συμφωνηθεί είναι η καλύτερη υπηρεσία προς τους πολίτες.

Σουφλί, Ιούνιος 2011


«Εγραψαν» με λέιζερ το σύνθημα «κλέφτες» στον τοίχο της Βουλής


Πολύς κόσμος και χθες στο Σύνταγμα
Image
Παρά το τριήμερο, πολλοί ήταν οι αγανακτισμένοι που συγκεντρώθηκαν και χθες στην πλατεία Συντάγματος. Σε αυτή τη 19η ημέρα αγανάκτησης, οι διαδηλωτές έκαναν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Βουλή στη  Βασιλίσσης Σοφίας και φρόντισαν να «γράψουν» με λέιζερ  στον τοίχο του Κοινοβουλίου το σύνθημα που φωνάζουν περισσότερο στις 19 ημέρες αγανάκτησης.


Φωτό από newsbeast-http://www.lifo.gr